Farmasi Prim Nedir? Farmasi Prim Tablosu 2021

farmasi prim

Farmasi prim, üyenin ve üyeye bağlı kişilerin bir ay içerisinde yaptıkları alışverişlerden kazanılan TL puanları sayesinde elde edilen ve her bir üyenin kendi yüzdelik seviyesine göre hesaplanarak ödenen kazançtır. Özellikle kozmetik alanında fark yaratmış bir firma olan Farmasi’de yüzdelik seviyelere göre düzenlenmiş bir sistem bulunmaktadır. Şu anda söz edilen prim gibi bazı konular bu sisteme göre belirlenmekte ve düzenlenmektedir.

Farmasi Prim Nasıl Alınır?

  • Adım 1: İlk olarak Farmasi üyesi olmak gerekmektedir.
  • Adım 2: Farmasi üyesi olduktan sonra çevrenizdeki kişilere satış yapmak suretiyle alışveriş yapmaya başlamanız gerekmektedir.
  • Adım 3: Yaptığınız alışveriş tutarının en az 500 TL’ye ulaşması gerekmektedir.

Farmasi prim alımı için izlenmesi gereken adımlar bu şekilde idi. Bunun yanında yapılan alışveriş tutarı arttıkça seviye de artmakta, buna bağlı olarak da prim artmaktadır. En az 500 TL’ye ulaşıldığında prim alınmaya başlanabilmektedir ancak yüksek miktarda bir prim için alışveriş tutarının da yüksek olması gerekmektedir.

Farmasi Prim Ne Zaman Yatar?

Farmasi prim yatma zamanı her ayın 20’si olarak belirlenmiştir. Belirli bir tutarda alışveriş yaparak prim almaya hak kazanan üyelerin primleri bu tarihte yatırılmaktadır. Söz konusu tarihin hafta sonuna denk gelmesi durumunda, primler bir sonraki ilk iş günü olan pazartesi gününde yatırılmaktadır. Bununla birlikte geçmiş borcu olan danışanların o ay kazandığı prim, saklanmakta ve bir sonraki ay yatırılmaktadır.

Farmasi Prim Tablosu 2021

Farmasi prim tablosu aşağıda verilmiştir. Her sene güncel olarak buradan kontrol edebilirsiniz.

farmasi kazanc plani

Farmasi Kimler Prim Alır?

Farmasi prim alan kişiler bir ay içerisinde en az 140 TL puan değerinde alışveriş yapan herkestir. Her ay 140 TL değerinde alışveriş yapan üyeler “Aktif Girişimci” olarak adlandırılmaktadır ve prim almaya hak kazanmaktadır. Bu tutarın üzerinde alışveriş yapan tüm üyeler alışveriş tutarlarına göre farklı seviyelere ulaşmakta ve dolayısıyla farklı tutarlarda primler almaktadır.

Farmasi Prim Silinir Mi?

Farmasi prim silinmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Prim alacağı oluşan ancak ilgili ay içerisinde sipariş girmeyen üyelerin primleri, alışveriş karşılığında olacak şekilde bir sonraki aylara aktarılmaktadır. Prim alacakları silinmemektedir ancak o ay 140 TL’lik sipariş verilmediği takdirde prim hakkı yanmaktadır. Bununla birlikte 50 TL tutarına ulaşmayan prim ücretleri nakit olarak alınamamaktadır. Bu primin nakit olarak alınabilmesi için 50 TL’ye ulaşana kadar beklenmelidir.

İlginizi Çekebilir: Farmasi Kargo Sıfırlama Ürünü Nedir?

Farmasi Müdürü Primi Ne Kadar?

Farmasi müdürü primi; 1. Nesilden %3, 2. Nesilden %2, 3. Nesilden %1,5 oranında olacak şekilde hesaplanmaktadır. Nesil olarak söz edilenler müdürün alt gruplarını temsil etmektedir ve müdür her alt grubundan ayrı oranda gelir elde etmektedir. Bu seviyeye ulaşmış Farmasi üyelerinin prim alabilmeleri için o ay 50 adet katalog satın alma şartları bulunmaktadır.

Farmasi Prim Hesaplama Nasıl Yapılır?

  • %3 Seviye: Bu seviyedeki Farmasi girişimcisinin prim alabilmesi için bir ay içerisinde 499 TL puan tutarında alışveriş yapması gerekmektedir. Bu seviyedeki bir girişimci minimum 10, maksimum 30 TL prim kazanabilmektedir.
  • %7 Seviye: Farmasi prim ücreti için minimum tutarın 71, maksimum tutarın 190 TL olduğu seviyedir. Bir ay içerisinde kişisel veya grup olarak yapılan alışveriş 1500 TL puan tutarında olduğunda bu seviyeye ulaşılmaktadır.
  • %11 Seviye: Bir ay içerisinde kişisel veya grup olarak yapılan alışverişin 4000 TL puana ulaması ile gelinen seviyedir. Bu seviyedeki üyeler artık girişimci değil, lider olarak adlandırılmaktadır. Bu seviyeye ulaşmış bir üyenin alacağı prim minimum 298, maksimum 597 TL’dir.
  • %15 Seviye: 8.000 TL puan tutarında alışveriş ile ulaşılmaktadır. Minimum prim tutarı 813, maksimum prim tutarı ise 11.999’dur.

Farmasi prim hesaplama bu şekilde yapılmaktadır. Bunlardan sonra %18 seviyeye yani yöneticiliğe ulaşılmaktadır. Buradan sonra müdür, direktör, altın müdür ve altın direktör, platin müdür ve platin direktör gibi kademe kademe ilerlenmektedir. En son seviye sultan müdür ve sultan direktör olarak bilinmektedir.

İlginizi Çekebilir: Halkla İlişkilerde İletişim Süreci Nedir?