Halkla İlişkiler Bölümünden Mezun Olanlar Ne İş Yapar?

halkla iliskiler bolumunden mezun olanlar ne is yapar 1

Halka ilişkiler iş imkânları; özel işletmeler, fabrikalar, hastaneler ya da banka gibi kurum kuruluşlarda kurumun tanıtımını sağlamaktadır. Aynı zamanda kurumun reklamlarını düzenlemektedir. Bununla birlikte kurum içerisinde çalışanların motivasyonlarını arttırmak adına etkinlikler düzenlemektedir. Genellikle insan kaynakları departmanlarında çalışan bu kişiler şirketin bel kemiği niteliğinde olmaktadır.

Halka İlişkiler mezunları aynı zamanda organizasyon firmalarında ya da reklam ajanslarında rahatlıkla çalışabilirler. İlerleyen süreçte kariyer basamaklarında gösterdikleri başarıya göre yönetici pozisyonuna bile gelme imkanları bulunmakladır. Bir şirket için olmazsa olmaz yapı taşlarından biridir. Şirket içinde ve dışında kurumsal yapının güvenirliğini arttırmaya çalışmaktadır.

2 Yıllık Halkla İlişkiler ve Tanıtım Mezunları Ne İş Yapar?

2 yıllık halkla ilişkiler mezunları devlet kurum ve kuruluşlarında ya da özel sektörlerde bir işletme için; iletişim, basın ve kurum kimliğini arttırıcı faaliyetleri sağlayan birimlerde, halka ilişkiler ajansında çalışma olanağına sahip olmaktadır. Aslında genel itibari ile bakıldığında 4 senelik fakülte bitirmekten iş tanımı olarak çok bir farkı bulunmamaktadır.

Fakat 4 senelik bölüm bitirildiğinde maaşın daha yüksek olması gibi avantajlar bulunmaktadır. Görev tanımında herhangi bir değişiklik olmasa da yönetici pozisyonuna gelme noktasında 2 senelik fakülteler biraz daha dezavantajlı olabilmektedir.

Halka İlişkiler ve Tanıtım Ne Kadar Maaş Alır?

Halkla ilişkiler iş olanakları devlet ve özel sektörde farklı olduğu gibi maaş da farklılık göstermektedir. Genelde devlet kurumlarında çalışan mezunların 4000 lira ile 4500 lira arasında maaşları değişmektedir. Fakat bu durum özelde daha farklıdır. Yeni mezun bir halkla ilişkiler uzmanının 2800 ile 4000 lira arasında maaşında farklılık göstermektedir.

Özellikle devlet üzerinde maaş çok değişkenlik göstermezken özel sektörde maaşlar performansa dayalı olarak artabilmektedir. Bu da sizin daha çok çalışmanıza ve performans göstermenize bağlı bir durum olarak karşımıza gelmektedir. KPSS ile atanarak devam etmek isteyenler için de stabil bir gürev tanımı ve iş yükü bulunmaktadır.

Halkla İlişkiler Mezunları Nerelerde Çalışabilir?

Halka ilişkiler iş imkânları kurumlar arasında farklılık göstermektedir. Aslında genellikle özel sektörde firmalarda çalıştığı düşünülen bu bölüm mezunları devlet dairelerinde de iş bulabilmektedir. Genelde incelendiği zaman halkla ilişkiler mezunlarının;

  • Üniversiteler
  • Belediye Başkanlıkları
  • Milli eğitim Bakanlığı
  • Devlet Personel Başkanlığı
  • Özel firmalar
  • Diğer devlet kurumları
  • Hastaneler
  • Fabrikalar olmak üzere birçok kurumda iş imkânı bulunmaktadır. Burada seçim size kalmıştır. Yönelmek istediğiniz tarafı seçmek ve bu iş doğrultusunda hareket etmek gerekmektedir. İş olanağı açısından özel sektörde biraz daha kolay olduğu söylenebilir.