Silva Network Online Eğitim Rehberi

Silva Network network marketing eğitimleri sayfamıza hoş geldiniz. Networkokulu.net olarak güzel bir eğitim geçirmenizi dileriz. Bu içeriğimizde, 4 Mayıs Pazartesi, Silva Network eğitimi içerisinde geçen hikayelere, sözlere, videolara ve çok daha fazlasına ulaşabilirsiniz.

Para – Zaman Çizelgesi

Para Yok – Zaman Var; Çocuklar, öğrenciler ve ev hanımları, emekliler bu gruptadır. Para yoktur ama zamanları vardır.

Para Var – Zaman yok; Klasik iş sahibi patronlar, CEO’lar, genel müdürler bu gruptadır. Her zaman işlerinin başında olmak zorundadırlar. Toplantılar, genelde güvensiz çalışanlar, teslimatlar krizler, maaşlar vs hepsiyle ilgilenecek kişiler bu gruptadır.

Para Yok – Zaman Yok; Bu en tehlikeli, en sakıncalı gruptur. Ancak en kalabalık grup burasıdır. Çünkü maaşlı çalışanların yani; işçiler, memurlar bu grubu oluşturur. Hayatları bıyunca çalışırlar ancak hiçbir zaman yeterli paraları olmaz. Ailelerine ayıracak vakitleri yoktur. Sürekli çalışmak zorundadırlar. Faturalar, kiralar, çocukların ihtiyaçları için birilerinin kendisini feda etmesi gerekir.

Para Var – Zaman Var; Bir de, kimse pek inanmasa da böyle bir grup vardır. Hem parası hem de zamanı olan. Burası, akıllı yatırımcıların, sistemli işleri olan girişimcilerin grubudur.


Pablo Ve Bruno Hikayesi

Eğer aktif gelir ve kaldıraç oluşturan pasif gelir arasındaki farkı nasıl anlarım diye sorarsanız, bu hikaye tam da size göre. Kısa ve uzun vadede maaşlı iş ve kendi işini kurmak arasındaki farkı tam olarak anlayabilirsiniz.


Robert Kiyosaki – İş Okulu Kitabı

Nakit Akışı / Ölçüm Çeyreği

Robert Kiyosaki, tüm dünyadaki meslek gruplarında çalışan insanları genel olarak 4 kategoride toplamıştır. BU meslek gruplarında gelir gider tablosu en ayırt edici noktadır. Hangi ölçüm çeyreğinde yer aldığınızı bilmenin en basit yolu gelirinizin hangi dilime aktığına bakmaktır. Eğer geliriniz sizi en fazla 6 ay idare edecek kadarsa, büyük ihtimalle Ç veya S diliminde yer alıyorsunuzdur. İ ve Y dilimindekiler yıllar boyu çalışmadan yaşayabilir. Çünkü nakit akışları devam eder.

[read more]

Ç – Çalışan; memur, sigortalı veya sigortasız işçi gibi PARA karşılığı zamanını  harcayanlar bu gruptadır. Gelirlerini, patronların aylık veya haftalık verdiği paralardan karşılarlar. İster kapıcı olsun, isterse bir şirkette yönetici. Hepsi aynı değer peşindedir; GÜVENCE. Nüfusun %80’i bu grupta yer alır.

S – Serbest Meslek Sahibi/ Küçük İşletmeci; Avukat, doktor veya emlak komisyoncusu gibi düşünün. Aldıkları komisyonlarla paralarını kazanırlar. Buradakiler için ÖZGÜRLÜK biraz daha değerlidir. İşinden ayrılıp kendi işimi kuracağım diyenler buraya geçiş yaparlar. Akıllarında hep ” Bir işi doğru yapmak istiyorsan, kendin yapacaksın.” düşüncesi hakimdir. Sistemsiz çalışırlar. Çalışmaya son verse, geliri de tükenir.

