Asla Gözardı Etmemeniz Gereken 20 Çalışma Kuralı

Bir işe geldiğinizde, o yerde uyulması gereken kural ve düzenlemelerin ayrıntılarını veren küçük bir kitapçık verilir.

Asla gözardı etmemeniz gereken çalışma kuralları nelerdir? İş yerinde verimliliği, üretkenliği ve takım çalışmasını sağlayan olmazsa olmaz kurallar bulunmaktadır. Bu kurallar işlerin bir sistem içerisinde yürümesini sağlamaktadır. Bu sistem bozulursa, şirketin de üretkenlik düzeyi düşmeye başlayacaktır. Ancak uyulması gereken kurallar şirketin aslında temellerini de oluşturur.

Bir işe geldiğinizde, o yerde uyulması gereken kural ve düzenlemelerin ayrıntılarını veren küçük bir kitapçık verilir. Eğer buna uymazsanız, işinden kesinlikle vazgeçeceksiniz demektir. Her iş yerinin iş türüne göre kendi kurallarının olduğunu bilmeniz gerekir. İş gereksinimlerine göre kurallar vurgulanır.

Asla Gözardı Etmemeniz Gereken 20 Çalışma Kuralı

Her çalışma ortamında uyulması gereken bazı kurallar vardır. Ve bu amaçla şirket, yeni işe başlamadan önce adayın eğitimi için zaman ve para harcar. Kuralların etkilerini sıralayacak olursak: 

  • Tüm çalışanları bir araya getirmek ve herkes arasında eşitliği sağlamak için kurallar gereklidir.
  • İşbirliğini ve disiplini teşvik eder.
  • Çalışanlarından biri veya ikisi bile takip etmese bile iş akışı üzerinde olumsuz etkisi olacaktır.
  • Takımdaki herkesi ortak bir hedefe doğru iter. İletişimi sağlar.
  • Şirketin büyümesini güçlendirir.
  • Herhangi bir çalışmanın eksik olmasına izin vermez.
  • Devlet yasalarına uymak ve yasal konulara uyum sağlamak gerekmektedir.
  • Diğer bir husus da, çalışanları çalışırken korumak için zorunlu olan güvenlik kurallarına uyumu göstermektir.
  • Olumlu imaj getirir ve şirket hakkında daha iyi bir algı oluşturmasını sağlar.
  • İşletmenin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamak için gereklidir.
  • Aerodinamik operasyonları yoluyla iş gelişimini dolaylı olarak etkiler.
  • Süreci basitleştirerek uygun kararlar alınmasına yardımcı olur.
  • Çalışanların ne yapmaları gerektiğini bilmelerine yardımcı olur, böylece kaosu önler.
  • İş dünyasında değişiklik olması durumunda, kuralların değişikliğe uğraması için değiştirilmesi gerekecektir.
  • Doğru kararlar almak ve tüm durumları mümkün olduğunca karşılamak için güncellenmeli ve kapsamlı olmalıdır.

Şirket için çalışma kurallarının faydaları tabii ki bunlarla saymakla bitmez. Ancak konumuz şirket içi çalışma kuralları içindir. Şimdi bakalım bu kurallar neler. Ancak öncesinde şunları bildiğinizden emin olun: 

  • Günün sonunda iş yerinden ayrılırken dikkat edin: Takım arkadaşlarınızın mesai bitiminden sonra bile ayrılmayı beklemeyi deneyimleyebilirsiniz. Bunun sebebi patronun daha gitmemiş olmasıdır. Eğer patronunuz daha ayrılmamışsa, patronunuza danışmayı deneyin. Patronunuzu, işinizi tamamlayıp gideceğinizi söyleyebilirsiniz.
  • Düşüncelere açık olmak, rahatsız etmek demek değildir: Her iş yerinin kapılarında her zaman, ‘kapı her zaman görüşlerini paylaşmaya açık’ yazısını görebilirsiniz. Ancak bu demek değildir ki sürekli olarak diğer çalışma arkadaşlarını rahatsız edin. Gerçek durumda, her zaman doğru değildir. CEO her zaman kabul etmeye hazır değildir veya çoğu zaman zamanı da olmayabilir. Bir hamle yapmadan önce kimlerin ne yaptığını kontrol edin.
  • Esnek zamanlara uymanız gerekir: Çok az iş, çalışanları mutlu eden esnekliği göstermektedir. Ancak rolünüz için bir esnek zamanlama düşünmeniz tavsiye edilirse, başlamadan önce düşünmeniz gerekir. Kağıtta olabilir ama gerçekte olmayabilir. Çünkü diğerleri böyle bir sistemi takip etmiyor olabilir. Şirketinizdeki iş ve zamanlamaların birbiriyle nasıl ilişkili olduğunu öğrenin.
  • Kıyafet kodunu öğrenin: İş yerinde hangi elbiseyi giymeniz gerektiğine karar vermelisiniz. İyi ve temiz olması gerekiyor. Dahası, resmi bir kıyafet kuralına uyarak, saygı gösterdiğiniz ve onurunu koruduğunuz için daha iyidir.
  • Katılımın önemini unutmayın: Ekibin bir parçası olmak, ilan edilen veya toplanan her toplantıya katılmanız veya postalara yanıt vermeniz gerektiği anlamına gelmez. Ama ihtiyacınız olan durumlar olabilir. Sınırlarınızı nereye koyacağınızı ve ne zaman ihtiyacınız olduğunu bildiğinizden emin olun.
  • İş-yaşam dengesini iyi kurun: Sıradaki konu hayatınızdaki kuracağınız denge ile ilgilidir. Çalışanlarına iş-yaşam dengesi sağlamanın bir parçası olarak tatillere zaman ayırmak için mola verebileceğiniz dönemi öğrenin. Bazı şirketler sık ​​aralıklarla kısa aralar verirken, bazıları yılda bir kez daha uzun tatiller vermektedir.

