Gülben Ergen – Toprağa Kök Salmak İstedim

Kariyerine hala devam etmekte olan Ergen, 2001 yılında Dadı dizisinde canlandırdığı Melek karakteri ile "En İyi Kadın Oyuncu" olarak "Altın Kelebek Ödülünü" aldı.

Gülben Ergen kimdir? Gülben Ergen TEDx konuşması ne anlatıyor? Başarılı kadınlardan biri olan Gülben Ergen’in tecrübe kokan TEDx açıklaması herkese hitap etmektedir. 25 Ağustos 1972 senesinde Kadıköy/İstanbul doğumlu olan ünlü şarkıcı ve oyuncu Gülben Ergen’in, insanlara ilham olacak kariyerinde birçok başarı tuğlası bulunmaktadır.

Kariyerine hala devam etmekte olan Ergen, 2001 yılında Dadı dizisinde canlandırdığı Melek karakteri ile “En İyi Kadın Oyuncu” olarak “Altın Kelebek Ödülünü” aldı. 2002 senesinde çıkardığı albümünde çıkış yapan, “Abayı Yaktım” şarkısı ile “Yılın Bestesi” dalında “Kral Tv Video Müzik Ödülü”nü aldı.

Toprağa Kök Salmak İstedim

Gülben Ergen, dünyanın en ünlü başarı paylaşım sahnelerinden olan TEDx konuşmasında çalışmanın önemine ve üretmeye vurgu yapmaktadır.

Gülben Ergen, dünyanın en ünlü başarı paylaşım sahnelerinden olan TEDx konuşmasında çalışmanın önemine ve üretmeye vurgu yapmaktadır. Ünlü oyuncu hayatındaki zorlukların kendini çok geliştirdiğini şu sözlerle vurgulamıştır; “Altüst olmak ve can havliyle karar vermek bana çok şey kazandırdı. Hayatımdaki zorluklar da bana çok şey kazandırdı.”

Başarısızlıklarım! – Merve Özkaynak TEDx Konuşması >>

“Tunceli Çemişgezek’te kahraman bir çocuk tanıdım, çoban Mahir. Robert Koleji’ni, çobanlık yaparken burslu kazanıyor. Mersin’e gittim, Ümmiye Koçak ile tanıştım. Köyündeki tüm kadınları toplayıp, tiyatro yapıyor. Ve insanlara ilham oluyor. Erzurum’da Ömer öğretmeni tanıdım. Köy köy dolaşıp, çocuklara yardım ediyor. Bunlar benim yaşamımın kahramanları oldular. Azimli olmamın kahramanlarıdır.” Diyen Gülben Ergen TEDx konuşmasında, insanların başkasını ezmeye çalışmadan, daha iyisini yapmaya çalışmalarına odaklanmasını istiyor.

“Erken kalk, hızlı yürü!” derdi babam hep. Hep önden gitmeye çalıştım. Benden başarılı olan insanları hep saygıyla dinledim. Başkalarının canını yakmadan, başarıya ulaşmak istedim. Başka birinin canını yakarak nasıl mutlu olacaksın ki?” Bu nedenle insanlara hep karşılıksız bir yardım peşinde koştuğunun da altını çizmiştir.

Başkasının ne dediği önemli değil

“Kendim gibi olmakla, nasıl algılandığım arasında geçen yol vakit kaybıdır.”
– Gülben Ergen

Gülben Ergen TEDx konuşması, insanın çalışarak üretmesi üzerine de çok güzel dersler vermektedir. Azimle çalıştığı hayatında, eğitime verdiği destekler de insanlara örnek olacak cinstendir. Çocuklar için yaratılmış olan fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak için çabaladığını da ayrıca sözlerine eklemektedir. Ünlü oyuncu, Türkiye’de 39 tane anaokulu açtıklarını ifade etmiştir. Ayrıca çalışma ve yetenek konusunda şunları vurgulamıştır; “Dünyada ne yaparsanız yapın, yetenek ve çalışma birlikte olunca güzel köpürtebilirsiniz. Ama sadece yetenek size bir anlam ifade etmez. Çalışana ve üretene hiçbir şey olmaz. Çalışan, üreten bir kadınım. Ayaklarımın üzerinde duran bir kadınım. Kendi ayaklarım üzerinde durabiliyorum.”

Elektrikçi Çıraklığından Efsane Olmaya Giden Yol: Kemal Sunal >>

Özellikle hayatında başarılı olmak isteyen kadınlar için, ünlü oyuncu ve sanatçı Gülben Ergen TEDx konuşması mutlaka izlenmelidir. Bu konuşmadan öğrenilecek çok şey var. Tecrübe kokan, Gülben Ergen TEDx konuşması neler anlatıyor, birlikte izleyelim;

Youtube Kanalımız Network Okulu Tv’de Daha Fazla İçeriğe Ulaşabilirsiniz >>