Başarısızlığın Ardından Gelen 4 Harika Başarı Öyküsü

Başarısızlığın Ardından Gelen 4 Harika Başarı Öyküsü

Başarısızlık, başarının alternatifi değildir. Başarısızlık kaçınılması gereken bir şeydir ve aynı zamanda sadece daha büyük ve daha anlamlı bir yolculukta geçici bir gerilemedir. Herkes bir noktada başarısızlıkla karşılaşır. Asıl önemli olan, bu başarısızlığa nasıl tepki verdiğiniz ve neler öğrendiğinizdir.

Bu altı girişimcinin hikayelerini dinleyin. Hikayeleri devasa başarılar ile sonuçlanıyor, ama hepsi kökenini başarısızlıktan alıyor. Bu hikayeler başarısızlığın sizi vizyonunuzu takip etmekten alıkoymaması için mükemmel örneklerdir.

Arianna Huffington, 36 yayıncı tarafından reddedildi.

Çevrimiçi yayınlarda en çok tanınan isimlerden birinin bir zamanlar üç düzine büyük yayıncı tarafından reddedildiğine inanmak zor. Huffington’un, şimdi her yerde adı duyulmuş olan Huffington Post imparatorluğunu yaratmadan önce yayınlamaya çalıştığı ikinci kitabı, yayımlanmak üzere kabul edilmeden önce 36 kez reddedildi.

 

Bill Gates ilk şirketininin yıkılışını izledi.

Bill Gates artık dünyanın en zengin insanlarından biri, ancak servetini başarıya giden düz bir yolda kazanmadı. Gates, girişimcilik dünyasına trafik bantlarından gelen verileri işlemeyi ve analiz etmeyi amaçlayan Traf-O-Data adlı bir şirket ile girdi.

Bu fikri, iş ortağı Paul Allen’ın yanında yaymaya çalıştı, ancak ürün neredeyse hiç işe yaramadı. Tam bir felaketti. Ancak, başarısızlık Gates’in yeni fırsatları keşfetmesini engellemedi ve birkaç yıl sonra ilk Microsoft ürününü yarattı ve kendisine başarıya giden yeni bir yol açtı.

 

Walt Disney’in yaratıcılıktan yoksun olduğu söylendi.

20. yüzyılın en yaratıcı dahilerinden Walt Disney, bir zamanlar bir gazeteden kovuldu, çünkü gazete onun yaratıcılıktan yoksun olduğunu düşünüyordu. Devam etmeyi deneyen Disney, Laugh-O-Gram Filmleri adlı ilk animasyon şirketini kurdu. Şirket için 15.000 dolar topladı, ancak önemli bir distribütör olan ortağının iflas etmesinin ardından Laugh-O-Gram’ı kapatmak zorunda kaldı.

 

Steve Jobs kendi şirketinden kovuldu.

Apple’ın kurucusu Steve Jobs, Apple’ın büyük bir imparatorluğa dönüşmesini izlediğinde ve başarıyı bulduğunda 20 yaşındaydı, ancak 30 yaşındayken Apple yönetim kurulu onu kovmaya karar verdi.

Başarısızlıkla yıkılmayan Jobs, Apple tarafından daha sonra satın alınan yeni bir şirket olan NeXT’yi kurdu. Apple’a bir kez daha geri döndükten sonra Jobs, şirketin imajını yeniden yaratarak ve Apple markasını yeniden zirveye taşıyarak muhteşem kapasitesini kanıtladı.

Hatalarınızdan ders çıkarın ve hatalarınızı kabul edin, ama tutkunuzu tekrar gözden geçirin ve ne olursa olsun hedeflerinizi takip etmeye devam edin.