Uyurken Kaç Kalori Yakarız? 1,2,3 Saat?

uyurken kac kalori yakariz

Uyurken, vücut kitle indeksine göre ve bireylerin mevcut ağırlığına göre kalori yakılmaktadır. 1 saatlik uykuda, 70 kilo civarındaki birinin 70 kalori yaktığı bilinmektedir.

2 saatlik uykuda ortalama kiloda birisinin 100 ve üzerinde kalori yaktığı söylenebilmekte ve 3 saatlik uykuda da 200 kaloriye yakın harcandığı bilinmektedir. Kalori hesabı, bireylerin vücut kitle indeksine göre ayarlanabilmekte ve uykuda tam olarak ne kadar enerji harcandığı tespit edilebilmektedir.

1 Saat Uyku Kaç Kalori Yakar?

Bireylerin kiloları farklı olduğu için her metabolizma uyurken farklı çalışmakta ve 1 saatlik uykuda 70 kilo birisi 70 kalori yakmaktadır. 2 saatlik uykuda yakılan kalori değişebilmekte ve 70 kilodaki biri 1 saatte 69-70 civarı kalori harcamaktadır.

60 kilo olan birisi uyurken 70 kilo olan birisine göre daha farklı kalori harcamaları yapmaktadır. Tamamen vücut kitle indeksine ve bireyin boy kilo oranına göre hesaplanan bu harcama için önce kaç kilo olduğunuzu bilmeniz gerekmektedir.

2 Saat Uyku Kaç Kalori Yakar?

Her metabolizma farklı çalışmakta ancak ortalama kiloya sahip birisi 2 saatlik uykuda 100 civarında kalori yakmaktadır. Genelde ortalama kilosu olan kişilerin uyurken harcadığı kalori miktarı 100 veya biraz üzeri olmaktadır.

2 saatlik uykuda bireylerin eğer ideal kiloları varsa 100 civarında kalori harcamaktadır. Kilolar değiştiği takdirde, bireysel olarak kitle indeksi hesaplayarak ne kadar enerji harcandığı tespit edilebilmektedir.

uyurken kac kalori

Gece Uyurken Kalori Yakılır Mı?

Geceleri oda sıcaklığı ve kilo durumuna göre yakılan kalori miktarı değişse de gece uyurken kalori yakılmaktadır. Uyumak, kalori ve enerji harcatan bir aktivite olduğu için süresine göre yakılan kalori de değişmektedir.

Uyku, gündüz yenilen yemeklerin gece sindirilmesini sağlamaktadır. Uykunun kalori harcatan bir özelliği olması dolayısıyla uyunan miktara göre yakılan kalorinin de değiştiği söylenebilmektedir.

Bir Gece Uyumamak Kaç Kalori Yaktırır?

Bir gece uyumamak bireyde ertesi gün bitkinliğe neden olsa da kesin olarak kalori yaktırdığına dair bir bilgi bulunmamaktadır. Uyumamak, kalori yaktırmanın aksine ertesi gün bireyin enerji almak için daha fazla yemesine neden olarak 385 kalori aldırmaktadır.

Bünyeye göre gece uykusuz kalmak kiloda değişim yaratabilmektedir. Bazı bireyler, uyumadıkları takdirde zayıflayarak kalori yakarken bazı bireyler ise kalori almaktadır. Uyku, metabolizma ve mental sağlık için oldukça önemli bir aktivite olduğu için tüm insanların en geç 00.00’da uyumaları gerekmektedir. Gece 12’de uyunup sabah 8.00’da uyanılan bir uyku ideal uyku olarak bilindiği için vücut her daim sağlıklı ve dengeli bir görünümde olmaktadır.

Uyurken Neden Kalori Yakılır?

Vücut hormonları, vücut metabolizması, kan dolaşımı ve hücre yenilenmesi gibi nedenlerden dolayı uyurken kalori yakılmaktadır. Bir nevi, vücudun kendini yenilemesi olarak düşünülebilen bir durum olan uyurken yakılan kaloriler, bireylere sağlıklı bir yaşamın kapısını aralamaktadır.

Vücudun kendi kendini yenilemesi ve yenilen yemeklerdeki kalorilerin yakılmasına yardımcı olan uyku, metabolizmayı düzenlemektedir. Vücuttaki doğal hücreler, gece uyurken harcanan enerjiler sayesinde vücudu yenileyerek güzelleştirmektedir.

Otururken Kaç Kalori Yakılır?

Otururken yakılan kaloriler, bireylerin ne kadar oturduğuna bağlı olarak değişse de yarım saatlik bir oturmada 40 kalori yakılmaktadır. Oturuş biçimi ve oturma zamanına göre değişen enerji yakımı bireylerin vücut tipine göre de farklılaşmaktadır.

Bazı bireyler, oturmalarına rağmen kalori yakamadığı için 30 dk’lık oturmada yakılan 40 kalori herkes için geçerli olmamaktadır. Ayakta durulduğu zaman ise oturmaya göre yakılan kalori miktarı yüzde elli daha fazla artmaktadır.