Narsist Ne Zaman Saygı Duyar? Nasıl Saygı Duyar?

narsist ne zaman saygi duyar

Narsist karşısındaki kişide güç ve otoritenin baskın olduğunu anladıklarında saygı duymaya başlar. Bir narsistle beraberken doğrudan saygı beklemeniz yanlış bir tutum olacaktır çünkü saygı duyabilmesi için sizinle zaman geçirmeli ve sizi gözlemlemiş olmalıdır. Bir narsist ancak kendisine saygı gösterildiğini hissettiğinde saygı gösterir. Bu süreç sandığınızdan uzun sürebilir ancak sizi manipüle edemeyeceklerini anladıklarında size saygı duymaya başlayacaklardır.

Contents

Narsist Nasıl Saygı Duyar?

Narsist bir birey, onlar için uğraştığınızda değil de uğraşmayı bıraktığınızda size saygı gösterme eğiliminde olacaktır. Size karşı saygı gösterilmesini istiyorsanız, önce onun kendini anlatmasına ve fikirlerini sunmasına müsaade edin. Zamanla size saygı duymaya başlayacaktır.

Geliştirir: Genel Kültür Nasıl Geliştirilir?

Narsist Vicdan Azabı Çeker Mi?

Narsist bir birey vicdan azabı çekebilir ancak bu durum kısa sürelidir ve çok derin bir duygu olmalıdır. Kendilerini her konuda haklı gören bireyler, karşısındaki insanı ne derece incitebileceğini de anlamak da güçlük çeker dolayısıyla narsistler, kolaylıkla pişmanlık duymazlar ve duydukları pişmanlığın geçmesi için de bir takım türlü bahaneleri vardır.

Narsist Takıntı Yapar Mı?

Narsistler, sağlıksız olan birtakım duygularla takıntı yaparlar. Onun egosunu okşamanız ve daha sonra ilgiyi çekmeniz halinde bir boşluğa düşecektir çünkü narsistler ömrü boyunca ona o ilgiyi vereni ararlar. Bunu karşı taraftan göremediklerinde ise takıntı haline getirirler. Burada dikkat edilmesi gereken kilit nokta, onu neyin motive ettiğini bulmaktır. Onu bundan mahrum bıraktığınızda takıntı yapacaktır.

Narsist Kendini Nasıl Belli Eder?

Narsist bireyler, kendilerini öne çıkaran birtakım duyguları barındırırlar ve bu duyguları yoğun olarak yaşarlar. Kıskançlık, kendini beğenmişlik duygusu, sürekli övgü ihtiyacı, yetkinlik. Narsist bireyler bir ortamda kendisi ön planda olmak isterler, kendilerini överler ve sizden de bu övgüleri beklerler. Size karşı yaptığı hatalardan pişmanlık duymazlar aksine sizi alınganlıkla suçlarlar. Tüm bu özellikler tek bir kişi de varsa narsist bir bireyi anlayabilirsiniz.

Keşfedin: En Etkili Özür Dileme Yolları