3 Büyük Girişimciliğin Başarı Hikayesi

İnsanların, gerçek yol, gerçek ürün ve hizmet sağlayan gerçek insanları işe başlatan gerçek işletmecilerinin olması, girişimcilik başarısına olan sihirli kısayollar için aralıksız olarak arama yapması beni her zaman şaşırtır.

Evet, bunun zor olduğunu biliyorum. Çok iş var. Ne diyebilirim, hayat bu. Ama, parlak tarafa bak: İstediğini yapmak zorundasın ve bunu seni yoluna koyar. Sadece bir tane şansın var. Bir yerlerden başlamak zorundasın. Fikirler ve fırsatlar kendiliğinden oluşmaz.

Girişimcilik yapmak istiyorsanız, muhtemelen en çok duyduğunuz şirketler hakkında hiç duymadığınız üç hikaye var.

 

Pierre Omidyar

1995 yılında, bir bilgisayar programcısı kişisel web sitesinde bir şeyleri açık artırmayla satmaya başladı. Daha sonra bilindiği gibi AuctionWeb, sadece kişisel bir projeydi, ancak web trafiğinin miktarı bir iş İnternet hesabına yükseltmek için gerekli olduğunda Omidyar, insan ücretlerini ödemeye başlamak zorunda kaldı. Aslında tüm ödeme kontrollerini ele almak için ilk çalışanını tuttu. Site artık eBay olarak biliniyor.

Pierre Omidyar E-Bay'ın Kurucusu

 

Howard Schultz

Milan’a yapılan bir gezi, bir Seattle kahve çekirdeği kavurucusu için çalışan genç bir pazarlamacıya İtalya’nın her yerinde olduğu gibi lüks espresso kafeler için bir fikir verdi. Onun işvereni kahve dükkanlarına sahip olmakla ilgilenmemişti, ancak Schultz’un çabalarını finanse etmeyi kabul etti. Ona marka adı Starbucks’ı bile sattılar.

Howard Schultz- Starbucks Kurucusu

 

Steve Wozniak ve Steve Jobs

Liseden beri arkadaş olan, iki üniversiteli Atari’de gece vardiyasında birlikte oyun yazılımı üzerinde çalışırken bilgisayar dünyasına önemli ölçüde maruz kalmıştır. Diğer Apple kurucusu Ron Wayne de bir Atari mezunudur.

Steve Jobs ve Steve Wozniak

Her zaman söylediğim gibi, dünya sonsuz olasılıklar ve sayısız fırsatlarla doludur, ancak yaşamınız ve kariyeriniz sonludur, yani aradığınız şeyi bulmak ve dünyaya damgasını vurmak için sınırlı bir zamanınız vardır. Bu sizin zamanınız. Bir sınır vardır, bu yüzden onu boşa harcamayın. Yapmayı sevdiğiniz bir şey bulun ve sadece yapın. Gerçek girişimciler her zaman böyle başlar.