Başarılı İnsanların Uyku Alışkanlıkları | 4 Saatte 8 Saat Uyumak?

4 saatte 8 saat uyumak

Başarılı insanlar, belirli bir uyku düzenine sadık kalırlar. Uyku için en verimli saatleri değerlendirerek güne dinç başlarlar. Gün içinde uyumamaya özen gösterirler, akşam uyumayı tercih ederler. Başarılı insanların uyku alışkanları;

  • Sigmund Freud, günde 6 saat uyurdu ve genellikle gece 12.30 ile sabah 6.30 saatleri arasında uyumayı tercih ederdi.
  • Thomas Edison, günde 6 defa yarımşar saat uyumaya özen gösterirdi ve uyumayı pek sevmezdi.
  • Voltaire, kahveyi sıkça tüketirdi ve dört saat uyuyarak kendisini bu düzene alıştırmıştı.
  • Richard Branson, ailesiyle bolca vakit geçirirdi ve uyku için, 23.00-05.45 saatleri arasını tercih ederdi.
  • Nikola Tesla, günde yalnızca iki saat uyurdu. Gece 12.00’de yatıp 02.00’de uyanırdı. Ancak bu durum bir süre sonra onda sinirsel hastalıklar oluşturmuştur.
  • Wolfgang Amadeus Mozart, 5 saat uyuyarak verimli bir uyku düzeni oluşturmuştu ve gece 01.00’a kadar çalışsa da oluşturduğu düzen sayesinde çalışmalarını başarıyla devam ettirebiliyordu.
  • Leonardo Da Vinci, her dört saatte bir 20 dakika uyuyan Da Vinci, zor bir uyku alışkanlığı bulunduruyordu hatta çok fazla uykuya Vinci uykusu denildiği de bilinmektedir.

Başarılı olabilmek için iyi bir uyku düzeni de şarttır. Vücudunuzun dinlenmesi ve gerekli aksiyonları vermesi için gece uykusu gereklidir. Dinç bir vücut ile daha güzel işler yapacağınıza eminiz. Buna ek olarak başarıya götürecek şu yöntemi de deneyebilirsiniz;

4 Saatte Nasıl 8 Saat Uyunur?

4 saatte 8 saat nasil uyunur

4 saat uyku metodu, günümüzde kullanımı giderek artan bir durumdur. Genellikle, bot yarışçıları ve astronotlar tercih etmektedir.4 saatte 8 saat uyuma gerçekleştirebilmek için öncelikle bireyler, 24 saat uyumamaya çalışırlar. Sonraki üçüncü gün ise belirli aralıklarla 20 dakika uyurlar. Böylelikle beyin kısa süre içinde uykuya dalmayı öğrenir. Bu aşamadan sonra 2-6 gün içinde 20 dakika 4 saate çıkarılır ve bireyler bu duruma alışır.

Verimli Uyumak İçin Tüyolar

  • Teknolojik aletlerden uzakta olun.
  • Yiyecek ve içecek konusunda dikkatli olun. Örneğin uyumadan önce kafein içeren içecekler tüketmeyin.
  • Belli bir düzen oluşturun ve mümkün olduğunca bu düzene uyun. Uyku saatleriniz belli olsun.
  • Ortamın yeteri kadar temiz olmasını sağlayın ve havalandırılmış bir odada uyumaya özen gösterin.
  • Uyumadan önce spor yapmayın. Bu durum sizi yoracaktır ama uyku kalitenizi bozacaktır.
  • Uykunuz gelmiyor ise verimli bir uyuma gerçekleşmesi için nefes egzersizleri yapın.
  • Ortamın uyuyabileceğiniz bir ışık sağladığından emin olun. Fazla ışık gözünüzü yorabilir.
  • Uyumadan önce alkol tüketmeyin.

Günde 4 Saat Uyku Yeter Mi?

Günde 4 saat uyku yeterli değildir. 6-8 saat uyumak daha sağlıklıdır ancak uygun uyuma koşulları sağlandığında ve vücut alıştırıldığında 4 saatlik uykuyu da verimli hale getirebilmek mümkündür.

Mustafa Kemal Atatürk Günde Kaç Saat Uyurdu?

Mustafa Kemal Atatürk, çok uyumayı sevmezdi. Günde 5 saat uyuduğu bilinmektedir.

En Zengin İnsanlar Kaç Saat Uyur?

Zengin insanların uykularından fedakarlıklar yaparak uzun saatler çalıştığı bilinmektedir. 6 saatlik bir uykunun zengin insanların en sık tercih ettiği uyku saati olduğu görülmüştür.

8 Saat Uyku Yeterli Mi?

8 saat uyku bireyler için oldukça yeterlidir. En verimli uyku saatleri gündüz 13.00-15.00 iken gece, 23.00-02.00 arasındadır. Bu saatler arasında uyuyan birey bu uyku süresini gerçekleştirdiğinde dinç bir şekilde kalkabilir.

6 Saat Uyku Yeter Mi?

6 saat uyku bireyler için yeterli bir süredir. Verimli bir uyku için sabahlamak yerine bireyler gece uykusunu tercih ederlerse 6 saatlik uykudan en yüksek verim alınabilir.

5 Saat Uyku Yeter Mi?

5 saat uyku yeterli değildir. Bireyler uykudan yeterli verimi alamazlar ve burum onların daha öfkeli olmasına sebep olabilir. Bununla birlikte depresif bir ruh haline de bürünebilir bireyler.

8 Saatten Fazla Uyumak Zararlı Mı?

8 saatten fazla uyumak, zararlıdır. Bireylerin uzun süre uyuması onların sinir ve depresyon gibi hastalıklarla mücadele etmesine sebep olabilir. Ancak bundan da ziyade kalp, diyabet, tansiyon gibi hastalıkları doğurabilmektedir.

Keşfedin: Girişim Fikirleri