Yeni Yılda İstediğiniz Her Şeyi Nasıl Başarırsınız?

Yeni yıl yeni şans

Yeni yılda istediğiniz her şeyi nasıl başarırsınız?

Her yeni yıl, yeni kararlar demektir. Herkesin istediği bir şey vardır ki o da hayatında şimdiye kadar istediği her şeyi başarabilmektir. Hayatı boyunca bir çok insan bunun nasıl gerçekleşebileceğini düşünür durur. Hep kafada “nasıl” sorusu olur. Peki bu mümkün mü, yeni yılda istediğimiz her şeyi başarabilmemizin bir yolu var mı?

Sık sık başlıyor olsak da iyileştirmeye karar verdiğimiz her şeyi geliştirmek için kararlı bir şekilde ilerlememiz gerekir, genellikle birkaç hafta içinde yorulup hızlıca görmek istediğimiz sonuçları görmeyince hemen pes ediyoruz. Bu insanların hayatlarında başarısız olmalarının, sıradan bir insan olarak hayatlarını sürdürmelerinin en büyük nedenidir, pes etmek…

Peki en hızlı şekilde, yeni yılda, 2020 yılında, istediğiniz her şeye ulaşacağınız bir yolu aydınlatmakta fayda var. Yeni yılda boşa zaman harcamadan istediğiniz her şeye sahip olmanın bir yolu var… Yeni yıl kararlarını bir kenara atın ve başlayalım.

İstediğiniz hayatı oluşturmak için kullanabileceğiniz üç araç

1. Her şey minnet etmekle başlar

Aynı zamanda hem sahip olduklarınıza şükredip hem de kendinizi sorgulayamazsınız. Peki ya siz, sahip olduklarınızdan minnettar mısınız? Şükretmek için neyi seçtiğinizi ve kendinize nasıl bir duygu oluşturduğunuzu anlamak için bir dakikanızı ayırın. Kendinize teşekkür etmek için her gün bir dakikanızı ayırın.

Bir teşekkür günlüğü yazmaya başlamanızı ve her gün için minnettar olduğunuz 3-5 şeyi yazmanızı öneririm. Farkına varamadığınız birçok şey olabilir. Yaşamınıza katkıda bulunan şeyleri yazdığınızda, size ettiği yardımı görmeyi kabul ettiğinizde, sadece daha iyi hissetmekle kalmaz, minnettar olduğunuz şeyleri daha fazla ortaya çıkarmaya başlarsınız.

2. Sorgulamalar yeni kapılar açar

Soru sormak, yaşamınızda arzu ettiğiniz her şeye sahip olmanın anahtarıdır. Şu anda hayatınızdan memnun olsanız da olmasanız da “Nasıl daha iyisini yaparım? Diye sormaya başlayın. Nasıl daha iyi hale geleceğinizi sorarsanız, olur. Soruyu sormak, henüz düşünmemiş olabileceğiniz olasılıklara kapı açar.

Sorulması gereken başka bir soru da Başka ne mümkün olabilir?”. Bir şeyin kesin bir yol olduğu sonucuna vardıysanız, yeni bir şey ortaya çıkmaz. “Başka ne mümkün?” Diye sormaya başladığınızda, daha önce düşünmediğiniz seçeneklerin farkında olursunuz.

3. Fikrini değiştir, hayatını değiştir

Bakış açınızı değiştirmek basit gözükebilir. Ne zaman yeni bir bakış açısı olduğunu fark ederseniz, “İlginç bakış açısı. Bu bakış açısını deneyebilirim.” deyin. Bakış açınızda bir değişiklik fark edene kadar söylemeye devam edin. Bunu söylediğinizde ilginç olduğuna gönülden inanır hale gelirsiniz. Ve eğer sadece ilginçse, kolayca yeni bir tane daha seçebilirsiniz. Peki ya sizin bakış açınız, hayat kolay dolu ve neşe dolu olsaydı? “Yaşamın tümü bana kolaylıkla, neşe ve şan ile geliyor” demeyi bile deneyebilirsiniz. Bu bakış açısına siz ve yaşamınız için ne yaratacak?

Arzu ettiğiniz hayatı yaşamak zor olmak zorunda değil. Kendinizi yargılamayı bırakın ve onun yerine şükretmeyi deneyin. Sürekli soru sorun. Sahip olmak istediğiniz yaşamı yaratmada size yardımcı olmayan bakış açılarını bırakın.