Silva Network Online Eğitim Rehberi

Silva Network network marketing eğitimleri sayfamıza hoş geldiniz. Networkokulu.net olarak güzel bir eğitim geçirmenizi dileriz. Bu içeriğimizde, 15 Haziran Pazartesi, Silva Network eğitimi içerisinde geçen hikayelere, sözlere, videolara ve çok daha fazlasına ulaşabilirsiniz.

Doğrudan Satışta Davet

Network marketingin, doğrudan satışın temel aktivitesi olan tanıtım, işin insanlara yüz yüze veya büyük toplantılar düzenleyerek toplu olarak anlatılmasıdır. Ancak önemli bir nokta daha var ki o da tanıtımdan önceki, listeden sonraki kısım olan “davet”tir. Çünkü bu ticarette işe alım, davet ile başlamaktadır. İyi bir davet, tanıtım ve takip kısımlarında insanların daha ilgili ve dikkatli olmalarını sağlamaktadır.

Uygun Davet Zihniyeti

Doğrudan satışta deyim yerindeyse her şey davet ile başlar. İnsanların en çok çekindikleri ancak işin kırılma noktası olan kısım, başlangıçtadır. Bazen insanlarda oluşturacağınız bir merak, bir etki hem karşınızdakinin hem de sizin hayatınızı tamamiyle değiştirebilir. Peki nasıl olacak bu?

Eğer doğrudan satışa katılmışsanız, öncelikle uygun davet etme zihniyetine sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. Eğer uygun bir zihniyete sahip değilseniz, muhtemelen ilk davetinizden 100. davetinize kadar hepsinden HAYIR duyacaksınız. Kimseyi, iş fırsatınızın planını görmeye getiremeyeceksiniz demektir.

[read more]

Doğrudan satışta uygun davet zihniyeti için öncelikle şunları iyice özümsemelisiniz.

1. Sizin iş fırsatınız olan doğrudan satış sektörü;

  • Dünyanın son 80 yılda en hızlı büyüyen sektörlerinin başında gelmektedir.
  • Son 10 yılda dünyada en fazla genç milyoner çıkartan sektördür.
  • İnsanların düşük sermayeler ile kendi işlerini kurmalarını sağlar.
  • Daha az risk ile daha büyük gelirler elde edebilirler.
  • İnsanların kendilerini geliştirmelerini zorunlu kılar.
  • İnsanlara gelecekleri ile ilgili vizyon verir, geleceğe karşı bakış açısı oluşturmalarını sağlar.
  • Boşa geçen zamanlarını ek gelire çevirmelerine olanak sağlar.
  • Hiç tanımadığınız binlerce insana da yardım etmenizi sağlar.
  • İnsanlara sosyal çevre edinmeleri konusunda yardımcı olur.
  • Yine insanlara zamanını, yerini ve çalışma arkadaşlarını seçmelerini sağlar.

Bu maddeleri sonsuza doğru sıralayabilirsiniz. Bunlar doğrudan satış için güzellemeler değildir. Gerçeklerdir.

Robert Kiyosaki, Başkalarına Yardım Etmeyi Sevenler İçin İş Okulu adlı kitabında, zengin olmanın 11. Yolu olarak doğrudan satış sektörünü işaret etmiştir.

“Sonunda insan onuruna değer veren bir iş fırsatı buldum.” – Robert Kiyosaki

2. Şirketiniz hakkında bilgi edinin;

Bir kişiyi davet etmeden önce kesinlikle şirketiniz hakkında araştırma yapın. Ne zaman kurulduğunu, kurucularının kimler olduğunu, misyonunu vizyonunu öğrenin. Bunları insanlara anlatmanıza gerek yok. Ancak bilgi inancı kuvvetlendirir. Tutumunuzu kuvvetlendirir.

3. Ürünlerinizi kullanın;

Ürünlerinizi araştırın. Onları kullanmaya başlayın. Eğer kendi ürünlerinizi kullanmıyorsanız, başkalarına neden tavsiye ediyorsunuz? Bu iş tavsiye ticaretidir. Kendi kullanmadığınız bir ürünü başkasına tavsiye etmeniz etik değildir. Sizin tutumunuzu zayıflatır. İnandırıcılığınızı düşürür. Etkinizi azaltır. Ürünlerinizi kullanın.

4. Fırsatın kimin elinde olduğunu bilmelisiniz;

Doğrudan satışta sermayeniz listenizdir. Herkesin bir birine ihtiyacı var. Bizim para kazanmamız, hedeflerimize ulaşmamız için insanları işimize dahil etmeye; insanların da para kazanmak ve hayallerini gerçeğe dönüştürmek için elimizdeki iş fırsatına katılmaya.