İ – İş sahibi/ İşveren; En az 500 kişi çalıştırıyorsanız bu gruptasınız. Büyük bir şirketiniz vardır. Para karşılığında insanların zamanlarını satın alırsınız. Büyük sistem kurmuşlardır. Dünyanın her yerinde işleyebilecek. Kendileri başında durmasa bile onlara gelir getirebilecek.

Y – Yatırımcı; Çeşitli araçlara yatırım yaparlar. Altın, gayrimenkul, şirketler ya da hisse senetleri bunlardandır. MALİ ÖZGÜRLÜK ÖNEMLİDİR.

Pazarlama ağı işi İ diliminde yer alır. 

Doğrudan satış, burada yer alır.

[/read]


Aktif Gelir Ve Progresif Pasif Gelir Nedir?

Esas itibari ile gelir iki türlüdür. Aktif Gelir ve Progresif Pasif Gelir.

Sabit Aktif Gelir Nedir? 

Temelinde, düzenli bir çalışma yatar. Değişmez. Artış göstermez. Aktif, çünkü sürekli çalışma var. Aylık gelirdir. Çalışmazsan para yok. Çoğu insan buradadır. Ancak çoğu insanın da değiştirmek istedikleri şeyler de buradadır;

[read more]

  • Sabahları erkenden kalkmak
  • Her gün aynı iş yerine gitmek
  • Sevelim ya da sevmeyelim aynı insanlar
  • Emekliliğe kadar 45 yıl boyunca yapılır

Serbest Meslek sahiplerinde de aynıdır. Bir iş kurarlar. İşlerin başında kendileri vardır. Çok az insan başarılı olur ve işini büyütür. Ancak geneli kendi işini kendisi yapar.

  • Kendi işini kurmaya çalışırken, genelde ya elinde kalan son parayı ya da yüksek faizli kredileri kullanırlar.
  • Serbest çalışma ile hayatlarını idame ettirirler. Ancak finansal özgürlük bu meslek grubunda da neredeyse yoktur.
  • Belirsiz bir gelecek vardır.

Progresif Pasif Gelir Nedir?

  • Başarılı bir yapılanma aşamasından sonra, mutlaka bizzat aktif olmak zorunda değilsinizdir. Emeklilik, kira geliri gibi. İlk başta kurar sonra kazanırsınız.
  • Progresif; aynı zamanda artabilir oluşundadır. Aylık 100TL progresif artışa sahip olan, size ayda net 1000 TL getirisi olan bir yan meslek geliri hesaplayalım;
    İlk yıl; 100 Tl, ikinci yıl 200 TL, üçüncü yıl 300 TL atacak. Bu durumda;
    İlk yıl geliriniz toplam; 13200 TL,
    İkinci yıl geliriniz toplam; 15600 TL
    Üçüncü yıl geliriniz toplam; 19200 TL

    Onuncu yıl geliriniz toplam; 79.000 TL’ye,
    Yirminci yıl geliriniz toplam; 264.000 TL’ye ulaşır.

Sabit gelir asla değişmez. Pasif gelirde ise düzgün bir çalışma ile bir süre sonra daha az emek ile daha fazla gelir elde edebilirsiniz.

Kendinize bir pasif gelir getirecek iş bulacaksanız, öncesinde bilmeniz gereken 5 nokta var. Çünkü pasif gelir kendiliğinden olmaz. Süreklilik arz eden bir iş olmalıdır. Bir işin de süreklilik arz etmesi için 5 koşulu olacak;

  • Güçlü bir pazar payı – Süreklilik arz eden iş, güçlü bir pazar varsa olur.
    Özel bir hizmet  – Özel bir hizmet olması sizi farklı kılar. İleri atar. Benzersiz bir ürün olmasıdır yani.
    Geniş kitlelere hitap etmesi – Bu ürünler geniş bir ilgi grubunu için hitap etmelidir.
    Ticari çeşitlilik olması – Trendlere Uygun olmalıdır.
    Kaldıraç etkisi – Bir araç kaldıracı gibidir. Daha az emek ile iş gücünü artırmaktır. Günde 10 saat çalışırsanız, saatlik 20’TL’den 200 TL kazanırsınız.
    100 Kişilik bir ağ kurarak aynı durumu kurabilirsiniz. Hepsinden 2 TL kazansanız yine 200 TL yapar.

