Kendi İşini Kurmak için Motivasyonunu Arttırmanın 6 adımı

Kaygılar, sizi hayallerinizin peşinde koşmaktan alıkoyar

Hayata geçirmeyi düşündüğün yeni bir iş fikrinin heyecanı yaşıyorsun!

Bunu ayrıntılı bir şekilde planladın, bir yol haritası çizdin, ekonomik boyutu hakkında kafa yordun ve pazar analizi yaptın.Simdi sırada ne var? Seni durduran ne?

Kaygılar… Kaygılar, sizi hayallerinizin peşinde koşmaktan alıkoyar.

İlk adım en zor olanıdır ve çok fazla motivasyon ve cesaret gerektirir.

Kendi işini kurmak için motivasyonunu kazanmanın 6 adımına bakalım.

Kendiniz için kişisel bir hedef belirleyin

Bir girişimci olmak için hedefinizin bir hatırlatıcısı olarak her zaman elinizin altında olduğundan emin olun. Belirlediğiniz bu hedef sizi bir girişimci olmaya sürüklediği gibi zorlandığınız noktalarda bile ilerlemenize yardımcı olur.

 

İlham veren kitaplar okuyun

Kitap okuyun. Ancak herhangi bir kitap değil, size güven aşılayan motivasyon kitapları okuyun.

Bir zamanlar sizinle aynı konumda olan ve şimdi başarılı olmuş insanlar hakkında okumak, son derece ilham verici olabilir.

Kitap Tavsiyeleri >>

Alıntılardan ilham alın

Bilimsel olarak, motivasyon sözleri, zihinlerimizde ve kalplerimizde duygusal nabzın harekete geçirilmesinde etkilidir. Doğru alıntı, tünelin sonunda ışığı görmemize yardımcı olacak güce sahiptir. Motivasyon Sözleri >>

Azmi hayatınızın özü olarak kabul edin

İşe başlayamamanın en büyük sebeplerinden biri başarısızlık korkusudur.

Aslında başarısızlıklar, daha iyi olmanıza yardımcı olur. Bir işi batırma olasılığınız var, ama zaten iş yapma sanatı böyle öğreniliyor.Sonuç olarak başarısızlık öğrenmek için gereklidir.

 

Kendinizi ödül olarak şımartın

Görevler için bitiş tarihleri belirlemek de motivasyon seviyesini yükseltmeye yardımcı olur. Hedefleri tamamladığınızda küçük ödüllerle kendinizi ödüllendirmeyi unutmayın. Hayallerinize doğru küçük adımlar atmak ve belli basamakları tamamlamak, kendi içinde büyük bir motivasyondur.

Kendinize girişimci olmanın avantajlarını hatırlatın

Kendi işinizi kurmak için motivasyonunu arttırmanın en iyi yollarından biri, kendinize  neden girişimci olmak istediğinizi ve bununla ilgili avantajları hatırlatmaktır.

Bu avantajları kendinize sürekli olarak hatırlamanız, hayallerinizi takip etmeniz için büyük bir motivasyon sağlayabilir.