Silva Network Online Eğitim Rehberi
Silva Network network marketing eğitimleri sayfamıza hoş geldiniz. Networkokulu.net olarak güzel bir eğitim geçirmenizi dileriz. Bu içeriğimizde, 18 Haziran Perşembe, Silva Network eğitimi içerisinde geçen hikayelere, sözlere, videolara ve çok daha fazlasına ulaşabilirsiniz.
Davet Etmek İçin Uygun Zihniyet Nasıl Olmalıdır?
Tanıtım, doğrudan satışta, temel aktiviteler arasındadır. İşinizi tanıtmanız gerekir. İnsanlara anlatmazsanız, elinizdeki fırsatın değerini kim nasıl bilebilir? Tabi ki hiç kimse bilemez. Tanıtım konusunu ilerleyen derslerde işleyeceğiz. Ancak çok daha önemli bir nokta var. O da davet ettiğimiz kişinin uygun bir zihniyet ile tanıtıma gelmesidir. Davet etmek değil, doğru davet etmek önemlidir. Peki ama nasıl?
[read more]
Doğrudan satışta davet konusunu kesinlikle öğrenmeniz gerekir. Liste kısmında da gördüğümüz üzere, etkimizin çok olduğu insanlar da var, az olduğu insanlar da. Hiç etkimizin olmadığı insanlar da.
Bizim tüm bu kişilere göre uygun bir davet yapmamız gerekir. Tanıtıma gelirken doğru bir bakış açısı ile gelmeleri gerekir. Yani bir düşünün. İnsanların yataktan pijaması ile kalkıp gelip sizi dinlemesini mi istersiniz? Yoksa sunumdan 1 saat öncesinde hazırlanmış, tanıtım yapacağınız yere güzel bir business kıyafetle gelmiş ve sizi bekliyor olmasını mı istersiniz? Tabii ki cevabı hepimiz biliyoruz.
Doğrudan satışta uygun davet zihniyeti aslında bizim için geçerli bir konudur. Yani işin içinde olan, işi yapan, tanıtan bizler… Eğer biz doğru bakış açısında olursak, davet ettiğimiz tanıtıma gelecek olan kişiler de biraz olsun bizim bakış açımızda olacaktır.
[/read]
Davet Etmeden Önce Düşünce Yapımızın Önemi
Doğrudan satışın avantajlarını biliyoruz. Ancak yeniden gözden geçirelim:
[read more]
- Hayatınızı gerçekten değiştirmek yeterli ve radikal bir yoldur
- Network marketing endüstrisi, zihninizi geliştirmenin anahtarıdır
- Güçlü ilişkiler kurabilirsiniz
- Hayallerinizin hayal olarak kalması gerekmez
- İstediğiniz hayatı inşa edebilirsiniz
- Network marketing, size yaşam değiştirme yeteneği verir
- Size ek gelir imkanı sağlar
- Uzun dönemli düşünürseniz, kendi işinizi kurmanızı sağlar
- Daha az risk ile daha fazla gelir imkanı
- Uluslararası bir iş adamı olma fırsatı
- Prestiji ve sosyal tatmini yüksek bir kariyer fırsatı
- Boşa geçen zamanınızı değerlendirmenizi sağlar.
- İnsanların kendileri ve sevdikleri için olan hayallerini gerçeğe dönüştürmelerine yardımcı olur.
Tüm bunları devam ettirebiliriz. Bu konuya tekrar tekrar değineceğiz. Çünkü elimizdeki fırsat gerçekten çok değerli. Bunu insanların öylece harcamasına müsade edemeyiz.
Davet Ettiğimiz Kişi İçin Önemi
Bir başka konu da işimizin sunumunu görmeye gelecek olan kişiye aynı fırsatları sunmamızdır. Bu fırsatın değerinin az da olsa farkında olarak sunumumuza gelmelidir. “Evet, en azında hayatımı değiştirebilecek bir umut olabilir. Bu fırsat ayağıma kadar gelmiş olabilir.” demelidir.
Çünkü sunacağımız fırsat, bir girişimcilik fırsatı. Ve girişimciliğin asıl anlamı, var olan bir sorun için çözümler üretmektir. Bir değer üretmektir. Peki burada nasıl bir sporun var ve karşısında nasıl bir değer üretiyoruz:
- İnsanlar geçim sıkıntısı çekiyorlar.
- Sabah akşam 9-17 saatleri arası çalışıyorlar. Hayatlarının tam 40 senesini veriyorlar. Karşılığında emekli olup, 1000 TL emekli aylığı alabilmek için.
- Gelirleri yetersiz. İnsanlar aylık 500 TL ek gelir getirecek bir iş istemezler mi? Dünya nüfusunun sadece %1,2lik bir kesimi refah içerisinde yaşıyor. Geri kalanı borç içerisinde hayatlarını devam ettiriyorlar.
- Çocuklarının iyi bir eğitim görmesini istemezler mi?
- İstedikleri evi almayı veya istedikleri arabayı almayı istemezler mi?
- Zor koşullar altında 2200 TL asgari ücretten daha fazlasını hak ediyorlar.
- Çalışma arkadaşlarını seçemiyorlar.
- Bırakın yurt dışını, yurt içerisinde gezen ne kadar aile var? Tatile çıkamıyorlar.