[/read]


Zengin Olmanın Yolları

Dünya genelinde çoğu insan, yeterli mali eğitimden yoksun kaldığı için, kendi iş ağlarını kurmak yerine zengin olmak için türlü yollar denemektedir. Mesela milyonlarca insan piyango bileti alarak zengin olmaya çalışırken, bazıları çok çalışıp tasarruf ederek zengin olacağını düşünür. Zengin olmak istiyorsanız size en uygun yolu bulmalısınız. İşte sizi zenginliğe götürecek bazı alternatifler;

[read more]

1.Parası için biriyle evlenerek zengin olabilirsiniz; Zengin olmanın en revaçta olan yollarından birisidir.

2.Üçkağıtçılık yaparak zengin olabilirisiniz; İş dünyasında güven çok önemlidir. Eğer güvenilir değilseniz ve üçkağıtçı biriyseniz iki şey olur.Ya hapsi boylarsınız ya da ortaklarınız sizi kendi bildikleri gibi cezalandırırlar.

3.Açgözlü davranarak zengin olabilirsiniz; Dünyada açgözülük yaparak zengin olan birçok insan bulunmaktadır. Bilançolarını çarpıtan şirket yöneticileri, yatırımcılara yalan söyleyen üst düzey yöneticiler, yasal olmayan yollardan hisse senedi satanlar vs.

4.Cimri Davranarak zengin olabilirsiniz; Cimrilik yaparak da zengin olabilirsiniz. Cimri davranarak zengin olmaya çalışanların çoğu,servetlerini artıracak yollar bulmak yerine olanaklarının altında yaşamaya çalışan kimselerdir. Ancak cimri olarak zengin olanlar yine bu hayatlarından vazgeçmezler.

5.Çok çalışarak zengin olabilirsiniz; Yaşamın tadını çıkarmasını bilmezler. Tek bildikleri çok çalışmaktır. Hele ki vergi oranı gittikçe artan bir dilimde çalışmak, akıllıca değildir. Buna maaşlı çalışanların hepsi dahildir.

6.Çok zeki, becerikli, çekici ya da doğuştan yetenekli olarak zengin olabilirsiniz; Tiger Woods eşsiz zekaya sahip bir golf oyuncusudur. Yıllarını golftaki başarısını geliştirmeye adamıştır. Öte yandan sadece zeki, becerikli ya da çekici olmanız zengin olmanıza yetmez. Akıllıca çalışmanız gerekmektedir.

7.Talihiniz sayesinde zengin olabilirsiniz; Milyonlarca kişi vardır bunu düşünen. Sayısal lotolar, at yarışları, kumarhaneler, spor karşılaşmaları için iddaa bayileri bu insanlarla doludur. Talihiniz yaver gitse bile en çok 5 sene içerisinde başladığınız yere geri döneceksiniz.

8.Miras yoluyla zengin olabilirsiniz; Eğer size büyük bir miras kalamayacaksa, hemen başka yollara yönelme vakti.

9.Yatırım yaparak zengin olabilirsiniz; Eğer mali açıdan bilgili değilseniz ve yatırımcı olmak üzere eğitilmemişseniz, yatırdığınız paraları kısa bir sürede kaybedeceksiniz.