Ancak siz, bir kişi işinizi kabul etmezse bir başka kişiye sponsor olarak rahatlıkla para kazanmaya devam edebilirsiniz. Binlerce referans da olsa daha az referans da olsa işiniz büyümeye devam edecektir. Dolayısı ile fırsat bizim elimizde. Çevremizin bizim elimizdeki iş fırsatına ihtiyacı var.

[/read]


Profesyonel Davet

Çoğu insan karşısındaki kişiyi ikna etmek, onları yakalamak gerektiği düşüncesindedir. Bu durum bizim de kendimizi iyi hissetmemizi engellemektedir. Yine bu durum insanlar tarafından da hissedilir. Kısa zamanda olumsuz bir imaj oluşturmanıza neden olur. Bu nedenle profesyonel daveti öğrenmeliyiz.

[read more]

Profesyonel davete geçmeden önce liste konusunu hatırlamakta fayda var. Listemizi hazırlarken, SICAK, ILIK ve de SOĞUK olarak kategorilere de ayırdık. Bu listelerdeki insanların hepsine aynı şekilde davet yapamayız.

  • Sıcak listeniz; Sizin en yakınınızdaki insanlardır. Aileniz, akrabalarınız, yakın arkadaşlarınızdır. Bu insanlarla neredeyse her gün görüşüyor olabilirsiniz. Her şeyini bildiğiniz bir arkadaşınıza “Hüseyin bey, sizinle önemli bir iş fırsatı hakkında görüşmek istiyorum. Ne zaman müsaitsiniz?” diye davet yapamazsınız. Bunun yerine açarsınız telefonu; “Kardeşim inanılmaz bir şeyle tanıştım hemen gel çabuk ol hemen hemen!” der ve telefonu kapatırsınız.
  • Ilık listeniz; Ilık listeniz de yakın akrabalarınız, arkadaşlarınız kadar size yakın olmayan kişilerdir. Her gün görüyor, selam veriyor, muhabbet ediyor olabilirsiniz. Bu insanlara biraz daha resmi gidebilirsiniz. “Hüdaverdi merhaba. Kendi işimi kuruyorum, bunun için de bazı noktalarda kilit iş ortaklarına ihtiyacım var. Senin de bu fırsattan yararlanabileceğini düşünüyorum ama söz vermiyorum. Oturup ayrıntıları konuşmamız gerek.”
  • Soğuk listeniz; Soğuk listenizdeki insanlara hemen davet yapamazsınız. Kankanız gibi davranamazsınız. Bu insanlar sizin yeni tanıştığınız, önceden tanıştığınız ama hiç daha sonra hiç konuşmadığınız kişilerdir. Bu listenizdeki insanlar ile ilişkilerinizi geliştirmelisiniz. Hayatlarında ne istediklerini, neler hedeflediklerini bilmelisiniz. Daha sonra iş fırsatınızı göstermek için davet yapabilirsiniz.

[/read]


Davetin Özellikleri

Davet etmenin bir sanat olduğunu bilmeniz gerekir. İnsanlara yapılan doğru bir davet, binlerce insanın hayatının değişmesine neden olacaktır. Bunun için şu kriterleri bilmeli ve uygulamalısınız.

[read more]

  • Öncelikle davet etmek, sadece davet etmektir.
  • Kısa olmalıdır. Muhabbet için aramamalısınız. Sizin bir işiniz, heyecanınız var.
  • Aciliyetiniz olmalı. Zamanın önemli olduğunu hissettirmelisiniz.
  • Bilgi vermeyin. Bilgi verirseniz insanların merakı gider. Sadece çağırın.
  • İnsanların sorularına cevap vermeyin. Cevap vermek yerine “Bu konu, bu sorular hakkında size daha ayrıntılı bilgi vermek için birkaç belge göstermek istiyorum.” diyebilirsiniz.
  • Görüşeceğiniz yer ve zaman belli olsun. Sizin belirleyeceğiniz bir zaman olması önemlidir. İnsanlara  bunun için 2 seçenek sunun. Birini seçmek isteyecektir.
  • Bir duruşunuz olmalı. Kaliteli bir sektörde, kaliteli bir firmada iş sahibisiniz. Fırsat sahibisiniz. Herkesin her durumda isteyebileceği bir fırsattır bu. Bu özgüven ile insanlara gitmelisiniz.
  • Çok davet etmek yerine, kendi kendinize pratik yapmalısınız. Ses tonunuzu, heyecanınızı ayarlamalısınız.

Duruşunuzu kuvvetlendirmek için şu konuları tekrar tekrar hatırlatmakta fayda var.  İnsanların her zaman;

  • Ek gelire,
  • Kaldıraca,
  • Sistemli bir gelire,
  • Daha az çalışarak, daha fazla gelire, kendi işlerini kurmaya, hayatlarını değiştirmeye ihtiyaçları vardır.

[/read]