Doğrudan Satış ve Network Marketing Arasındaki Fark?

Network Marketing'e dahil olmak genellikle daha az masraflıdır.

Network Marketing ve Doğrudan Satış arasındaki farkı anlamak, hangi fırsatın sizin için en uygun olduğunu belirlemenize yardımcı olacaktır.

Doğrudan Satış, distribütörler için daha fazla gelir demek.

Doğrudan satış şirketleri, “satış bazında” olarak bilinir, bu da perakendeciye satış yaparken distribütöre daha fazla gelir vermeleri anlamına gelir. Doğrudan satış şirketleri genellikle yüksek bilet, tek seferlik satış, hava ve su filtreleri, tencere, ev aksesuarları vb. dayanıklı ürünler pazarlamaktadır. Doğrudan satış iş yaklaşımı ile satış elemanının belirlediği mevcut karın çoğunluğu olur. Komisyon perakende satış yapan kişiye gider. Bu kişi genellikle belirlenen satış komisyonunun önemli ölçüde daha yüksek bir yüzdesini kendi işini denetleyen satış yönetiminden daha fazla kazanır.

 

Network Marketing, distribütörler için uzun vadeli pasif gelir demek.

Ancak, uzun vadeli bir yan gelir oluşturmak istiyorsanız, Network Marketing ticaretini düşünmelisiniz. Network Marketing distribütörleri başlangıçta satış yapıyor, ancak satış süreci genellikle arkadaş ve akrabalar pazarı ile başlıyor.

Aynı zamanda, sadece satmak değil, ürünleri tüketmekle kalmayıp müşterilerinizi de yaratan bir distribütör alt kümesine sponsor olabilirsiniz. Şirket, oldukça uygun fiyatlı ve belirgin avantajlar sunan yüksek kaliteli ürünlere sahipse, distribütör “ömür boyu müşteri” oluşturma fırsatına sahiptir. Devam eden müşteri kullanımı pasif gelir yaratır. Kalan gelir; ilk satışlarınızdan, işe aldığınız kişiler ve onların işe aldıkları kişiler tarafından yapılan satışlar ve siparişler karşılığında şirketin size verdiği komisyondur. Bu sistem, günlük ilginizden sonra, sizin için kazanç elde etmeye devam eder.

Network Marketing’e dahil olmak genellikle daha az masraflıdır. Ürün örnekleri ve masrafsız bir dağıtım kiti dışında, genellikle yatırım yoktur. Müşteri siparişleri şirket tarafından düşülebilir ve müşteriler genellikle şirketin direkt olarak veya şirket web sitesinde, orijinal satışı yapan kişiye giden belirlenmiş temsilci numaralarıyla yeniden sipariş verebilirler. Sonuç olarak, bu büyük bir envanter gerektirmez. Ve bu demek oluyor ki …

Sistem, tam zamanlı bir kariyer planı veya yarı zamanlı çalışabilme imkanı sağlayabildiği için takımınıza daha fazla kişi katılabilir.

Hızlı bir büyüme potansiyeli var.

İnsanlardan hoşlanıyorsanız, iyi bir iletişimci ve çalışkan biriyseniz, Doğrudan Satış veya Network Marketing size hızlandırılmış bir gelir potansiyeli sağlayabilir. Nihayetinde, ihtiyaçlarınıza ve hedeflerinize en uygun olanı bulmanız size bağlıdır.

Network Marketing ve Doğrudan Satış hakkında ve de bunların püf noktaları hakkında sitemizdeki makalelerden daha fazla bilgi edinebilirsiniz.