10.Şirket kurarak zengin olabilirsiniz;  Çoğu zengin, servetlerini şirket kurarak eldde etmişlerdir. Bill Gates Microsoft’u, Michael Dell yatakhane odasında Dell bilgisayarlarının ön çalışmasını yaparak. Ancak şunları da bilmelisiniz; Hiç yoktan bir şirket kurmak zengin olmanın en riskli yoludur. İmtiyaz hakkı almaya kalkmanız, yüzbinlerce liranıza malolur. Başlangıç ücretleri, eğitim, tanıtım, destek için şirketin genel merkezine yapılan ödemeler eklenince içinden çıkılmaz bir hal alır.

Zengin olmanın 11. yolu; Pazarlama ağı yapabilirsiniz; Servet edinmek için çok yeni ve ilerici bir yoldur. Herkesin kazançtan pay alabilmesine olanak sağlar. Mali durumunuza, ırkınıza ya da cinsiyetinize, ne kadar yakışıklı olduğunuza, annenizin ve babanızın kim olduğuna bakmaz.  Burada önemli olan şey, sizin öğrenmeye, değişmeye, büyümeye ne kadar istekli olup olmadığınızdır. Bunları öğrenirken zorluklara katlanmaya yüreğiniz olup olmadığıdır. Servet edinmenin en demokratik yoludur.

[/read]

Zenginliğin Kitaplarını Yazmış Olan Robert Kiyosaki’nin Başarıya Ulaşmak İsteyenlere İlham Verecek 101 Sözü

Gerçek hayatta, en akıllı insanlar hata yapanlar ve hatalarıyla öğrenenlerdir. Okul hayatında ise, akıllı insanlar hata yapmayanlardır.

‘Zengin Baba Yoksul Baba’, ‘Nakit Akışı Ölçüm Çeyreği’ gibi finansal kitaplarla fenomen olmuş iş insanı Robert Kiyosaki, hem kitaplarıyla hem konferanslarıyla kazanmak isteyenlere ilham oluyor. Ayrıca kendisine göre zengin olmanın en iyi yolu ‘başkalarına nasıl zengin olunacağını anlatmak’

  • Hayatınızda belirleyici olanlar ağzınızdan çıkan sözcükler değildir; kendinize fısıldadıklarınız her zaman en büyük güce sahiptir.
  •  Gelirinizi büyütmek, bütçenizi kısmaktan daha önemlidir. Daha da önemli olan, ruhunuzu besleyerek, rüyalarınızı kırpabilmektir.
  • Hayatta en çok başarı gösteren insanlar, soru soranlardır. Onlar her zaman öğrenirler. Durmadan büyürler, gelişirler. Her zaman girişken ve ataktırlar.
  • Paraya bağımlı olmayın. Para için değil, öğrenmek için çalışın. Bilgi (ilim) için çalışın.
  • Oyun dışı çizgilerde kalmak, eleştirmek ve neden bir şeyi yapmamanız gerektiğini açıklamaya çalışmak kolay yollardır. Kenar çizgileri kalabalıktır. Oyuna dahil olun.
  • Okuldaki sorun, size önce cevabı sonrasında sınavı vermeleridir. Hayat böyle değildir.
  • Yaşamda, şu andaki durumunuzla ilgili şikayet etmek anlamsızdır. Şikayet etmek yerine, dik durun ve konuyla ilgili harekete geçin.
  • Farklı olma korkusu, bir çok insanın yeni yollar arayarak, problemlerini çözmelerini engeller.
  • Kazananlar, kaybetmekten korkmazlar. Kaybedenler korkar. Hatalar, başarıya ulaşma sürecinin bir parçasıdır. Başarısızlıktan kaçan insanlar, başarıdan da kaçmış olurlar.

Eğer, hala babanızın ya da annenizin size söylediklerini yapıyorsanız (okula git, iş bul ve para biriktir) kaybediyorsunuz demektir.

