Verimliliğinizi Kesinlikle Arttıracak 6 Alışkanlık

Verimliliğinizi Kesinlikle Arttıracak 6 Alışkanlık

Günümüzün dünyası verimlilikle ilgilidir. İş yerinde üretken olmanız beklenir, sonra eve gelip ev işlerinizi verimli bir şekilde bitirmeniz. Her şeyde üretken olmamız bekleniyor, ancak genellikle “yapılacaklar” listemizde sahip olduğumuz her şeyi yönetemeyiz. Bu da genel olarak performansımız ve hayatımızdan memnun olmadığımızı hissettirir.

İşte verimliliğinizi artırmak için benimseyebileceğiniz 6 alışkanlık var.

Akıllı Çalışın, Çok Değil

Daha az çalışabilir ve yine de üretken olabilirsiniz. İş gününüz başlamadan önce, oturun ve o gün için görevlerinizin bir listesini yapın. Fazla çalışmamaya çalışın!

Öncelik Verin

Önceliklerin bir listesini yapmak üretken olmanın en önemli adımlarından biridir. Çalışmaya başlamadan önce ana hedeflerinizi ve önceliklerinizi belirleyin.

İyi Uyuyun

İyi bir ferahlatıcı uyku, her şeyin tedavisidir. 7 saatten az uyuyan insanlar, daha fazla hasta olurlar. İyi bir gece uykusu, iyi bir ruh hali, motivasyon ve üretkenliği sağlar. Üretken ve motive olmak için iyi dinlenmenin çok önemli olduğunu unutmayın!

Doğal Aydınlatma Kullanın

İş yerinizde masanızı pencerelere daha yakın bir yere yerleştirmenin ne kadar fazla işe yarayacağını biliyor musunuz? Çalışma alanı pencerelere daha yakın olan insanlar %12 daha verimli! Bu yüzden masanızı pencereye yaklaştırın ve verimli bir günün tadını çıkarın!

Olumlu Kalın

Sadece kendiniz için değil, aynı zamanda başkaları için de üretken ruh halini yaratmak ve korumak için daima olumlu kalın. Bu nedenle olumlu tavrınızı koruyun, kesinlikle daha iyi performans göstermenize yardımcı olacaktır!

Ve bazı başarısızlıklardan dolayı mutsuzsanız, başarısızlığın başarının sadece bir başka adımı olduğunu unutmayın. Bu harika bir hayat dersi.

Egzersiz Yapın

Egzersizin vücudumuz ve zihnimiz üzerindeki olumlu etkisi uzun zaman önce kanıtlanmıştır. Kendimizi yeniden şarj etmemize, zihnimizi yenilememize yardımcı olur. Zihinsel ve fiziksel sağlığımız için birçok avantajı vardır.

***

Öyleyse neden sağlıklı yaşam tarzını bırakalım? Özellikle iş hayatınıza nasıl fayda sağlayacağını bildiğinizde bunu yapmaya kesinlikle gerek yok. Eğer hedeflerinize ulaşmaya ve bir kariyer inşa etmeye kararlıysanız, sağlıklı bir yaşam tarzına sadık olursanız, kesinlikle bir üretken makineye dönüşürsünüz!