Gerçek Başarıyı Yanlış Tanımlıyoruz. İşte Doğru Tanımlamak İçin 2 Unsur

Gerçek Başarıyı Yanlış Tanımlıyoruz. İşte Doğru Tanımlamak İçin 2 Unsur

Başarı tanımınız nedir?

Bu soruya verdiğiniz cevap, yaşamınıza nasıl yaklaştığınızı belirlediği için önemlidir. Kararlarınızın temeli haline gelir.

Birçok insan, başarıyı varlıklı ve / veya ünlü olmak olarak tanımlar. Zengin olan birinin, olmayanlardan daha başarılı olduğunu düşünürler. Sonuç olarak, para kazanmak onların önceliği haline gelir. Sağlık veya aile gibi önemli şeyleri bile feda edebilirler.

Ancak, zenginlik ve şöhret, yanlış bir başarı tanımıdır.

Bir süre önce, kanser teşhisi konan Paul Kalanithi adında bir beyin cerrahı vardı. Ölümle yüzleşince, şöyle dediği popüler bir makale yazdı:

Para, statü gibi şeylerin faydaları artık ilgimi çok çekmiyor: Rüzgarın peşinden koşmak gibi…

Gerçek şu ki, bu şeyler önemsiz değil tabi ancak; onları başarı tanımınız olarak kullanmak, hayatınızı güvencesiz bir temel üzerinde kurmak demektir. Hayat boyu pişmanlık demektir.

O halde, doğru başarı tanımı ve gerçek başarı nedir?

Gerçek başarı iki unsurdan oluşur:

Katkı

Birçok insan başarıyı, verdikleri şeyden çok aldıkları şeyle ölçerler. Ne aldığınız değil, ne verdiğiniz önemlidir.

Evet, hala hayatınızı yaşamak için bir şeyler almalısınız. Ancak buradaki nokta, aldığınızdan daha fazlasını vermenizdir.

Denge

İkinci element dengedir. İstediğiniz tüm serveti ve şöhreti elde edebilirsiniz, ama eğer hayatınız dengeli değilse, hiçbir zaman başarılı olamazsınız.

Bu denge, hayatın beş yönü arasındaki dengedir: İş, sağlık, öğrenim, sosyallik ve maneviyat. Birçok insan sadece bir ya da iki tanesine dikkat eder fakat gerçek başarı hepsinin dengesini gerektirir.

Dışarıda çılgınca başarılı görünen, iç dünyasına girildiğinde ise arkasında boş ya da bozuk aile ilişkilerine sahip olan insanlar var. Onlar gibi olma. Hayatını dengeli tut.

***

Yukarıdaki iki unsuru birleştiren gerçek başarı; sizin için önemli olan bir değere dengeli bir şekilde katkıda bulunmakla alakalıdır.

Hayatınız dengedeyse ve sizin için önemli olan bir şeye katkıda bulunuyorsanız, o zaman başarılı olursunuz.