  • Başarılı insanlar soru sorar. Yeni öğretmenler ararlar. Onlar, hayat boyu öğrenirler.
  •  Zengin olmak istiyorsanız, bakış açınızı geliştirmeniz gerekir. Zamanın, her zaman geleceğe bakan köşesinde durmalısınız.
  • Genellikle, ne kadar çok para kazanırsanız, o kadar çok harcarsınız; daha fazla paranın sizi zengin yapmamasının sebebi budur, değerleriniz sizi zengin yapar.
  •  Bütün kelimelerin içerisinde, hayatınızı tahrip eden kelime; yarın kelimesidir.
  •  Başarınızın boyutu; tutkunuzun, hayallerinizin ve hayal kırıklığıyla nasıl başa çıktığınızın boyutlarıyla ölçülür.
  • Geçmişe bağlı kalmaktansa, değişikliği karşılamayı yeğlerim.
  • En başarılı insanlar başına buyruk olanlardır; özellikle herkes sebebinin belli olduğunu düşünürken soru sormaktan korkmazlar.
  • Umut etmek enerjinizi tüketir. Harekete geçmek ise; enerji üretir.
  •  Bir insan hayatında ne kadar çok güvenlik ararsa, hayatı üzerindeki kontrolü o kadar çok kaybeder.

Konuşmak ucuzdur. Gözlerinizle dinlemeyi öğrenin. Yaptıklarınız sözlerinizden daha çok şey anlatır. Bir insanın ne söylediğini dinlemek yerine, ne yaptığını izleyin.

  • Herkes, size riski anlatabilir. Bir girişimci ise, işin sonundaki ödülü görür.
  • Plan, hayallerinize ulaşan bir köprüdür. Sizin işiniz, planınızı ya da köprüyü gerçekleştirmektir; böylelikle hayalleriniz de gerçekleşecektir. Eğer tüm yaptığınız, bankanın bir tarafında durarak diğer taraf hakkında hayal kurmaksa; hayalleriniz sonsuza kadar hayal olarak kalacaktır.
  • Sizi durduran, anneniz ya da babanız, kocanız ya da karınız, ya da çocuklarınız değildir. Sizsinizdir. Kendi yolunuzdan çekilin.
  •  Zengin insan ile fakir insan arasındaki tek fark, zamanlarını nasıl kullandıklarıdır.
  • Seçimleriniz kaderinizi oluşturur. Doğru kararlar almak için kendinize zaman verin. Hata yapmanız normaldir, hatalarınızdan öğrenin ve bir daha yapmayın.
  •  Eğer cesareti olmayan biriyseniz, hayatın sizi zorladığı her alanda pes edersiniz. Eğer bu tarz bir insansanız, hayatınızı güvenlik sınırları içerisinde yaşar, her zaman doğruyu yapar ve kendinizi hiç olmayacak bir şey için saklarsınız. Sonrasında ise, yaşlı ve sıkıcı bir insan olarak vefat edersiniz.
  •  Gerçekte, para sadece bir fikirdir.
  • Pasif gelir ve portföy gelirini hayatınızın bir parçası yaptığınız an, hayatınız değişecektir. Bu kelimeler, sizden bir parça olacaktır.
  • Bazı hatalar yapabilirsiniz ama bu hatalardan öğrendiğiniz sürece, bilgeliğe dönüşeceklerdir. Bilgelik ise, varlıklı olabilmenin temelini oluşturur.

Akıl, problem çözer ve para üretir. Finansal zeka olmadan kazanılmış bir para, çabuk kaybedilecek olan bir paradır.

