Evet, ekmek yemeden kilo verilir. Ekmek yenmeden kilo ve vermek mümkün olsa da vücudun karbonhidrat ihtiyacını karşılanması gerekir. Beyaz ekmek kilo aldırdığı gibi kan şekerini birden yükseltip diyabet hastalığına neden olabilir. Ekmeği tamamen kesmek yerine azaltmak ve yulaflı, çavdarlı ya da ekşi mayalı ekmek tüketilebilir. Ekmekten aldığınız karbonhidratı kuru üzüm, havuç, nohut ve bezelye gibi düşük kalorili besinlerden karşılayabilirsiniz.
Ekmeği azalttığınızda ya da başka besinlerden karbonhidrat ihtiyacını karşıladığınızda ayda 3 ile 5 kilo verebilirsiniz. Ekmeği bırakamıyorsanız günde 1 dilim çavdarlı ya da ekşi mayalı ekmek tüketebilirsiniz. Beyaz ekmek yerine kalori miktarı az olan yulaf ezmesi ya da müsli tercih edebilirsiniz.
Contents
Ekmek Yemeden Kilo Alınır Mı?
Beyaz ekmek yerine tüketilmeyen 1 dilim kepek ya da çavdar ekmeği kilo vermeye yardımcı olmakta aksi takdirde kan şekeri düşmesinden dolayı daha fazla yemek yenilebilmektedir. Bu durum, kilo alımına yol açma riski taşıdığı için öğünlerde kepek ürünler tercih edilmesi önerilmektedir.
Bünyenize uygun diyeti, diyetisyen yardımı ile tespit edip ona göre beslenmeniz gerekmektedir. Her bünye farklı olduğu için ekmek yemenin gramajı da farklılaşmaktadır.
Ekmek Yemeden Kaç Günde Zayıflanır?
Ayda ortalama 4-5 kilo verdirmektedir. Uzmanlar öğün içerisinde günde 1 dilim ekmeğin muhakkak yer alması gerektiğini söylemektedir.
Kepekli veya çavdar ekmeği tüketerek de zayıflamak mümkündür. Herkesin metabolizma hızı farklı olduğu için diyetisyen yardımı ile bir diyet listesi hazırlamak gerekmektedir. Bu listeye uyarak ve düzenli spor yaparak başarılı bir biçimde kilo vermek mümkündür.
Ekmek Yerine Ne Yenir?
Ekmek yerine; wasa, haşlanmış patates, yulaf ezmesi, kahvaltılık gevrek ve müsli gibi ürünler ekmek yerine yenebilmektedir. Diyetisyeninizin uygun gördüğü yiyeceği de ekmek niyetine tüketebilmeniz mümkündür.
Her besin her bünyede aynı kalori depolama etkisine neden olmadığı için diyetisyen kontrolünde beslenmek çok önemlidir. Ekmek yerine kepek ekmek türevlerini de tercih edebileceğiniz gibi, kepekli makarna veya kepekli ürünleri de tercih edebilmeniz mümkündür.
Hiç Ekmek Yememek Doğru Mu?
Hiç ekmek yememek, sindirim sistemi sorunları ve çabuk acıkma açısından doğru değildir. Birey, beyaz ekmek yerine 1 dilim çavdar veya kepek ekmek tüketebilmekte, böylelikle beslenme düzenini bozmamış olmaktadır.
Kilo vermek için her besin değerinden belirli bir dengede alınması gerektiği için ekmek tamamen kesildiğinde çabuk acıkılabilmektedir. Çabuk acıkıldığında şeker düşmekte ve daha fazla yemek isteği oluşmaktadır.
İlginizi Çekebilir: Şekersiz Diyetle 21 Günde Kaç Kilo Verilir?
1 Ay Ekmek Yemezsek Ne Olur?
Şeker hastalığına yakalanma riski azalmakta, vücudun ihtiyacı olan karbonhidrat azalmaktadır. 1 ay hiç ekmek yememektense kepekli veya çavdarlı ekmek tercih etmeniz sağlık açısından yeterli karbonhidratı almanızı sağlamaktadır.
