Kısa Hikayeler – Değerli Yüzük Hikayesi

Kısa Hikayeler - Değerli yüzük hikayesi, genç bir adamın yaşlı ve bilge kişilerle ilgili olumsuz düşüncelerini ustasına  anlatmasıyla başlar.

Kısa hikayeler bölümümüzde bu defa bir şeyin değerini nasıl bileceğimiz üzerinde duracağız. Değerli yüzük hikayesi, bize bilginin önemini anlatır. Çünkü bilginin, insanı farklı kılan insanı yücelten bir tarafı vardır. Bildikçe bildiklerini uyguladıkça değişir insan. Değişmeyen her şey ise sönüp gitmeye mahkumdur.

Kısa Hikayeler – Değerli Yüzük Hikayesi

Değerli yüzük hikayesi, genç bir adamın yaşlı ve bilge kişilerle ilgili olumsuz düşüncelerini ustasına  anlatmasıyla başlar. Bunu gören ustası ona  bir ders vermek ister. Genç adamı yanına çağırır ve parmağındaki yüzüğü eline vererek şöyle  der:

  • “Şimdi, pazara git ve bu yüzüğü  bir altına sat.”

Genç adam ustasının  verdiği yüzüğü  aldı ve pazara satmaya gitti. Fakat kimse yüzüğe  on gümüşten fazla vermiyordu. Sonunda umutsuzca  ustasının  yanına gitti ve olanları anlattı. Ustası  yüzüğü uzatan çırağın elindeki  yüzüğünü almayarak ona yeni bir görev  verdi:

  • “Şimdi kuyumcuya  git ve bu yüzüğün fiyatını  öğren.”

Kısa Hikayeler – Sihirli Bir Dokunuş Hikayesi >>

Genç  adam  bu seferde  kuyumcunun yolunu tuttu. Kuyumcu ona: “Bu yüzük  için  bin altın  verebilirim.” dedi. Genç adam kuyumcunun verdiği cevap karşısında şaşkınlığını  gizleyemeyerek heyecanlı bir şekilde  ustasına olanları anlatmaya gitti. Ustası, genç  adama asla unutamayacağı  bir ders verdi:

“Dünyadaki her varlığın gerçek  değerini  anlaman için çok çalışıp, okuman  o işin  uzmanı  olman  gerekir. “

Kıssadan Hisse

Değerli yüzük hikayesi bize bir şeyin değerini, o şey hakkında bilgili olan birinin anlayabileceğini anlatmaktadır. Bir işin amatörü veya uzmanı olmanın da yolu buradan geçiyor. Gerçek değeri meydana getiren şey ise şüphesiz harcanan zaman ve verilen emektir. Kendi işinizin değerini  oluşturacak olan sizlersiniz. Bu değeri işinize, eğitimimize verdiğimiz önem doğrultusunda oluşturacak olan sizlersiniz.

Kısa Hikayeler – Agave Kaktüsü Hikayesi >>