  • Eğer, problemin kendinizde olduğunun farkına varırsanız kendinizi değiştirebilir, öğrenebilir ve bilgece büyüyebilirsiniz. Kendi problemleriniz için başkalarını suçlamayın.
  • İşçiler kovulmamaya yetecek kadar çalışırlar. İş verenler ise, çalışanların işten ayrılmamasına yetecek kadar ücret verirler.
  •  Belirttiğim gibi, keşke kolay olduğunu söyleyebilseydim. Kolay değil ama düşünüldüğü kadar zor da değil. Ancak, güçlü bir sebebin ya da amacın yoksa, hayatta her şey zordur.
  • Hayatta sahip olduğumuz en güçlü varlık aklımızdır. Eğer iyi eğitilirse, anında yaratılmış gibi gözüken, inanılmaz bir zenginlik yaratabilir.
  •  Kazanabileceğiniz bir oyun bulun, oynamak için hayatınızı işleyin ve kazanmak için oynayın.
  • ‘Yapamamak’ kelimesi güçlü insanları zayıf, görebilen insanları kör, mutlu insanları mutsuz yapar. Cesaretli insanları bir korkağa dönüştürür, zeki bir insanın parlaklığını çalar, zengin bir insanın yetersiz düşünmesine neden olur ve son olarak, içimizde olan harika insanın yapabileceklerini kısıtlar.
  • Hayatta en güzel şeylerden biri, yeni bir şeyler deneme isteği ile hatalar yapmaktır. Hata yapmak sizin mütevazi kalmanızı sağlar. Mütevazi olan insanlar, kibirli insanlardan çok daha fazla öğrenirler.
  • Ufak adımlarla başla, büyük hayal kur.
  • Bizi insan yapan duygularımızdır. Bizi gerçek yapar. Duygu kelimesi, hareketli enerjiyi temsil eder. Duygularınız hakkında dürüst olun, aklınızı ve duygularınızı kendiniz için kullanın, kendinize karşı değil.

Zengin ve fakirin felsefesi şöyledir; zengin parasıyla yatırım yapar ve geri kalanını harcar. Fakir ise, parasını harcar ve geri kalanıyla yatırım yapar.

  • Sadece pes ederseniz, yetersiz ya da fakir olursunuz. En önemli olan şey, bir şeyler yapmış olmanızdır. Çoğu kişi, zengin olmak hakkında konuşur ya da bunun hayalini kurar. Siz ise, harekete geçmişsinizdir.
  •  Eğer maddi açıdan özgür olmak istiyorsanız, bugün olduğunuzdan daha farklı bir insan olun ve sizi geçmişte tutan şeylerden tamamen kurtulun.
  •  Gözlem, gözlerinizle gördüğünüzdür. Bakış açısı ise aklınızla gördüğünüzdür.
  •  Okulda hataların kötü olduğunu öğreniriz ve hata yaptığımız için cezalandırılırız. Fakat, insanlara baktığınızda öğrenmek için tasarlandıklarını görürsünüz ve bizler hata yaparak öğreniriz. Yürümeyi düşerek öğreniriz. Eğer asla düşmeseydik, yürümeyi de hiçbir zaman öğrenemezdik.
  •  Asla, bir şeye paranızın yetmeyeceğini söylemeyin. Bu, fakir insanların davranışıdır. Paranızın nasıl yetebileceğini sorgulayın.
  •  Başarılı olana kadar ‘bir yolu takip edin’.
  • Geleceğiniz, bugün ne yaptığınızla şekillenir, yarın ne yapacağınızla değil.
  • Çok çalışan, mücadele eden bir sürü insan görüyorum; bunun nedeni geçmiş düşüncelere bağlı kalmalarıdır. İşlerin eskiden olduğu gibi olmasını isterler ve değişime direnç gösterirler. Eski fikirler, onların en büyük engelidir. Bu bir engeldir. Çünkü, bu insanlar fikirlerin düne ait olduğunu ve dünün de geçip gittiğini kabul etmek istemezler.
  •  Ne kadar reddedilme riskine girersem, kabul edilme şansım o kadar artar.

Kaybedenler, başarısızlığa uğradıklarında pes edenlerdir. Kazananlar ise, başarıya ulaşana kadar başarısız olanlardır.

