Marjinal Olmak İçin Atılacak 6 Adım

Marjinal Olmak İçin Atılacak 6 Adım

Gerçekçi beklentiler, tekdüze bir devamlılık, baskı yaratan görevler… İşte bunlar bir marjinalin sahip olmadığı gündelik yaşam unsurları. Tüm dünya insanları, otomatik bir modda istediklerine ulaşmak için inanmadıkları işleri yaparken; marjinal, kendi kurallarına ve kendine özgü zorluklara odaklanır.

Başarılı bir marjinal olmak için atmanız gereken 6 adım var… Hazır mısınız öğrenmeye?

 

En az tercih edilen yolu seçerler

Zaman değişir. Geçmişte kabul görülen şimdi kabul görülmeyebilir. Çoğumuz hayatta benzer aşamaları kaydederiz (okulu bitirme-çalışma-emekli olma vs). Ve bunu da hayallerimize ulaşacağımızı umarak yaparız, ama maalesef ki çoğumuz ulaşamayız. Bu sebeple herkesin tercih ettiği yolu tercih etmek doğru değildir. Daha az denenmiş bir yoldan yürümek, ya da kendi yolumuzu tasarlamak bizi hedeflerimize ulaştırabilir. İşte marjinal tanımına uyan birinin yaptığı da budur.

 

Farklı fikirlere değer verirler

Sosyal bir çevrede yaşıyoruz. Kendimizi izole etmemiz, bizim gibi olmayanları ötekileştirmemiz son derece yanlış. Eğer marjinal bir insan olmak istiyorsak açık görüşlü olmalı ve fikirleri bizden farklı olan insanların fikirlerine değer vermeliyiz. Fikirlerinde gelenekseli benimseyen bir insana göre internet yoluyla milyonlarca lira kazanmak deli saçması gibi görünebilir. Ama bir marjinale göre bu oldukça mümkündür. Marjinalin hayal gücü geniştir.

 

Kendi tutkularını bulurlar ve onun peşinden giderler

Birçok insan neyin peşinden gitmesi gerektiğini bilmez ve bunu da önemsemez. Bu aslında insanlık adına çok acıdır. Çünkü her tutku içinde tüm insanlığa hizmet edecek bir fikri barındırır. Tutkularının peşinden giden insanlar bu enerjiden beslenirler. Ayrıca başarılı insanlar tutkularını bulanlar değil onların peşinden gidenlerdir. Bill Gates bunun çok iyi bir örneğidir.

 

Almadan önce verirler

Eğer bir iş pozisyonu, bir meslek ve hatta bir iyilik istiyorsanız, almadan önce vermelisiniz. Birçok insan yalnızca fırsatları sorgular. Fakat önce vermeye dayalı bir anlayış benimsenmelidir. Bir işe başvururken, çalışmak istediğiniz iş yerine neler katabileceğinizi düşünün. Hangi problemleri çözmede başarılısınız? Bunları vurgulayın. Birinden iyilik isterken kendinizi sorgulayın, hiç onun için bir şey yaptınız mı mesela ?

Vermeye odaklanın. Almak istedikleriniz sizi bulacaktır.

 

Gerçekçi olmayan hedefler koyarlar

Yüksek hedefler koyun. Yapabilecekleriniz sınırsız. İnanın. Yüksek hedef koymanın, sınırlarınızı biraz olsun aşmanın hiçbir dezavantajı yok, emin olun. Neredeyse hiçbir şey yapmayıp hayatı seyredenler size hedefinize asla ulaşamayacağınızı söyleyecekler. Bu iyi bir şey. Onların söylemleri sizi harekete geçirici bir etki yapabilir. Tam da Pablo Picasso’nun dediği gibi:

“Hayal edebildiğiniz her şey gerçektir.”     – Pablo Picasso

 

Kendi hayatlarının sorumluluğunu alırlar

Tüm negatif ve pozitif yanlarınızın farkında olarak, kendi hayatınızla ilgili kararları yalnızca siz verin. Kimseye bunu yapması için izin vermeyin. Az tercih edilmiş bir yolu seçin, çünkü kalabalıkların tercihleri sizi marjinal yapmayacak. Nereye gittiğini bildiğiniz yollar sizi hedefinize ulaştırmayacak.

Kendinize has duruşunuzla dünyaya bir renk daha katmak istemez misiniz ?