Çok Hayırlı Bir Ticaret! Network Marketing

Network marketingde hayır duymak, insanların en çok yakındığı konuların başında gelmektedir.

Network marketingde hayır duymak, insanların en çok yakındığı konuların başında gelmektedir. Bu kelime insanlarda korkuya neden olmaktadır. Korku da devamında, tanıtım yapmamaya, takip yapmamaya ve sonunda ticareti bırakmaya kadar götürmektedir. Peki hiç düşündünüz mü herkes “evet” deseydi ne olurdu?

Hayır, ne demektir?

Network marketingde hayır demek, sen başarısızsın, ben sana katılmam, bu ticaret dolandırıcılık, sen değersizsin demek değildir. Bunu kişisel olarak algılamamak gerekmektedir. O yüzden bu ticarette “hayır” kelimesine karşı farklı bir bakış açısı geliştirmek zorundasınız. Çünkü iş yapacağımız, tanıtım yaptığınız insanların çoğu, daha önce kendi işini kurmamış, hayatı için risk almamış insanlardan oluşacaktır.

Klasik ticareti bir düşünün. Bir tekstil dükkanınız var;

  • İş yerinize gelen herkes sizden ürün alacak mı?
  • İş yerinize gelen herkes “evet, bunlar mükemmel ürünler, hemen almak istiyorum” mu diyecek?
  • Almak istemiyorum diyen müşterilerinizden sonra ürünlerinizi satmaktan vazgeçer misiniz?
  • İnsanlar hayır dedi diye dükkanı kapatır mısınız?

Bu durumu iyi anlamak gerekiyor. Ürünlerin yerini, kalitesini, ürününüzü tanıtımınızı geliştirirsiniz. Birileri hayır diyecek, birileri de o ürünü alacaktır. Bu nedenle network marketingde hayır demek, “Ben daha hazır değilim, bana biraz daha tutku göster. Bana neden sana katılmam gerektiğini göster. Beni bu ticaretin hayatımı değiştirebileceği konusunda biraz daha ikna et!” demektir. Bu sebeple hemen pes etmek yerine hayırları, evete çevirmenin yollarını aramalısınız.

Hayır duymak, sizin gelişiminizdir.

Hayır duyduktan sonra, eğer vazgeçenlerdenseniz, zihinsel olarak kendinizi geliştirmek zorundasınız. Çünkü ürünleri birileri sever birileri sevmez. Birileri almak ister birileri istemez. Bu normal bir ticaret kavramıdır.  Ancak sürekli hayır duyuyorsanız, bu da önemli bir noktadır. Peki nasıl? Siz hayır duyduktan sonra, üst basamaklarınızla en azından yarım saat oturup üzerine bir değerlendirme yapmalısınız. Neleri doğru yaptınız, neleri yanlış yaptınız? Bu size, bir bakış açısı kazandırır ve diğer tanıtımınıza daha donanımlı olarak gidesiniz.

Bir futbolcuyu düşünün. Tek bir şut çekti ve kaleyi bulmadı. Sizce futbolcu hemen ağlayarak saha dışına mı koşar? Tüm 90 dakika boyunca kötü oynayan bir futbolcu, futbolu bırakıyor mu? Tabiki, hayır. Teknik direktörü ile maçı değerlendirir, ondan tavsiye alır, antremanlarda daha çok çalışır ve kendini geliştirir. Network marketingde buna benzer. Bu yüzden hayır duymak, sizin gelişiminizdir.

►Network Marketing İle İlgili Tüm Konu, Soru ve Cevaplar YouTube Kanalımızda