  • Yapılan en akılsızca şey, akıllıymış gibi davranmaktır. Zeki biriymiş gibi davrandığınızda, aptallığın zirvesindesiniz demektir.
  •  Nerede durduğunuzun farkına varın, nereye gitmek istediğinizi belirleyin ve oraya ulaşmak için bir plan yapın.
  •  Bir çok insanın en büyük varlık olan eğitimlerine değil de, sadece para üzerine odaklanmasından endişeliyim. Eğer bir insan kendini esnekliğe hazırlarsa, açık fikirli olursa ve öğrenirse; değişimlerin içerisinde giderek zenginleşerek büyürler. Eğer paranın bütün sorunları çözeceğine inanırlarsa, korkarım zorlu bir yolculuk onları bekliyor olacak.
  • Bir çok insan, başkalarını değiştirebileceklerine inanır. Size söyleyeyim, başkalarını değiştirmektense, kendinizi değiştirmeniz daha kolaydır.
  • Hayalleri küçük olan insanlar, küçük insanlar olarak hayatlarını yaşamaya devam ederler.
  • Hayattaki en zengin insan, kendine iletişim ağı kurabilen insandır. Diğer herkes iş bulmak üzerine eğitilir.
  • Bazı insanlar vardır, bir şeyler gerçekleştirirler, bazıları gerçekleştirilenleri seyrederler. Diğerleri ise, gerçekleştirilenlerden habersiz ‘Ne oldu?’ sorusunu sorarlar.
  • Sizi zengin yapan teoriler değil, becerilerdir.
  •  Bildiklerinizin sınırına geldiğinizde, hata yapmanın tam zamanıdır.

Bugünün hızla değişen dünyasında, risk almamak için uğraşan insanlar en büyük riski alanlardır.

  • İşletmelerde, satış yapabilme becerisi en önemli yetidir. Eğer satış yapamıyorsanız, kendinizi bir işletme sahibi olarak düşünmeyi bırakabilirsiniz.
  • İnsanların çoğu düşünmek için oldukça tembeldir. Yeni bir şeyler öğrenmek yerine, her gün sabahtan akşama kadar aynı şeyi düşünürler.
  • Eğitim ucuzdur, deneyim ise pahalı.
  • Hayatta hata diye bir şey yoktur, öğrenmek için sunulan fırsatlar vardır.
  •  Paraya duyulan sevgi, kötülüğün kökünü oluşturmaz. Parasızlık, kötülüğün kökenidir.
  •  Hepimizin içerisinde muazzam bir potansiyel var ve hepimize verilmiş kutsal armağanlar var. Henüz hepimizi geri de tutan tek şey, kendimizden duyduğumuz şüphenin derecesidir. Bizi geride bırakan, sahip olduğumuz teknik bilginin eksikliği değil, kendimize olan güvenimizin eksikliğidir.
  • Kendinizi düşünmeye zorladığınızda, akli kapasitenizi genişletirsiniz. Akli kapasitenizi genişlettiğinizde ise maddi varlığınızı arttırırsınız.
  • Hatalar yapmak, mükemmel olmak için yeterli değildir. Hata yaptığınızı kabul etmeniz ve daha sonrasında, bu hatayı nasıl kendiniz için bir avantaja dönüştüreceğinizi bulmanız gereklidir.
  • Finans bilgisi olmayan ve finans uzmanlarından yardım alan insanlar, basitçe liderini takip eden yaban sıçanları gibidir. Uçuruma kadar yarış yaparlar, finansal belirsizlik okyanusuna dalarlar ve diğer tarafa kadar yüzebileceklerini umarlar.
  • Girişimci olmak, bir hatadan diğer hataya geçiş yapmak demektir. Bu devamlılık için, cesaretinizin olması gerekir.

Yarınlar, sadece hayalperestlerin ve kaybedenlerin akıllarında varlığını korurlar.

