Zirveye Giden Yolda Bu 4 Adımı Atlamayın

Zirveye Giden Yolda Bu 4 Adımı Atlamayın

Başarı uzaktan; bir hedef belirlemek, bir köşe ofisi, iyi bir otel ya da etkileyici bir konak istemek, gibi görünebilir. Sonunda oraya varınca, her şey mükemmel değil mi?

Çoğu insanın başarı olarak değerlendirdiği yere varmış olanlar için, bu biraz daha değişken ve geçici bir şey. Başarı öykülerine sahip olabilirsiniz ve yine de onu gerçekten hissedemeyebilirsiniz. Köşk veya köşe ofisini alırsınız ve umduğunuz her şeyin bu olmadığını anlarsınız. Bir an için başarıyı hissetmek de mümkündür, ve sonra, puf, yine gitti.

Gerçek bütünsel başarı, içinizde derinden gelen bir hizmet, sevgi ve tutku duygusu gerektirir. Başarıya giden yolda atlanmaması gereken dört adım şunlardır:

 

Tutkunuzun ne olduğunu bulun ve ona dokunun

Bunu meditasyon yaparak veya bir vizyon arayışına girerek yapabilirsiniz. Danışmanlık isteyebilir veya bir uzmandan destek alabilirsiniz. Tutkunuzu ararken kötü şeyler de yaşayabilirsiniz. Ama ne yaşarsanız yaşayın, kalkıp tekrar tekrar aramaya devam etmelisiniz.

 

Başkalarına hizmet edin

Gerçekten de, başkalarına hizmet etmek -müşterileriniz, çalışanlarınız, hayranlarınız, ihtiyaç sahipleri gibi- en önemli adımlardan biridir; çünkü başka ne olursa olsun, eğer bu bunu yaparsanız, mücevher veya yat almakla bile karşılaştıramayacağınız bir huzur bulacaksınız. Başarı hizmet etmekten geçer.

 

Hayal kırıklığına uğradığınızda inancınızı kaybetmeyin; herkesi odaklanmış ve motive tutun

Her gün iyi bir gün her yıl iyi bir yıl olmayabilir. Bu aksaklıklardan neler öğrenebilirsiniz, ne olursa olsun nasıl ilerleyebilirsiniz? İnanmak anahtardır ve ilk iki aşamaya kadar uzanır: Önemli bir şey yaptığınızı, başkalarına yardım ettiğinizi düşünüyor ve biliyorsanız, o zaman devam edin.

 

Başarınızı kutlayın ve cömertçe başkalarıyla paylaşın

Başarınızı ve sonuçlarını başkalarıyla paylaştığınız her an, gelecekteki başarılarınız için tohum ekiyor oluyorsunuz. Çünkü başarı bir kereliğine yapılan ve biten bir şey değildir. Bir bahçe gibidir; mükemmellik ve tembellik-uyuşukluk evrelerine sahiptir ve dikkatle bakılıp korunmalıdır. Ve tabi ki paylaşılmalıdır.

Gerçek başarı, geri vermeyi öğrendiğiniz anda başlar.

 

***

Başarı; emek, çok çalışma ve motivasyonun yanında, insanlara yardım etmek ve paylaşmakla ulaşılabilen bir sonuçtur. Yolculukta yaşadıklarınızdan keyif almak ve başarıya ulaşmak istiyorsanız yukarıda sizlerle paylaştığımız adımları hayatınızda uygulamayı unutmayın.