Silva Network Online Eğitim Rehberi

Silva Network network marketing eğitimleri sayfamıza hoş geldiniz. Networkokulu.net olarak güzel bir eğitim geçirmenizi dileriz. Bu içeriğimizde, 22 Haziran Pazartesi, Silva Network eğitimi içerisinde geçen hikayelere, sözlere, videolara ve çok daha fazlasına ulaşabilirsiniz.

Doğrudan Satışın Temel Aktivitesi Tanıtım Yapmak

Bir öğretmenin ders anlatması, doktorun ameliyat yapması, bir tamircinin arabasını tamir etmesi gibi doğrudan satışta da temel aktivite TANITIM yapmaktır. Eğer işinizin tanıtımını yapmasını bilmiyor olabilirsiniz. Eğer bilmiyorsanız hemen öğrenmeye başlamalısınız.

Tanıtımın amacı ikna etmek değil, bilgi vermektir. İkna etmek sıkıcıdır. Karşı taraf da bunu hisseder. İnsanları ikna edemezsiniz, insanlar kendilerini ikna ederler.

[read more]

Etkili Bir Tanıtım İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Etkili bir tanıtım için dikkat etmeniz gereken hususlar şunlardır:

  • Firma hakkında: 2-3 dakika bilgi, karşınızdakinin merak ettiği ölçüde.
  • Ürünler: Ürünlerinizi yine 2-3 dakika anlatmalısınız. Onlarca ürününüz varsa hepsini anlatmaya gitmeyin. Ya da web sitenizi tavsiye edersiniz ve oradan da araştırabilir.
  • Kazanç Planı: Kazanç planı da 2-3 dakika anlatmanız yeterli olacaktır. Karşınızdaki insana yetecek kadar anlatmanız yeterlidir.
  • Eğer çok fazla şey anlatırsanız, karşınızdaki insanın kafası karışabilir. Zor görebilir. Ve size “Hımmm ben bir düşüneyim.” diyebilir.
  • Muhtemel Bir Plan: Karşınızdaki insana 3 ayda, 1 yılda neler yapabileceğini göstermeniz onların heyecanlanmasını sağlar.
  • En iyi tanıtım kısa tanıtımdır. Karşınızdaki insan sıkılabilir, odağı kaybolabilir. Her bilgiyi tanıtımda vermek zorunda değilsiniz. Maksimum 10-15 dakikalık bir tanıtım yeterli olacaktır. Özel olarak ilgisini çeken bir konu varsa, tanıtımdan sonra oturup konuşabilirsiniz.

[/read]


Tanıtım Öncesinde Yapılması Gerekenler

Tanıtım aslında basit bir şekilde işinizin karşıya anlatılmasından ibarettir. Karşınızdaki kişinin merak ettiği sorulara anlaşılır cevaplar vermek gerekir. Tanıtım her şeyi anlatmak değildir. Gerekli olan şeyleri anlatmaktır. Çok bilginin insanların akıllarını da karıştırabileceğini, zor gösterebileceğini unutmamak gerekir.

[read more]

Tanıtım öncesinde şunlara dikkat etmelisiniz:

  • Davet ettiğiniz kişi ile en az 1 saat öncesinde haberleşin. Ona hatırlatın. Çünkü etkili bir davet yapmamışsanız muhtemelen unutmuş olabilir.
  • Erken gelin. Tanıtımdan en az 15 dakika önce, kararlaştırdığınız yerde olmalısınız.
  • Daha az dikkat dağıtıcı bir yer seçin.Tanıtım yapılacak yer ofis dışında, kafe tarzı bir yerde ise, daha az sesin olduğu bir  köşe seçilmesi önemlidir. Dikkatin daha az dağılması için gereklidir.
  • Değer yükleyin. Tanıtımı yapacak olan kişi sponsorunuz veya lideriniz ise ona abartısız ve yalansız bir şekilde değer yüklemelisiniz.
  • Tanıtımı yapacak olan kişi gelince abartısız, sade bir saygı göstermeniz karşınızdaki insanın da biraz daha dikkatli işi dinlemesini sağlayacaktır.
  • Karşınızdaki insanın ne istediğini bilmelisiniz. Bunun için de onunla muhabbet etmelisiniz. Muhabbet için de ona sorular sorabilirsiniz. Eğer karşınızdaki insanın problemlerini veya isteklerini bilirseniz, hangi reçeteyi yazacağınızı  da bilirsiniz.
  • Tanıtımın etkisinin çok az olduğunun farkında olun. Asıl önemli olan kısım, doğru davet etmek ve doğru takip yapmaktır. Çünkü insanlar genelde tanıtımdan pek bir şey anlamayacaklardır.
  • Siz bir girişimcisiniz. Ve elinizde insanların problemlerine çözüm sunabilecek bir fırsat var. Fırsatı sunan kişi sizsiniz. Eğer ona göre davranmazsanız, insanlar size güven duymayacaklardır.

