E-Mail Pazarlaması Nedir? 8 Adımda Nasıl Yapılır?

e mail pazarlamasi

E-mail pazarlaması, marka ve firmaların hedef kitlelerine ulaşabilmek amacıyla ürün ve hizmetlerinin tanıtımı, kutlama ve bilgilendirme gibi amaçlara bağlı olarak oluşturdukları e – posta yönteminin kullanılarak yapıldığı pazarlama türüdür. Yaşanan teknolojik gelişmelere bağlı olarak önemi ve kullanımı her geçen gün artan bu pazarlama yöntemi, etkin iletişim yöntemlerinden biridir.

Contents

Doğrudan iletişim kurulmasını sağlayan e – posta pazarlama, geri dönüşümü kolay bir yöntem olmasından dolayı çokça tercih edilmektedir. Kullanımının bir diğer nedeni ise düşük maliyetli olmasıdır. Doğru analiz ve değerlendirmeyle yapılması markaların ve işletmelerin marka kimliklerinin oluşumuna olumlu yönde etki etmektedir.

Bu yöntem kullanıldığı takdirde, iletilen e – maillerin,

  • Kaç kişiye ulaştığı,
  • İçeriklerin kaç kişi tarafından görüntülendiği,
  • İletişim trafiğinin ne kadar olduğu
  • Geribildirim oranları kolaylıkla analiz edilmekte ve raporlama fırsatı sunmaktadır.

E Mail Pazarlaması Nasıl Yapılır?

  1. Veri bağlantınızı sağlayın.
  2. Gönderilecek kişileri belirleyin ve ekleyin.
  3. Varsa haberdar edilecek kişileri cc’ye ekleyin.
  4. Konu hakkında başlık eklemeyi unutmayın.
  5. Mesajınızı oluşturun.
  6. Harekete geçirmeye çalışın.
  7. Varsa eklerinizi yükleyin.
  8. Mailinizi iletebilirsiniz.

Tüyo: E-mail pazarlaması harekete geçirmeye veya bilgilendirme amacı ile yapılabilir. İlk olarak amacınızı belirledikten sonra mail yazınızı ona göre oluşturun. Niyetinize göre yazı oluşturmak size artı puan getirir.

E-Posta Pazarlama Kampanyalarında Şablon Kullanmanın Avantajları Nedir?

E – posta pazarlama kampanyalarında şablon kullanımı, marka kimliğinize yönelik bir tasarıma sahip olmanızı sağlar. Tekrar kullanım seçeneği sunması işlerinizi kolaylaştırır. Gönderim sürecini hızlandırır. Hedef kitlenizin dikkatini daha kolay bir şekilde çekmenizi sağlar. Alıcıların içerik kısmında daha rahat gezmesini sağlar.

İlginizi Çekebilir: Mobile Marketing Nedir?

E-Mail Pazarlama Örnekleri

  1. Greyder Örneği
  2. Cambly Örneği
  3. Sosyopix Örneği

1.Greyder Örneği

Aşağıda Greyder markasına ait bir mail görüntüsü yer almaktadır. Şablon kullanarak yapılan mailde marka, sosyal medya hesaplarına da yer vermiştir.

greyder

2.Cambly Örneği

Aşağıda Cambly markası tarafından daha öncesinde kendisinden abonelik satın almış müşterisine yönelik bir görsel bulunmaktadır.

cambly

3.Sosyopix Örneği

Aşağıda yer alan görseller Sosyopix tarafından kampanyalardan haberdar etmek amacıyla ilettiği mailin bütünü oluşturmaktadır.

sosyopix

Reklam İçerikli E-Postalara Ne Denir?

Reklam içerikli e – postalar spam olarak adlandırılmaktadır. Spam, insanların isteği dışında gönderilen, reklam içerikli maillerdir. İnsanların talepleri dışında gönderilmesi, zorlayıcı bir etki olarak görüldüğünden spam olarak tanımlanmaktadır. Genellikle ticari faaliyetlere hizmet etmek amacıyla kullanılmaktadır.

Reklam İçerikli E-Posta Nedir?

Reklam içerikli e – posta, spam olarak tanımlanan reklam amacıyla gönderilen, ticari faaliyetlere hizmet edilmesi istenen mail türüdür. Spam kelimesi, İngilizce bir terimdir ve istenmeyen anlamına gelmektedir. Hoş görülmeyen bir posta türü olması, insanların bu maillerden kaçmasını sağlar. Maillerde kullanımının yanı sıra web sitelerde, forum sitelerinde ve bloglarda art arda mesajlar gönderilmesi de insanlar ve sistem tarafından spam olarak ifade edilmektedir.

Ticari amaçlara ek olarak kimlik avı gibi hizmetleri de sağladığı belirtilen bu tür, insanlar kaçsa da farklı yöntemlerin geliştirilmesini sağlamıştır. Bunun için mail kutularında özellikle spam alanı oluşturulmuş ve sistemler problem bulmasıyla birlikte gelen mailleri oraya yönlendirmektedir.

Spam postalarının amacı daha fazla kişiye ulaşmaktır. Mail adreslerinizin web sayfalarında, mail gruplarında ya da ilanlarda yer alması spam mail alma ihtimalini arttırmaktadır.

Aynı Anda Kaç Kişiye Mail Atabilirim?

Aynı anda kaç kişiye mail atılacağı mail atılan platforma göre değişiklik gösterebilmektedir. Ancak toplu mail atımları bazen spam olarak algılanmaktadır. Gmail üzerinden toplu mail atıldığında kişi sayısı 30 – 50 ile sınırlandırılmıştır. Outlook için ise bir defada en fazla 100 kişiye mail gönderilebilmektedir. Toplu maillerde spam oluşumunu engellemek için mail gönderimi sırasında Bbc bölümüne kişiler eklenerek mailler gizlenebilir ve bu durumda hesaplar güvende tutulabilir.

İlginizi Çekebilir: Pazarlama Otomasyonu Nedir?