Vücudunuza beyaz ekmek girmediği zaman vücudunuz daha sağlıklı çalışmakta ancak tamamen karbonhidrat ürünlerini kesmek olumlu sonuç vermemektedir. Bunun için diyetisyen yardımı ile bir liste oluşturarak beslenme düzeninize dikkat etmeniz önerilmektedir.
Ekmek ve Şekeri Keserek Bir Haftada Kaç Kilo Verilir?
Ekmek ve şekeri kestiğiniz zaman bir hafta 3 veya 4 kilo vermeniz mümkündür. Bünyeden bünyeye kilonun sayısı değişse de genelde üç ve dört kilo verildiği görülmektedir.
Karbonhidratı azaltınca vücut yağ yakmaya başlamakta ancak bunun sporla desteklenmesi gerekmektedir. Diyetisyen yardımı ile bir beslenme listesi oluşturarak kilo vermeye başlamanız tavsiye edilmektedir. Kafanıza göre uyguladığınız tüm beslenme biçimlerinin vücudunuza zarar verme riski olduğunu unutmamanız önemlidir.
Ekmeksiz Yemek Kilo Verdirir Mi?
Ekmek tüketimi tek başına kilo aldırıp zayıflatmasa da, beyaz ekmeğin içindeki glikoz insanın daha fazla yemesine neden olur. beyaz ekmek tüketmek yerine gün içinde tok tutmasını sağlayan lifli besinler tüketilebilir.
Dengeli ve ölçülü beslenildiği takdirde ekmeğin besinlerin yanında yenmesinde bir sakınca yoktur. Diyetisyen kontrolünde hazırlanmış beslenme listesine uyarak uzun vadede kalıcı sonuçlar elde etmek mümkündür. Beslenme tek başına hiçbir zayıflama programında yeterli olmamakta aksine spor ve uyku düzenine de dikkat etmek gerekmektedir.
Ekmek Yemeyi Bırakınca Ne Olur?
Beyaz ekmek yerine tahıllı ekmek yemeyi bırakırsanız hücreler yeterli desteği görmemeye başlamakta böylelikle enerjiniz düşmektedir. Tahıllı ekmeğin veya tahıllı gıdaların da vücudunuza faydası olacağı için beslenmenizde bu gıdalara yer vermeniz önemlidir. Ekmeği birden kesmek, enerjinizin düşmesine ve vücut dengenizin bozulmasına neden olmaktadır.
Karbonhidrat, protein ve yağların vücutta dengeli bir şekilde bulunması gerekmektedir. Bir besin grubunu tamamen çıkarınca vücudun enerji dengesi bozulabilmektedir. Diyetisyen kontrolünde vücut tipinize göre hazırlanmış listeye uymanız sağlığınız açısından faydalıdır. Her bireyin kendi vücudunu tanıyarak beslenmesi gerekmekte, zararlı gıdalar yerine her besin grubundan doğal ürünleri tercih etmesi önerilmektedir.
Ekmek Kilo Vermeye Engel Mi?
Ekmek tek başına kilo vermeye engellemez. Ekmek yemeden kilo verenlerin yorumları genellikle dengeli ve sağlıklı beslenmesinden kaynaklanır. Tek tik besin tüketen kişi kilo aldığı gibi sağlık sorunları da yaşar. Kilo vermek için dengeli beslenmenin yanında spor yapılması da gerekir.
Diyet Yaparken Ekmek Yenir Mi?
Kişinin günlük karbonhidrat ihtiyacını karşılamak için diyet yaparken ekmek tüketilebilir. Birçok kişi diyet yaparken ekmek tüketimini birden kestiği için sağlık sorunları ile karşılaşıyor. Kısa sürede zayıflamaya neden olsa da uzun vade de vücudun dengesini bozup hastalanmasına neden olur. Diyet sırasında sağlıklı besinler tüketip öğünlerin artırılması gerekir.
İlginizi Çekebilir: Koşu Bandı Kilo Verdirir Mi?