Koşu bandı, kilo vermek ya da sağlıklı yaşamak isteyen insanların aklına en çok gelen spor aletlerinden biridir. Zayıflamak isteyen kişiler tarafından fazlasıyla tercih edilen bu spor aleti, özellikle spora yeni başlayanların gözdesi haline gelmiştir. Başlangıçta düşük tempoda ve eğimi zorlaştırmadan kullanılan aletin hızı bir süre sonra arttırılmakta ve kalori yakımı desteklenmektedir.
Kilo verme sürecine yardımcı olması için kondisyonunuz arttıkça hızınızı arttırabilir, ayrıca eğiminizi yükseltebilirsiniz. Bu durum, yaptığınız egzersizden daha fazla verim almanıza yardımcı olacaktır. Kullanım süresi boyunca yakılan kalori ise kişiden kişiye değişiklik göstermektedir.
Contents
Koşu Bandı Göbek Eritir Mi?
Koşu bandı maalesef ki göbek eritilmesine yardımcı olan bir spor aleti değildir. Göbek erimesini sağlamak için o bölgeye özel olarak çalışmak gerekir. Karın kaslarınızı çalıştırarak bu konuda hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Karın kaslarınıza özel egzersizler bu durumu destekleyecektir.
İlginizi Çekebilir: Eliptik Bisikletle 1 Ayda Kaç Kilo Verilir?
Koşu Bandında Kaç Dakika Yürümeli?
Koşu bandında yürüyeceğiniz süre, egzersiz yapmaya yeni başlayan insanlara ve spor geçmişi olanlara göre değişiklik göstermektedir. Spor yapmaya yeni yeni başlayan biri için bu spor aletindeki ideal yürüyüş süresi 20 dakika olmalıdır. 20 dakikalık yürüyüşün tamamlanmasının ardından vücudunuzun durumunu dikkate alarak bu süreyi 45 dakikaya kadar uzatabilir ya da 20 dakika yürüyüş, 10 dakika koşu şeklinde gerçekleştirebilirsiniz.
Koşu Bandının Faydaları Nelerdir?
- Günlük yorgunluğun ardından uyku sorunlarının azalmasını sağlar.
- Sindirim sisteminize yardımcı olur.
- Kan basıncınızı düzenler.
- Akciğer kapasitesinin artımına katkı sunarak daha kaliteli ve iyi bir şekilde nefes almaya yardımcı olur.
- Serotonin ve dopamin hormonlarının salgılanmasını sağlar.
- Beyne daha fazla oksijen gitmesine yardımcı olur.
- Koşu ve yürümeyi sağladığından kalp hastalıkları riskini azaltır.
- Kemik yoğunluğunun artışına yardımcı olur.
- İnsülin seviyesini düzenler.
- Stres ve kaygıyı azaltır.
- Bacak ve kalça kaslarını güçlendirir.
- Kolesterol seviyesini azaltır.
- Karaciğerin etkili bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.
- Yağ yakımına yardımcı olur.
Koşu Bandının Zararları Nelerdir?
- Doğru bir şekilde koşmamak kemik dokusuna zarar verebilir.
- Koşarken dikkatli olunmadığı takdirde ayak zeminine zarar verebilir.
- Zemin türüne dikkat edilmelidir.
- Ayak rahatsızlıklarına sebep olabilir.
- Bilek ve kıkırdaklara zarar verebilir.
- Omurilik rahatsızlıklarının ortaya çıkmasına sebep olabilir.
- Kas hastalıkları yaşamanıza neden olabilir.
İlginizi Çekebilir: Yürüyerek Göbek Erir Mi?
Koşu Bandında 40 dk Yürüyüş Kaç Kalori Yakar?
Koşu bandında 40 dk yürüyüş yaparak veya koşarak yaklaşık 450 kalori yakabilirsiniz. Kalori yakımı kişiden kişiye ve vücuttan vücuda farklılık göstermektedir. Egzersiz süresi boyunca 20 dakika yürüyüş, 20 dakika koşu yapabilirsiniz.
1 Kilo Vermek İçin Ne Kadar Koşmalı?
1 kilo vermek için ortalama 12 saat yürümeniz gerekebilir. Bu konuda net bir saat vermek aslında yanlıştır. İnsan vücudunun bir kilo verebilmesi için 7200 kalori harcaması gerekir. Koşmanın yanı sıra yürüyüş, kardiyo vb. egzersizlerle kilo veriminizi hızlandırabilirsiniz.
Koşu Bandında 1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar?
Koşu bandında 1 saat yürüyüş yapmak 450 – 750 kalori arasında yakım sağlar. Bu durum tempolu yürüyüş, koşu ve temposuz yürüyüşlere göre değişkenlik göstermektedir. Koşu bandının aksine açık havada yapılan yürüyüşler kalori yakımını arttırmaktadır.
Her Gün Koşmak Kilo Verdirir Mi?
Her gün koşmak kilo verimini kolaylaştıran, etkili egzersizlerden biridir. Ancak alınan kalori miktarları dikkate alınmalıdır. Bu duruma ek olarak, her gün aynı egzersizleri yapmak, vücudun alışmasına sebep olacağından kilo verimini zorlaştıracaktır. Bu nedenle ip atlama, yürüyüş, ağırlık gibi egzersizler koşuya ek olarak yapılarak kilo verim sürecini kolaylaştırabilir. Yani, her ne kadar kalori yaktıran bir egzersiz olsa da hiçbir şey tek başına kilo verdiremez.
İlginizi Çekebilir: Uyurken Kaç Kalori Yakarız?