1. Cesur Olun
Dürüst olmak gerekirse, sıkı çalışma ve azim olmadan, girişimcilik dünyasında hiçbir yere gidemezsiniz.
2. Kendinize Meydan Okuyun
Başarılı bir girişimci olmak istiyorsanız, kendinize meydan okumalısınız. Başka kimse sizi zorlamayacak, bu yüzden bunu yapmanız size kalmış.
3. Tutkulu Olun
Yapmayı sevdiğiniz şeyler hakkında tutkulu bir girişimci olmak biraz daha kolay oluyor.
4. Risk Alın
İnsanlar genellikle risk almaya yatkındırlar, ancak girişimci olmanın bir parçası da almanız gereken riskleri tanımaktır.
5. Kendinize Güvenin
Kendinize inanmıyorsanız, başka kim inanır? Başarılı bir girişimci olmak, sezginizi dinlemeyi ve karar verirken bilgeliğinize güvenmeyi öğrendiğiniz anlamına gelir.
6. Korkunuzu Azaltın.
Girişimciler bir fırsat gördüklerinde ya da bir hatayı fark ettiklerinde hızla harekete geçebilmelidir.
7. Hedefleri Görselleştirin
Girişimcilerin hedeflerini görselleştirmelerini tavsiye ettiğimde, onların gözlerini kapatmalarını ve önlerindeki hedefleri görmelerini kast etmiyorum.
8. İşe Harika Ortaklar Alın
Harika bir karaktere sahip olan ve başarılı kişilerle ekibinizi birleştirin. İş ortaklarınızı ve takım üyelerinizi seçerken, her zaman becerileri öğretebileceğinizi ancak karakterleri öğretemeyeceğinizi unutmayın.
9. Harekete Geçin
Konuşmak sadece eylemi geciktirir. Bir noktada konuşmayı durdurup bir şeyler yapmalısınız.
10.Başarılı Girişimcilerle Zaman Geçirin
Başarılı girişimciler başarıya ulaşmak için gereken zamanı değerlendirirler. Ve çoğunun yol boyunca başarısızlıkları olur.
11. Masraflarınızı Planlayın
Çoğu girişimci, işlerine başlamak için kendi birikimlerini kullanıyorlar. Bu riskli. Bir planınız olursa riskinizi en aza indirirsiniz.
12. Örnek Olayları Okuyun
Özellikle başkalarının hatalarından ders almanın önemli olduğunu düşünüyorum. Hatalarınızdan ders alırsanız, bu hataları kendiniz yapmak zorunda kalmayacaksınızdır.
13. Şikayetleri Dinleyin
Müşterilerinizi ciddiye alın, şikayetlerine saygıyla davranın ve onları dinleyin. Değer verdiğinizi düşünüyor olabilirsiniz, ancak aynı fikirde olmayabilirler.
14. Beklentileri Aşmayın
Söz verdiğinizden daha fazlasını verirseniz, memnun müşterilere, yatırımcılara ve iş ortaklarına sahip olduğunuzdan emin olabilirsiniz. Söz vermek ve sonrasında onu tutmamak, işinizi kaybetmenin hızlı bir yoludur.
15. Riskleri Yönetin
Risklerin alınmaya değer olup olmadığını ve hangi noktalardan uzaklaşacağınızı anlayın.