23 yıldan fazla süredir pazarlama ağı endüstrisindeyim ve birçok kişiyle tanıştım. 

Kendinizi Sınırlamayın!

Pazarlama Ağı Konusunda Endişelerinizi Aşmak

“Kendini sınırlama. Pek çok insan, yapabileceklerini düşündükleriyle kendilerini sınırlar. Zihninin izin verdiği ölçüde gidebilirsin. İnandığın şeyi hatırla, başarabilirsin. ”~ Mary Kay Ash

Bu alıntıyı seviyorum!

23 yıldan fazla süredir pazarlama ağı endüstrisindeyim ve birçok kişiyle tanıştım.  Çoğu insan heyecanla bir şirkete katılıyor. İlk katıldıklarında, heyecan ve başarı hayalleriyle doludurlar. Ancak, mevcut olumsuz düşüncelerinin coşkusunu azaltmaya başlamaları çok uzun sürmez.

Olumsuz yorumlar akmaya başladığında… ”Yaptıklarınızı yapamam.” “Çok utangacım.” “Parti yapıp  insanların önünde konuşamam.” “Ya başarısız olursam?” “Satamam!”

Bu yorumlar her zaman beni gülümsetiyor. Hayır, kaba ve kalpsiz olduğum için değil… Gülümsüyorum çünkü aynı şeyi yıllar önce söylüyordum.

Beni ne değiştirdi peki?

Yapamayacağımızı düşündüğümüz şeylerin çoğu, kendi kişisel korkularımızdan kaynaklanmaktadır. Annemin bana öğrettiği birçok şey vardı, ama ondan öğrendiğim en önemli derslerden birinin, bana öğrettiğini bile anlamadığı bir şey olduğuna inanıyorum… korkularının seni kontrol etmesine izin verme.

Annem tanıdığım en zeki bireylerden biriydi, ama ne yazık ki korkuları hayatının her yönünü kontrol ediyordu. Her şeyden korkuyordu. Fırtınalar, su, yükseklikler, araba sürmek, insanlar… korktuğu şeyin listesi oldukça uzundu… Aslında, çok uzun.

Bu mükemmel kadın, şaşırtıcı ve başarılı bir hayata sahip olabilirdi, ama korkularını ve kendi kendine kuşkularını aşmayı asla başaramadı. Ve aynı şey neredeyse bana da oldu.

Genç yıllarımda büyüdüğüm ve “dünyasal” hale geldiğimde, korkularının ve kendinden şüphe duyduklarının çoğunun da benim olduğumu anladım. Ve bu aydınlanma beni, korkularımdan daha çok korkuttu. Bu durumun büyüdükçe, korkularımın üstesinden gelmek için bir şey yapmazsam beni de mahvedeceklerini biliyordum. Kolay değildi, ama her seferinde tek bir korku üzerinde çalışmaya başladım.

Ve şimdi bu yüzden gülümsüyorum.

Çünkü bu bireylerin her birinin kendi işlerinde, korkularını ve kendilerini sınırlayan, kendilerine özgü şüphelerini yenebilselerdi başarılı olabileceklerini biliyorum.

“Kendinize bir şey yapamayacağınızı söylerseniz, o zaman buna inanırsınız… Düşüncelerinizi, korkularınızı değiştirmek kolay değildir, ancak yapılabilir.”

Kendinden şüphe duymanın üstesinden nasıl gelirsin?

“Çok utangacım… Parti yapıp  insanların önünde konuşamam.”

Ağ pazarlama işinizde en büyük engelinizi/korkunuzu bulun .Yeni ağ pazarlamacılarının çoğunun bir numaralı korkusu yabancılarla dolu bir odanın önünde bir sunum yapıyor olmaktır.

Girişimci olmak istedikleri için birçok yeni ekip üyesi buluyorum, ancak şirketlerinin partilerini yaparken insanların önünde konuşmaktan korktukları için pistlerinde ölmeyi bırakıyorlar.

Kendine uygulanan bu limiti nasıl değiştirebilirsin?

Küçük başla!

Sunumunuzu birkaç kez aynanın karşısında yaparak başlatın. Bu uygulama oturumunda sadece sen ve ayna olmalı. Herkesi odadan çıkarın ve  kapıyı kapatın, aynaya bakın ve pratik yapın, pratik yapın. Sunumun içini ve dışını tanıyana kadar pratik yapmaya devam edin.

Sonra… bir izleyici kitlesine mezun olmanın vakti geldi… destekleyici olmaya yetecek yaşta çocuklarınızı bir araya getirin ya da gerçekten yakın bir arkadaşınızı davet edin ve birkaç kez daha pratik yapın.

Şimdi daha büyük bir gruba geçme zamanı. Mesela, sizinle aynı korkuyu paylaşan 2 veya 3 ekip üyesi. Onlara pratik konusunda arkadaşın olmak isteyip istemediklerini sor.

Sırasıyla… her pratisyen arkadaşınızın sunumunu yapmasını isteyin ve sonra… Herkes yaptıktan sonra, her birinizin nasıl gelişebileceği hakkında beyin fırtınası yapın.

O zaman tekrar yap.

Ve her insan büyük bir kitleye sunum yapabilecek seviyeye gelene kadar yapmaya devam edin!

Büyük resmi gösterene kadar… Gerçek bir sunumda uygulayıncaya kadar devam edin. İlk partinizi programlayın, ancak pratik arkadaşlarınızdan birinden ahlaki destek için gelmelerini isteyin. Sadece orada olacağını bilmek, sizin güveninize ilave bir destek verecektir.

Evet… bazı hatalar yapacaksınız, muhtemelen makul miktarda kekemelik yapacaksınız, ancak hayatta kalacaksınız! Ve en büyük sürpriziniz iltifatlar olacak. Mesela “Harika iş çıkardınız! Yaptıklarını asla yapamam! ”

Ve tabii ki, ilave satış bonusu!

Kolay olacağını söyleyemem  çünkü değil, ama yapılabilir. Adım adım… (*Bir Network Marketing uzmanından alıntıdır.)