Kariyerinde İlerlemek İsteyenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken Filmler >>

Daha önce de belirtildiği gibi, iş-yaşam dengesini korumak için kurallar gereklidir. Kuralların uygun şekilde yürütülmesi ve uygulanmasıyla, çalışanlar korunur ve sorumluluklarından haberdar edilir. Bu durum dolaylı olarak işin büyümesine yol açar. Bir çalışan olarak uymanız gereken 20 kural:

  1. Dakikliği koruyun

İster iş için dükkan açın, ister şirket masanıza gidiyor olun, dakikliği korumak işin büyümesi için kritik öneme sahiptir.

İster iş için dükkan açın, ister şirket masanıza gidiyor olun, dakikliği korumak işin büyümesi için kritik öneme sahiptir. Daima belirtilen saatte ulaştığınızdan emin olun. Çalışma kuralları içinde zamanınız her şeydir.

  1. Kurallara uyun

Makalede daha önce de belirtildiği gibi, çalışanların uyması için kurallar koyulur. Hem onların hem de şirketin yararınadır. Belirli bir konuda bir sorununuz var, nasıl ele alınacağını öğrenmek için amirinizle konuşun.

  1. Çalıştırma prosedürlerini bilin

Bir işlem veya belirli bir ekipman üzerinde çalışmaya atanmış olabilirsiniz. Ardından çalıştırma prosedürlerini gerçekleştirdiğinizden emin olun. Böylece, başkalarının da bu konuda farkında olmasını sağlayabilirsiniz.

İş Yerinde Nasıl Yenilikçi Ve Yaratıcı Olursunuz? >>

  1. Elbise kodunu bilin

Kıyafet tabanınızı mesleğinize uygun giymeniz gerekir. Aşırıya kaçmayın veya kendiniz palyaço yapmayın. İş türüne göre giyinmek en iyisidir. Çünkü sizin için bir izlenim yaratır. Çoğu zaman resmi kıyafet kodu her işte gider.

  1. Duygularınızı gözlemleyin

Bu, işe alırken veya terfi verirken gözlenen bir senaryodur. Çalışmalar arasında aile meseleleri getirmemek daha iyidir. Aksi takdirde şirketin veya işletmenin imajına zarar verebilir.

  1. Nesnel olmaya özen gösterin

Çalışma kuralları içinde nesnel olmak, sizin olayları daha iyi gözlemlemenizi sağlayacaktır.

Çalışma kuralları içinde nesnel olmak, sizin olayları daha iyi gözlemlemenizi sağlayacaktır. Her durumda objektif olmak zor görünebilir. Ancak büyümeyi görmeniz gerekiyorsa, takip etmek için belirli zaman çizelgelerine sahip işleri ayırmayı deneyin. Bu, şirketin veya işletmenin büyümesine yardımcı olacaktır.

  1. Duygularınızı kontrol altında tutun

Bu iş yeri olduğundan, duygularınızı kontrol altında tutmanız tavsiye edilir. Küçük sorunlar üzerinde ağlamayın veya masanızda çok sık şaka yapmayın. Uzun vadede güvenilirliğinizi kaybedersiniz.

  1. Gizliliği koruyun

Herhangi bir iş yerinin gizliliği vardır ve çalışma kültürünün bir parçası olmanız, gizliliği nerede ve nasıl koruyacağını bilmektir. Patronunuzun bir sır olarak saklanması gereken bir anı paylaşacağı durumlar olacaktır. Önemini ve derinliğini anlamalısınız.

