Silva Network Online Eğitim Rehberi

Silva Network network marketing eğitimleri sayfamıza hoş geldiniz. Networkokulu.net olarak güzel bir eğitim geçirmenizi dileriz. Bu içeriğimizde, 25 Haziran Perşembe, Silva Network eğitimi içerisinde geçen hikayelere, sözlere, videolara ve çok daha fazlasına ulaşabilirsiniz.

Tanıtım Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Tanıtım sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Bu püf noktaları özümsersek, satış yapmak veya yeni iş ortağı kaydı yapmak çok daha kolay olacaktır.

Doğru 6 Soru İle Evet Cevabı Almak

İnsanlar söyledikleri ile tutarlı olma eğilimindedir. Yani insanlara bazı sözler verdirirseniz veya doğru soruları sorarsanız istediğiniz yöne doğru getirebilirsiniz. İnsanlara doğru sorular sormalıyız. Doğru soruları sormazsak, ilk cevap anında HAYIR olacaktır. Peki doğru sorular nedir?

[read more]

Tanıtımdan sonra

1.Soru: En çok firma mı? Kazanç planı mı? Ürünler mi hoşuna gitti? 

  • Burada amaç şudur; Evet, hepsi kesinlikle çok hoşuna gitti, hepsi dikkat çekti. Ama en çok hangisi daha dikkatini çekti? Burada sorunun cevabı ne olursa olsun. EVET duymaktır amacınız.

2. 1 ile 10 arasında bir puan vermen gerekse, kaç puan verirdin? ( 1 Hazır değilim, hiç beğenmedim – 10 Çok beğendim, hazırım) 

  • Burada da: Alacağınız cevabın hiç bir önemi yok. 10 derlerse, zaten kaydınızı yapabilirsiniz. 1 deme ihtimalleri düşüktür. Ancak vereceği cevap ile bir  yol çizersiniz.

3. Aylık ne kadar kazansan, bu iş yapmaya değer olurdu? 

  • Burada alacağınız cevabın mantık çerçevesinde düzenlemeye dikkat edin. “Mesela ayda 20 bin TL kazanmak benim için mantıklı olurdu.” bunu diyen adam ayda 2 bin kazanıyorsa, bu kişi için ayda 5 bin kazanmak da mantıklı olurdu. Burada ayarlayın, “sizin için ayda 5 bin TL kazanmak mantıklı olur muydu?” Kişi EVET dediyse 4. soruya geçin.

4. Peki ayda 5 Bin TL kazanmak için haftada kaç saatini ayırırdın?

  • Bu soru da beklentileri ayarlamak için çok önemlidir. Eğer ayda 5 Bin TL kazanmak için haftada 3 saat ayırırdım derse, burada da bir sıkıntı var. Haftada 3 saat ile ayda 5 bin TL kazanamazsınız. Haftada 15-20 saat ayırırım derse gayet normal mantıklıdır.

5. Haftada 15 saat ayırarak ayda 5 Bin TL kazanabileceğin bir iş fırsatı konusunda sana ne kadar süre yardım etmemi istersin? 

  • Kimse 2 günde iş kuramaz.  Bu nedenle beklentileri bu soruda da doğru ayarlamalısınız. Eğer cevap kabul edilebilirse, sizi tatmin etmişse 6. soruya geçin.

6. Eğer haftada 15 saatini ayırarak, sana 1 yıl yardım etmeme izin vererek, ayda 5 Bin TL kazanmana yardım etsem, sana bunu göstersem, bizim firmamızla çalışmayı kabul eder miydin?

  • Kişi EVET demişse, artık ne yapacağınızı biliyorsunuz.
  • Kişi HAYIR diyorsa, kesinlikle inanmadığı, güvenmediği noktalar vardır. Bunun için yine sorular sorarak asıl nedeni bulmaya çalışabilirsiniz. Ya da yeni bir görüşme ayarlayarak görüşmeyi bitirebilirsiniz.

Tanıtım Sonrası İçin Düşünce Yapısı

Tanıtım sonrasında doğru 6 soru ile amacınız hemen kayıt yapma değildir. Hemen avcı gibi yaklaşmamanız gerekir.