Şimdi tüm bunları bir düşünün. Bu sorunlar tüm insanlar için geçerli değil mi? Evet geçerli. O zaman sunuma ya da tanıtıma davet ettiğimiz insanın biraz olsun bu ciddiyet ile gelmesi gerekir.
[/read]
Peki Profesyonel Bir Davet Nasıl Olmalı?
Tanıtım öncesinde insanların bakış açılarını ayarlamanız gerekmektedir. İnsanların merakını artırmalısınız. Tanıtıma insanlar istekli gelmelidirler. Sizin onları aramanızdan ziyade, onlar sizi aramalıdırlar. Peki bunu nasıl sağlayacaksınız?
[read more]
Öncelikle insanlarla empati yapmanız gerekir. Bizler de sıfırdan başladık. Hayatımız anında değişmedi. Hemen milyoner olmadık. Doğrudan satışa başlamadan önce aynı soruları, aynı korkuları ve ön yargıları bizler de yaşadık.
- Verdiğimiz paraya değecek bir ürün mü?
- Acaba organizasyon kurabilecek miyim?
- İnsanlar bana HAYIR derlerse ne yapacağım?
- Param yok?
- Zamanım yok?
- Çevrem yok? Gibi bir sürü soru ve korku bizim de akklımızdaydı. Şuanda değişen tek şey bizim işin içinde olmamızdır.
Bu nedenle insanlara laf sokarak, onlarla dalga geçerek bir yere varamayız. Bu onlar ile aramızı açar. İlişkilerimizi kopartır. Ve zaten profesyonel bir iş adamı da bu şekilde hareket etmez.
İnsanlarla muhabbet etmelisiniz. Herkes birbirine ya işinden, ya zamanının olmayışından, imkanlarının kısıtlı olmasından veya hayallerinden bahseder. Bu muhabbet esnasında nasıl bir dipsiz kuyu içerisinde olduklarını daha iyi anlamaları gerekmektedir.
Bu muhabbet sürecinde ilişki geliştirmelisiniz. Yeni tanıştığınız birine hemen davet yaparsanız hemen ret yiyeceğiniz kesindir. Ancak onunla muhabbet ederseniz, o kişiyi tanırsınız. Ne istediğini, nelerden hoşlanmadığını bilirsiniz.
İnsanları bir noktadan bir noktaya taşımanın yollarından biri onlara bulundukları konumu fark etmelerini sağlamaktır. Yalnız bunun yolları var..
Merhaba nasılsın? Neden bu sıradan hayatı yaşıyorsun? Diye sorsanız, hoş olur mu? Olmaz tabii ki. Kelimeleri doğru şekilde kullanmalıyız. Kenan Doğulu’nun şarkısında da geçtiği gibi: “Ne dediğimiz değil, nasıl söylediğimiz olay.”
“Tatlı dil, yılanı deliğinden çıkarır.” – Atasözü
İnsanlara uzaydan gelmiş gibi değil onlardan biri olduğunuzu göstermeniz gerekir. İnsanları salak yerine koyarsanız, güvenmezler. Güvenmezlerse satın almazlar..(salak yerine koymak=dalga geçmek=laf sokmak gibi)
İnsanların güvenini kazanmanın bir diğer yolu gülümsemektir. Somurtkan, sürekli şikayet eden negatif bir insan ile kimse konuşmak zaman geçirmek istemez. Gülümsemelisiniz. Enerji yayılır, pozitif olsa da negatif olsa da. Gülümsemek güven kazandırır size.
Örnek olarak şunları uygulayabilirsiniz:
1.”Merak ediyorum da…” İlk uyumu bu 2 kelimeyle yakalayabilirsiniz. Bu sohbet başlatıcı sihirli kelimelerdir.
- Merak ediyorum da bir B planına ihtiyacınız olduğunu hiç düşündünüz mü?
- Merak ediyorum da hiç kendi işinizi yapmayı düşündünüz mü?
- Merak ediyorum da maaşlı işinizden memnun musunuz?
Bu sorular sizin muhabbet açmanızı sağlar. Sürekli olarak konunun dağılmasını önler, istediğiniz noktaya çekebilirsiniz. Bu manipülasyon değildir. Bu konuyu sizin yönetmenizdir.
2.” Aslında bunu değiştirmenin bir yolunu biliyorum…” diyerek çözüm sunuyorsunuz. Elinizde bir fırsatın olduğunu, bu sıradan hayatı değiştirmenin bir yolu olduğunu belirtiyorsunuz. Bu da insanların olaya biraz daha duygusal yaklaşmalarını sağlayacaktır. Bakış açılarını biraz olsun değiştirecektir. Sonrasında da:
- Fark ettim ki ömür boyu böyle çalışmaya gerek yok…
- Fark ettim ki kendi işinin patronu olmak çok da zor değilmiş…
- Fark ettim ki haftanın çogunu hem para kazanıp hem evimde geçirebilirim…
3. “Peki…” Şimdi sıra davet etmekte. İşinizin kısa bir tanıtımı için, bir sorun olduğunu biliyorsunuz. Konuştunuz. Sonrasında da bir çözüm bulduğunuzu, bildiğinizi belirttiniz. Şimdi de sıra zaman belirlemekte. Şu şekilde belirtebilirsiniz;
- Bunun hakkında konuşsak senin için uygun olur mu?
- Nasıl ek gelir kazanabileceğini anlatsam senin için uygun olur mu?
- Nasıl evini kimyasallar olmadan temizleyebileceğini göstersem senin için uygun olur mu?
[/read]