Portakal, armut ve kayısı içerdikleri vitamin ve mineraller açısından hamilelikte tüketilebilecek meyvelerdir. Mangonun da A ve C vitamini açısından zengin olması bebeğin gelişimini olumlu etkilediği için hamilelikte tavsiye edilen meyveler arasındadır.
Nar ve avokado meyvelerinin de içerdiği zengin vitamin ve mineral yapısından dolayı bebeklerin sağlıklı gelişimi için faydalı olduğu bilinmektedir. Muz ve üzüm de bağışıklığı güçlendirip tok tutma özelliği taşıdıkları için tavsiye edilmektedir.
Contents
Gebelikte Hangi Meyveler Tüketilmemeli?
Hamilelikte yenmemesi gereken herhangi bir meyve yoktur. Zira aşırı besin tüketimi yapılmamasına dikkat etmek önemlidir. Tüm meyveler, vitamin ve mineral deposu olduğu için bebeğin gelişimi için faydalıdır.
Anne adaylarının kayısı, muz, çilek, armut vb. birçok meyveyi tüketmeleri gerekmektedir. Çocuğun anne karnında dengeli ve yeterli beslenmesi çok önemlidir. Bebeğin biyolojik psikolojik ve fizyolojik gelişimi için meyve yemek en önemli kriterlerden biridir.
Hamilelikte Meyve Tüketimi Nasıl Olmalı?
Günde 2 veya 4 porsiyon meyve hamileler için önerilen porsiyon miktarıdır. Meyvelerin doğal olarak yetişmiş olmasına GDO’lu olmamasına çok dikkat etmeniz gerekmektedir.
Bebeğin sağlıklı gelişimi için her besinden faydalanması gerekmektedir. Meyve, içerdiği vitamin ve mineraller ile çok daha faydalı bir besin türüdür. Bir porsiyon orta büyüklükte meyveyi günlük olarak tüketmek kalp, sindirim ve mide gibi birçok soruna da çözüm olmaktadır.
Hamilelikte Günde Ne Kadar Meyve Yenmeli?
Hamileyken günde 2 veya 4 porsiyon meyve yemeniz gerekmektedir. Meyve, sindirim sistemine faydalıdır ve basur problemlerini ortadan kaldırmaktadır.
Bebeğin biyolojik ve fizyolojik gelişimi için gerekli mineral ve vitaminleri bünyesinde taşımaktadır. Meyve yerken doğal lif kaynağı olmasına dikkat etmek önemlidir çünkü yapay ortamlarda katkı maddeleri atılarak yetiştirilen meyveler, çocuğun anne karnındaki gelişimini olumsuz etkilemektedir.
Hamilelikte Hangi Sebze Yenilmeli?
Koyu yeşil yapraklı sebzeler ve brokoli yenmelidir. Çünkü içerdiği A ve C vitamini bebeğin gelişimini olumlu yönde etkilemektedir. Kalsiyum, potasyum ve demir açısından da zengin olan yeşil yapraklı sebzeler, anne ve bebek sağlığı için faydalıdır.
Çocuğun anne karnındaki biyolojik ve fizyolojik gelişimini tamamlaması için besin değerlerini eksiksiz alması gerekmektedir. Kesinlikle dondurulmuş ya da paketlenmiş sebzeleri tüketmemeye çalışmanız gerekmekte, tüm besinleri tazeyken tüketmeniz önerilmektedir.
Hamilelikte Yaz Meyveleri
Hamileyken anne karnında çocuğun gelişimi çok önemlidir ve sağlıklı beslenmesi gerekmektedir. Meyveler içerdikleri zengin mineral, vitamin ve kalsiyum yapısından dolayı hamile annelerin tercih etmesi gereken gıdalardır.
Karpuz, kiraz, kayısı, incir, muz, ahududu ve armut gibi meyveler yazın hamilelerin tercih edebileceği meyvelerdir. Doğal ortamda yetişmiş olmaları çocuğun biyolojik gelişimi için oldukça önemlidir. Sindirim sisteminizi kuvvetlendirmek için doğal meyvelerden sıkma meyve suları yapıp içtiğiniz vakit de faydalı olacağını söylemek mümkündür. Hazır meyve suları ve yapay tatlandırıcılarla tatlandırılmış meyveler yerine doğal sıkma meyve suyu ve meyve ürünleri tüketmek bebeğin biyolojik gelişimi için sağlıklıdır.
Düşüğe Sebep Olan Sebze Ve Meyveler
Düşüğe neden olan sebze ve meyve yoktur ancak yiyeceklerin nasıl yenmesi gerektiğine dair dikkat etmek gereken bazı konular vardır. İyi yıkanmamış hiçbir sebze ve meyveyi yememeye dikkat etmek gerekmektedir.
Kafein, alkol veya pastörize edilmemiş süt ve süt ürünlerinin kesinlikle tüketilmemesi gerekmektedir. İyi pişmeyen et ve yumurtaların da kesinlikle yenmemesi gerekmektedir. Yüksek oranda cıva içeren balık ürünlerinin de yenmemesi önemlidir. Sebze ve meyveleri sirkeli suda yıkarsanız daha sağlıklı biçimde tüketebilmeniz mümkündür. Hamilelikte annenin sağlığı en az bebek sağlığı kadar önemlidir. Bu nedenle sindirim sistemini bozan veya çeşitli hastalıklara neden olabilecek hiçbir bakteriyel ürünün tüketilmemesi gerekmektedir.
Hamilelikte Çok Meyve Yemek Zararlı Mı?
Çok meyve yemek zararlıdır çünkü bir besin grubunu diğerlerini dışlayarak fazlaca tükettiğinizde eksik besin değeri almış olmanız muhtemeldir. Bebeğin sağlıklı gelişimi için faydalı gıdaların hepsinden dengeli biçimde tüketilmesi gerekmektedir.
Bunun yanında iyi yıkanmamış sebzeleri ve meyveleri de kesinlikle tüketmemek gerekmektedir. Hamilelikte annenin sağlığı en az bebek sağlığı kadar önemlidir çünkü annenin beslendiği her besinle çocuk beslenmektedir. Zararlı maddeler veya doğal olmayan besin türleri tüketildiği vakit çocukta gelişim bozukluğu görülebilmektedir. İşlenmiş gıdalar veya dondurulmuş meyvelerin de kesinlikle hamileyken tüketilmesi önerilmemektedir.