Kinoa Zayıflatır Mı? Sorusunu şu şekilde yanıtlayabiliriz; Kinoa barındırdığı birçok faydanın yanı sıra zayıflamaya da yardımcı olmaktadır. Yalnız tüketilmesi zayıflamayı mümkün kılmamaktadır. Farklı şekillerde diyetinizde kullanabilirsiniz. Böylece öğünlerinizi hem doyurucu hem de çeşitli şekillerde hazırlama fırsatı elde etmiş olursunuz.
Kalorisinin düşük olmasının yanı sıra bu ürün, tokluk hissi yaratmaktadır. Buna ek olarak, metabolizmayı hızlandırma etkisine sahip olması zayıflama konusunda katkı sağlar. Zengin kalsiyum içerir. Yapısından kaynaklı spor yaparken enerji vericidir. Bu özelliklerden bağımsız olarak her üründe olduğu gibi kinoa için de miktarını ayarlamak oldukça önemli bir konudur.
İçerdiği lif kaynağı ve sindirim sistemine katkısını göz önüne alarak, miktarını ayarlayarak tükettiğiniz bu ürün ile zayıflama sürecinize katkı sağlayabilirsiniz.
Contents
Kinoa Tohumu Zayıflamak İçin Nasıl Kullanılır?
- Gün içerisinde her öğüne farklı biçimlerde uyarlanarak tüketilebilir.
- Pirinç ve bulgur gibi bakliyatların yerine pilav olarak pişirilip yemeklerin yanında tüketilebilir.
- Haşlanarak salatalara eklenebilir.
- Blender yardımı ile un haline getirilerek kek, ekmek, krep gibi besinler için kullanılabilir.
Kinoa Diyette Yenir Mi?
Kinoa, son zamanlarda birçok diyet listesinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. İçerdiği zengin besin ve vitaminlere ek olarak tok tutucu özelliğinin olması, bugün diyet listelerinde adını sık sık görmemize sebep olmuştur. Diyet tariflerinde bu kadar çok yer almasının temel nedenlerinden biri ise net karbonhidrat olarak tanımlayabilmemizdir.
Özellikle kullanılan miktara dikkat ederek, pilav yerine yemeklerin yanında yer verecek şekilde ayarlanıp diyette yenilebilir bir besindir.
İlginizi Çekebilir: Uyurken Kaç Kalori Yakarız?
Kinoa Çayı Zayıflatır Mı?
Kinoa çayının zayıflatacağına dair inanç oldukça kabul görmüş bir haldedir. İştah kapatıcı özelliği olduğu için düzenli aralıklarla ve belli bir süre tüketildiğinde bu çayın zayıflatacağı düşünülmektedir. Kabızlık problemine yardımcı olarak sindirim sistemini rahatlatması ve metabolizmayı hızlandırması, bu konudaki iddiaları doğrular niteliktedir.
Doğru bir liste ve sağlıklı beslenme programı içerisinde diğer besinler ve spor ile desteklenerek zayıflamak mümkündür. Bu çay, genel olarak ara öğünlerde tüketilmektedir. Böylece verdiği doygunluk hissi, bir sonraki öğün için yeme isteğini azaltmaktadır.
Beyaz Kinoa Yoğurtla Yenir Mi?
Beyaz kinoa, yoğurtla birlikte tüketilebilir. Kimileri sert hali ile yoğurt ile birlikte tüketirken, bu durum genellikle tavsiye edilmemektedir. Ovalayarak yıkayıp haşladıktan sonra yoğurt ile tüketilmesi sorun oluşturmayacaktır. Etkisini arttırmak için yedikten sonra bol miktarda su içmek gerekir.
Bir yemek kaşığı haşlanmış kinoayı bir kase yoğurt ile tüketebilirsiniz. Ayrıca istediğiniz baharatlar ile süsleyebilirsiniz. Bu şekilde tüketilmesi kimilerine soğuk çorbanın tadını anımsatmaktadır.
İlginizi Çekebilir: Yürüyerek Göbek Erir Mi?
Kinoa Çiğ Yenir Mi?
Kinoa, sert olmasının yanı sıra acımsı bir tat barındırmasından dolayı çiğ yenilmemektedir. Pişirilmeden ya da haşlanmadan önce iyice ve elle ovalayarak yıkanmalıdır. Bu şekilde yapmak acımsı tadın yok olmasını sağlayacaktır. Bu nedenle, bu yöntemleri uygulayarak ve farklı tatlara uyarlayarak pişirilmiş ve un haline getirilmiş halini kullanmak doğru bir adım olacaktır. Tükettikten sonra mutlaka bol bol su içmek gerektiği unutulmamalıdır.
Kinoa Faydaları
- İçeriğindeki magnezyum ve protein ile kemik sağlığına katkı sağlar.
- İçerdiği magnezyum ve manganezin osteoporozu önleme konusunda yardımcı olur.
- B vitamini barındırmasından dolayı vücutta homosistin seviyesini azaltır.
- Kolesterol konusunda karaciğeri tetikleyerek, kolesterolün kandan çekilmesine yardımcı olur.
- Cilt renginin daha sağlıklı bir hal almasını sağlar.
- Kilo verme ve kiloyu koruma sürecinde yardımcı olur.
- Demir bakımından zengin bir üründür. Bu yönüyle anemisi olanlar tarafından kullanılmalıdır.
- Glutensiz bir besindir.
- Kan şekerini düşürür.
- Tokluk hissi verir.
- Antioksidan özelliğine sahiptir.
- Sindirim sistemini destekler.
- Zihne canlılık katar.
İlginizi Çekebilir: Zencefil Ödem Attırır Mı?