İç Sesine Meydan Okumak İçin 5 Yol

İç Sesine Meydan Okumak İçin 5 Yol

İçsel eleştirmeniniz, sizi motive etme ya da ruhunuzdaki yıkımı serbest bırakma gücüne sahip olan iç sesinizdir. Her zaman, iç eleştirmen sizi istediğinizi yapmaktan alıkoyarak, kendinizden şüphe duymanız için size birçok neden sunar.

Siz’e karşı iç sesiniz

Psikolojide, iç eleştirmen “eleştirel iç ses” olarak bilinir.

Kişiliğimizin bir alt parçasıdır. Gerçek şu ki, içsel eleştirimiz hep orada olacak. Ondan asla kurtulamayız. Onu asla susturamaz veya üstesinden gelemeyiz. Yapabileceğimiz tek şey ona meydan okumak ve kendi yararımıza kullanmak.

İç eleştirmeninize nasıl meydan okuyabilirsiniz?

Onunla arkadaş olun

Onunla savaşmak yerine neden arkadaşlık etmeyi denemiyorsunuz? İç eleştirmen, bir ebeveyn gibi, sadece size yardım etmeye ve sizi acıdan korumaya çalışır. Bazen sizi incitici kelimelerle kullansa da, asıl amacı size zarar vermek anlamına gelmez.

İç sesinizin eleştirilerinin çoğu olumlu bir şekilde alınabilir, böylece kendinizi daha iyi hissedersiniz. Ona meydan okumak için iyi bir yol, söylediklerine göre işbirliği yapmak ve dinlemektir.

İlerlemeye devam edin

İç eleştirmeniniz biraz sertleştiğinde, bunu görmezden gelin ve ilerlemeye devam edin. Pozitif anıları hatırlamaya çalışın ve size söylediği şey üstünde çok fazla durmayın. Size sunmaya çalıştığı konu hakkında endişelenerek çok zaman harcamak yerine, odağınızı başka şeylere de taşıyabilirsiniz .

Olumlu olun, umutlu olun

Çok fazla olumsuz düşünceniz olduğunuzda iç sesiniz uyanır. Mümkün olduğunca, her zaman pozitif ve açık yürekli kalın. İşler planlandığı gibi gitmediğinde, daha pozitif bir şekilde düşünün. Burada önemli olan şey, iç eleştirmeninizin duygularınız üzerinde hakim olmasına ve sizi karanlıkta tutmanıza izin vermemenizdir.

Geçmişinizle barışın

İçsel eleştirmenizin üstesinden gelmenin bir yolu, geçmişinizle barış yapmaktır. İçsel eleştirmenimiz genellikle travmatik deneyimlerimizden oluşur.

Bu olumsuz duygulardan kurtulmanın en iyi yolu geçmişinizle barışmak ve bağışlamaktır. Size haksızlık yapanları ve kendinizi affedin.

Yanlış olduğunu kanıtlayın

Tıpkı gerçek hayattaki eleştirmenler gibi, onun yanlış olduğunu kanıtla. İçsel eleştirmenine, düşündüğü gibi olmadığını göster. Sen parlak bir insansın. Güvenilir, nazik, vicdanlı ve sevecensin. İç eleştirmeniniz sizi, başkalarının olmanızı istediği gibi olmaya zorlayabilir. Öyleyse ona bunu kanıtlayın ve iç eleştirmeninize neler yapabileceğinizi gösterin.