Başarılı Girişimcilerden Gençlere Tavsiyeler >>

  1. Çalışırken akıllı olun

Günlük görevlerinizi yönetmek sizin önceliğinizdir ve hangi görevin önceliklendirileceğini bilmeniz gerekir. Ayrıca, sıkı çalışın, ödüllendirileceğinizden emin olabilirsiniz. Utangaç ve tembel olmaya çalışmayın. Her zaman işinizde dikkatli ve akıllı olun.

  1. Kaynakları yanlış kullanmayın

Herhangi bir şirket, işlerini kolaylıkla halletmek için kaynak sağlayacaktır. Kişisel yararlarınız için bu kaynakları kötüye kullanmadığınızdan emin olmalısınız. Ofis ekipmanlarından sorumlu olsanız bile, sayılar fark edilmeyebileceğinden bir veya iki parçayı dışarı atmayı düşünmeyin.

  1. Etik kurallarına dikkat edin

Belirli bir işe atanmak, görevi aksaklık olmadan yürüteceğiniz anlamına gelir.

Belirli bir işe atanmak, görevi aksaklık olmadan yürüteceğiniz anlamına gelir. İş yerinde takip edilecek belirli etik unsurlar vardır ve bunlara uymaya özen göstermelisiniz.

  1. İş yerinizi temizleyin

Çalışma alanınızı temizleyerek çalışma alanınızı koruyun.Etrafınızda temiz bir alana sahip olmak size daha fazla ilham verir ve sizi olumlu etkiler.

  1. Ziyaretçileri sınırlayın

İş yerinde şirketinize gelen ziyaretçileri sık sık eğlendirmeyin. Çalışma kuralları arasında sizin verimliliğinizi etkileyecek bir maddedir bu. Arkadaşlarınızın veya aile üyelerinizin sık sık ziyaret etmesine izin vermemelisiniz. Onları bu konuda bilgilendirin ve bu da verimliliğinizi artırmanıza yardımcı olur.

Yüzyılın En Büyük Girişimcilerinden Richard Branson Kimdir? >>

  1. Programa uymaya özen gösterin

Her iş yeri öğle veya kahve molaları için belirli bir zaman veya program tanımlar. Bu zaman çizelgelerine uymak her zaman iyidir. Bu tür faaliyetler için kurallara aykırı davranmayın.

  1. Hijyeni sürdürün

Her iş yerinde tuvalet ve dinlenme odaları gibi ortak kullanım alanlarını hijyenle korunmasını sağlamak bizim görevimizdir. Atanmış olduğunuz diğer çalışma alanlarına bakarken dinlenme odalarının hijyenine özen gösterin.

  1. İşinizde ilişkilerinize dikkat edin

İş yeriniz başka bir aile gibidir

İş yeriniz başka bir aile gibidir. Bu yüzden herkesle doğru ilişkileri sürdürmeye çalışın. Herkesle sağlıklı bir ilişki sürdürmek, iş sürecini büyütmenize ve öğrenmenize yardımcı olur.

  1. Uzun saatler çalışmaktan kaçının

Çalışmanıza öncelik vermek ve önemini bilmek çalışmanızı zamanında tamamlayabilir. Ayrıca, görev için zamanınızı yöneterek, belirtilen çalışma saatleri içinde işi tamamlamanız gerekir. Geride kalmak, çalışma sürenizi uzatmak iş-yaşam dengenizi etkileyecek ve stres getirecektir. Evde uzun saatler çalışmaktan kaçının.

Akıllıca Satış İçin Yapmanız Gerekenler >>

  1. İmzalamadan önce okuyun

Her ödev veya proje için imzalamanız gerekebilecek birçok belge vardır. Herhangi bir belgeyi imzalamadan önce okumayı unutmayın.

  1. E-posta kullanımına uyun

Resmi amaçla size e-posta kimliği atanır ve protokolleri izlemeniz gerekir. E-postanızı kişisel amaçlarla kullanmaktan kaçının. Çoğu zaman insanlar onları kullanır ve kötüye kullanmaya eğilimlidir. Ancak, kişisel konuların resmi kimlik yoluyla gönderilmesine izin vermemek sizin görevinizdir.

  1. Ekipmanı koruyun

Her iş yeri, görevi verimli bir şekilde yerine getirmek için kullanılacak ekipman sağlar. Ekipman ne olursa olsun, ekipmanın bakımının yapıldığını görmek ve herhangi bir arıza durumunda servis mühendislerini zamanında onarmaları için arayın.