  • Bahaneler on sent değerindedir, bu nedenle fakir insanlar oldukça fazlasına sahiptir.
  •  İnsanların uyanmaları ve hayatın onları beklemediğinin farkına varmaları gerekiyor. Eğer bir şey istiyorsanız, kalkın ve peşinden gidin.
  • Eğer zengin olmak istiyorsanız, daha çok insana hizmet yapın.
  • Sadece vazgeçerseniz, fakirsinizdir. Hayattaki en önemli şey, bir şey yapıyor oluşunuzdur. Bir çok insan sadece konuşur ya da zengin olmak ile ilgili hayal kurar. Siz bir şey yapınız.
  •  Aksak insanlar, suçlamayı severler.
  •  Her birimizin içinde, bir Davut ve bir Câlût vardır.
  •  Olduğumuz yerde kalmak kolaydır ama değişmek kolay değildir. Bir çok insan hayatında, olduğu yerde aynı şekilde kalmak ister.
  •  Para kazanmak için para gerekmez.
  • Kuşkularınız ve korkularınızla yüzleşin, böylelikle yeni dünyalar size kapılarını açacaktır.

Eğer bir yere gitmek istiyorsanız, oraya daha önce gitmiş birini bulmak en iyi seçenektir.

  • Hata, yeni bir şey öğrenmeniz gerektiğine dair size verilen bir sinyaldir, daha önce hiç bilmediğiniz bir şeyi.
  • Kötü işletme ya da yatırım fırsatı diye bir şey yoktur ama kötü yatırımcılar ve girişimciler vardır.
  • İyi bir kazanma stratejisi içerisinde mutlaka kaybetmeyi bulundurmalıdır.
  • Başarı fakir bir öğretmendir. Kendimiz hakkında en iyi şeyleri başarısızlığa uğradığımızda öğreniriz, bu nedenle kaybetmekten korkmayın. Yenilgi, başarı sürecinin bir parçasıdır. Yenilgiye uğramadan başarıya ulaşamazsınız.
  • Zengin, lüksü en son satın alırken, fakir ya da orta sınıf ilk olarak satın alır. Neden? Duygusal Disiplin.
  •  Başarılı bir işletme sahibi ya da yatırımcı olmak istiyorsanız; kazanmaya ve kaybetmeye duygusal açıdan nötr olmalısınız. Kazanmak ya da kaybetmek oyunun sadece birer parçasıdır.
  •  Bir işe sahip olmakla ilgili sorun, zengin olmanın yoluna engel koymasıdır.
  • Kötü zamanlar gerçek girişimcilerin işe dahil olduğu zamanlardır.
  • Bazen kazanırsınız, bazen öğrenirsiniz.

 

Bazen, hayatınızın başlangıcında sizin için doğru olan şey, hayatınızın sonunda sizin için doğru olmayabilir.

  • Tek bir hayatınız var. Onu da, başkasına ilham verebilecek şekilde yaşayın.
  • Hayatta karşılaşabileceğiniz en zorlu iş, kuşkularınıza ve tembelliğinize meydan okumaktır. Sizi tanımlayan ya da kısıtlayan kuşkularınız ve tembelliğinizdir.
  • En son işimi kurduğumda, maaşımı 13 ay boyunca alamamıştım. Ortalama bir insan bu baskıya dayanamaz.
  • Zengin olmak doğru bir zihniyetle, doğru kelimeler ve doğru bir planla başlar.
  • Bir işletme el arabası gibidir. Siz itmeye başlamadan hiçbir şey gerçekleşmez.
  •  Bir işletme kurmak, paraşütünüz olmadan uçaktan atlamaya benzer. Girişimci, havadayken paraşütü inşa etmeye başlar ve yere çakılmadan açılmasını umar.
  • İşletme ve yatırım takım sporlarıdır.
  • Değişim en zor kısmı, bir bilinmeyenin içinden gidiyor olmaktır.
  • Finansal zorluklar, insanların başkaları için çalışmalarının doğrudan sonucudur.