Tanıtım sonrasında amaç, kişinin doğru sorular ile olumlu bir düşünce yapısına ulaşmasını sağlamaktır. Kafasında EVET cevapları ile istediğiniz yöne doğru ilerlemesine yardımcı olmaktır.

Siz onu kazanacağı paraya veya plana ikna etmeye çalışmıyorsunuz. Bunları siz söylemiyorsunuz. Bunları o kişiden almaya çalışıyorsunuz. Vereceği cevaplar doğrultusunda kabul edilebilir bir plan çıkartmaya çalışıyorsunuz.

[/read]


Mazeretleri Ayırt Edin

Tanıtımdan sonra insanlar size 2 türlü mazeret sunacaklardır. Bu mazeretler ile ilgili püf noktayı iyi ayırt etmelisiniz. Peki nasıl?

[read more]

  1. Grup, Gerçek Mazeretlerdir: Burada, ciddi ciddi üzerine konuşabilirsiniz. Onun için çözüm yolu arayabilirsiniz.
  2. Grup, Gerçek Olmayan Mazeretlerdir: Bu mazeretleri dikkate almayın. Arka plana odaklanmalısınız. Gerçek nedenlerini bulmalısınız.

[/read]


Tanıtım Sonrası Özellikle Dikkat Edilmesi Gereken 4 Nokta

Tanıtım sonrasında özellikle dikkat etmeniz gereken 4 nokta bulunmaktadır. Bu 4 nokta can alıcıdır. İnsanlara EVET derdirtmek için olmazsa olmazdır.

[read more]

  1. Nokta, Değerini Göstermek: Burada amaç terazi yaptırmaktır. Bir yanda sıradan devam edilen hayat, bize öğretilenler ve hayattan beklentilerimiz var. Diğer yanda ise bu fırsat ile ne kadar sürede, hayal ettiğimiz, hedeflediğimiz nelere ulaşabiliriz. Birisi, bir fırsatın değerini anlarsa, nasıl yapacağını da bulur. Ne yapması gerektiğini de bilir.
  2. Nokta, Empati Yapmak: En çok dikkat edilmesi gereken nokta burasıdır diyebiliriz. Çünkü bu ticarete girdik diye hemen zengin olmuyoruz. İnsanlara yukarıdan bakmanın, onları küçümsemenin, onlara laf sokmanın kimseye bir yararı da yoktur. Onların sizden satın alması, size katılması herkes için daha iyidir. Bu nedenle şu düşünce yapısı ile hareket edin: 
    – Sizi anlıyorum,
    – Ben de böyle düşünüyordum,
    – Sonra şu şekilde bir yol buldum. Şu şekilde düşündüm.
    Yapabilirseniz, bu cümle kalıplarını mutlaka kullanın. İnsanlar kendileri gibi olan kişileri, kendilerini anlayana kişileri takip etmek isterler. Onlara güvenirler.
  3. Nokta, Hikaye Anlatmak: Network dili, hikaye dilidir. İnsanlar, başarılı olmuş, aynı şeyleri düşünmüş, aynı zorluklardan geçmiş insanları duymak istiyorlar. Kendi hikayenizi de oluşturmaya başlayın. Ancak kendi hikayeniz yoksa başkalarının hikayelerini de anlatabilirsiniz. Tabii ki de konu ile uyumlu olmasına dikkat edin.
  4. Nokta, Ciddi Bir Mazeret Yoksa, Potansiyel Plana Yönlenmek: Bu biraz başa sarmak gibi duruyor. Aslında doğru düşünüyorsunuz. Ancak karşınızdaki insanın yeterince anlamadığını bilmelisiniz. Tanıtımda insanların çok az bir kısmı ne anlatmak istediğinizi anlıyor. Bu nedenle, kişinin mantıklı beklentileri ile birlikte potansiyel bir plan çıkarmaya yönelmek en doğrusu olacaktır. Ne kazanacaklarını, neleri başarabileceklerini gözlerinde canlandırmalarına yardımcı olmalısınız. 

[/read]


Sözler

 Yapmaya devam ettiğiniz şeyleri yaparsanız, elinize geçenler de aynı olur. – Einstein

Bilgi kaslara geçmedikçe hamallıktır.

Ben hiç kimseye hiçbir şey öğretemem, sadece onların düşünmelerini sağlayabilirim. – Sokrates