Egzamaya İyi Gelen Bitkiler Nelerdir? Hangi Yağ İyi Gelir?

Egzamaya iyi gelen bitkiler

Egzamaya iyi gelen bitkiler; salatalık, aloe vera, zerdeçal, sarı kantaron, empos tozu, lavanta, yulaf tozu, papatya ve sandal ağacı olarak bilinmektedir. Bu bitkiler sadece egzamaya değil aynı zamanda birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Oldukça faydalı oldukları bilinmektedir. Birçok rahatsızlığın giderilmesinde kullanılmaktadır.

Egzama rahatsızlığı için de bu bitkiler büyük önem arz etmektedir. Kullanıldığında faydaları görülecektir. Bu yüzden kullanımı uzmanlarca önerilmektedir. Şimdi dilerseniz daha ayrıntılı bir şekilde incelemeye başlayalım.

Contents

Egzamaya İyi Gelen Bitkiler

  • Salatalık,
  • Aloe Vera,
  • Zerdeçal,
  • Sarı Kantaron,
  • Empos Tozu,
  • Lavanta,
  • Yulaf Tozu,
  • Papatya,
  • Sandal Ağacı.

Egzemaya iyi gelen bitkiler yukarıda belirtildiği gibi 9 adettir. Bu bitkiler kullanıldığında hastalığa tedavi açısında iyi gelmektedir. Fakat yine de kullanımında aşırılığa kaçmamak gerekmektedir. Bu bitkileri incelediğimizde;

Salatalık: Bol miktarda su içermektedir. İçerdiği su ile birlikte iltihap karşıtı bir özellik göstermektedir. Hastalığın tedavisinde de etkilidir. Dilim dilim kesip suyunu süzdükten sonra egzamalı bölgeye uygulayın ve belirli zamanlarda sürekli olarak yapın.

Aloe Vera: İltihap giderici bir özelliğe sahiptir. Enfeksiyonları önlemede ve vücut hücrelerinin yenilenmesinde etkilidir. Bitkinin içerisinden çıkan jeli alıp egzamalı bölgeye uygulayın. Haftada 2 kez bu yöntemi uygulayın.

Zerdeçal: Faydaları oldukça fazladır. İltihap ve bakteri inleyici etkileri bulunmaktadır. Günde iki kez kullanılabilmektedir. Kullanım için;  yarım çay kaşığı zerdeçalı alın ve macun kıvamına gelene kadar süt eklemeniz gerekmektedir. Macunu gerekli bölgeye sürmeniz yeterli olacaktır.

Empos Tozu, Lavanta, Yulaf Tozu, Papatya, Sandal Ağacı da egzamaya iyi gelmektedir. Burada önemli olan sizin için önerilen bitkiyi seçip kullanıma uygun hale getirmektir. Eğer doktorunuz sizin için bir öneride bulunduysa yapmanız gereken iyi araştırma yapıp kullanım şeklini bulmaktır. Sonra size uygun olanı kullanmanız yeterli olacaktır.

İlgili İçerik: Aloe Vere Nedir?

Egzamaya İyi Gelen Yağ Hangisi?

Egzamaya iyi gelen yağ, kantaron yağı olarak bilinmektedir. Sarı kantaron olarak da geçmektedir. Çeşitli rahatsızlıklarla birlikte egzamaya da etkileri bilinmektedir. Yaraların tedavi edilmesinde, iyileştirici etkileri sayesinde birçok rahatsızlığın giderilmesinde iyi bir performansa sahiptir. Kullanması tavsiye edilmektedir. Fakat kullanmadan önce bir bilene danışmak gerekmektedir.

Vazelin Egzamaya İyi Gelir Mi?

Egzama rahatsızlığında vazelin kullanımı doktor gözetiminde kullanılmaktadır. Aşırı kuru ciltler için de uygulandığı bilinmektedir. Döküntü giderilmesi, tahriş ve kaşıntıların engellenmesi gibi birçok yararı bulunmaktadır. Kullanılması uygundur fakat kesinlikle doktor gözetiminde bilimsel veriler ışığında kullanmak gerekmektedir.

Egzamayı Tetikleyen Gıdalar Nelerdir?

Egzamaya iyi gelen yağ

Egzamayı tetikleyen besinler halk arasında çokça sevdiğimiz ve kullandığımız besinlerdir. Ne kadar çok sevsek ve tüketmekten zevk alsak da maalesef egzama rahatsızlıklarının tetiklenmemesi adına bu besinlerin tüketilmemesi gerekmektedir. Egzama rahatsızlığını arttıran besinler;

  • İnek sütü
  • Yer fıstığı
  • Soya
  • Ceviz
  • Kaju
  • Greyfurt, mandalina ve limon gibi asidik özellik gösteren meyveler
  • Katkı maddeleri çok olan paketli gıdalar
  • Buğday

Olarak bilinmektedir. Tüketip tüketmemek size kalmıştır. Fakat doktorunuz yasakladıysa ve kullanmanız istenmiyorsa bu besinleri kullanmamak ve besinleri rahatsızlık geçene kadar almamak gerekmektedir.

Egzamanın İlacı Nedir?

Egzama ilacı olarak genellikle kortizon dışında bağışıklık kazandıran ilaçlar ile birlikte ıslak pansumanlar ve lokal pomadlar kullanılmaktadır. Ayrıca deriyi güçlendirme açısından nötral sabunlar, kremler nemlendiriciler ve egzama şampuanları önerilmektedir.

Şeker Egzama Yapar Mı?

Cilt hastalıkları diyabetten en çok etkilenen hastalık türlerinden biridir. Kılcal damar ve diyabetten etkilenme nedeniyle dolaşım azalması sonucunda cilt üzerinde kuruluk, egzama, mantar ve deri enfeksiyonları ortaya çıkabilmektedir. Bu yüzden şeker rahatsızlığı tetiklemekle birlikte şeker kullanımı da azalmalıdır.

İlginizi Çekebilir: Argan Yağı Nedir?