[/read]


Tanıtım Yaparken Sakınılması Gerekenler

Ekili bir tanıtım için, yapmamız gerekenlerin yanında sakınmamız gereken konular da vardır. Bunları yapmaktan özellikle çekinmeliyiz.

[read more]

  • Yalan Söylemeyin: Gökten para yağacağını anlatmayın. Bu uzun süreçli bir iştir. İnsanlarda gerçekçi beklentiler uyandırın. İnsanların HAYIR diyeceklerini, sizi yarı yolda bırakacaklarını, kendilerinin de muhtemelen çalışmaktan kaçınacakları gibi konuları anlatın.
  • Profesyonel ve Basit Olmalı: İnsanlar basitlikten etkilenir. Tanıtımınızı bir kalem kağıt ile tanıtmanız, karşınızdaki insanın da gözünde basit tutar. Birçok materyalden faydalanabilirsiniz. Görsellik, işitsellik gibi konular önemlidir. Ancak her zaman işinizin kopyalanacağını, bunun için de basit tutmanız gerektiğini unutmayın.
  • Tanıtımda İnsanlara Yalvarmayın: Fırsat sizin elinizde. Siz bu fırsatı insanlara sunuyorsunuz. İnsanların kendi kendilerini ikna etmeleri için bilgi verin. Onlara bir danışman gibi davranın.
  • Abartmayın: İnsanların beklentilerini doğru anlatın. Karşılaşacakları zorlukları da anlatmalısınız. Kazanç planı hakkında yalan konuşmayın. Hiçbir şey yapmadan para kazanılacağı düşüncesi, dolandırıcı bir düşüncedir.

“İnsanlar temel olarak 2 soruyu merak eder. Ben ne kazanabilirim? Ben yapabilir miyim?” – Les Brown

[/read]


Tanıtımdan Sonra Yapılması Gerekenler

Tanıtım bitti. Masada kısa bir sessizlik olacaktır. Bu durumda soru sorarak karşınızdaki kişiyi açmalısınız. Sonuçta düşüncelerini öğrenmek istiyoruz. Ancak bu durumda yapmanız ve yapmamanız gerekenler vardır.

[read more]

Tanıtımdan sonra yapmanız ve yapmamanız gerekenler:

  • Pozitif sorular sormalısınız: Hoşuna gitti mi? Sence nasıl? Çok güzel bir iş değil mi? gibi sorular sizin duruşunuzu etkiler. Tutumunuzu düşürür. Bunun yerine: “Tanıtımda en çok neyi beğendin?” gibi pozitif bir soru olmalıdır. Karşınızdaki insanın düşünceleri değil, sizin düşünceleriniz karşıyı etkilemelidir. Bu da doğru sorular ile mümkündür.
  • Sponsor veya liderinizi dinlemelisiniz: Tanıtıma üst basamaklarınızdan birini çağırmışsanız, o kişinin süreci yönetmesine izin vermelisiniz. Sorulara kendiniz cevap vermek için atlamayın. Sizden daha tecrübeli insanlardan yardım aldığınızı göstermek, bu ticarette yardımlaşma olduğunu gösterir. İnsanlar kendilerinin yapamayacağını düşünseler bile sizin yardım almanız onları da motive edecektir.
  • Konunun dağılmasına veya dağıtılmasına izin vermeyin: Tanıtım bitti, oturuyorsunuz. Hemen bir gündem ile ilgili veya ilgisiz bir konu açmayın. Neden orada olduğunuzu bilin. İşiniz için oradasınız ve iş konuşulacak. Bu konudaki eksikleriniz hakkında üst basamağınız ile bir toplantı yapmanız yararlı olacaktır.
  • Futbol veya siyaset ile ilgili konular açmayın: Bu konular insanların dikkatlerini dağıtmakta ustadır. Ancak işiniz ile  ilgili negatif etki yapar. Biz girişimciyiz. İnsanlarla fırsatımız hakkında konuşmaya geldik.
  • Bir danışman gibi hareket edin: Eğer halen kafasında soru işaretleri olduğunu düşünüyorsanız, bir başka zamana takip ayarlayın. Takibe kadar kafasına takılan şeyleri, doğru bilgi veren yerlerden araştırıp gelmesini isteyebilirsiniz.

[/read]