Instagram Soru/Cevap Etkinliğimiz – 13.Hafta

Üst levelin, bir kitabın veya toplantının vermiş olduğu motivasyon

Network Marketing her kesimden, yaştan, farklı eğitim seviyelerinden insanlara din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın aynı fırsatı veren adil bir ticaret modelidir.Bu ticaretin parçası olan herkes, kendini geliştirerek ve öğrenerek ek gelir hatta hayallerine ulaşmasını sağlayacak kadar ciddi gelirler kazanma fırsatına ulaşabilir.Ancak başlangıçta herkesin kafasında onlarca soru olabilir. Bu sorular cevaplanmadıkça büyür, şüpheye, korkuya, büyük bir engele dönüşebilir. Bazende farklı bir fikir almak, farklı bakış açısı kazanmak için önemlidir. Bir cümle, çok karmaşık görünen bir sorunun, ne kadar basit olduğunu fark etmemizi sağlayabilir.

İşte bu nedenle,tecrübeli networkokulu.net ekibi olarak, hangi firmada olursa olsun network yapan/yapmak isteyen ama soruları olan herkese ufak da olsa yardımcı olmak istedik. Her hafta Pazartesi günü saat 21:00/23:00 arasında instagram hesabımızda canlı canlı soru/cevap yaparak, merak ettiğiniz sorularınızı cevaplıyoruz.

13.sünü gerçekleştirdiğimiz soru/cevap etkinliğimizde, sorulan sorular ve verilen cevaplar arasından en beğenilenleri sizler için seçtik;

1 ) Kimliklerinizi öğrenmenin vakti gelmedi mi?

Az kaldı az.. Youtube kanalımız aktif olduğunda tanışacağız o zaman 🙂 Bu arada youtube demişken, Tecrübelerimi, püf noktalarını ve buradan açıklayamadığım bir kaç sürpizi sizlerle paylaşmayı düşünüyoruz. Böyle yazmak mı daha iyi yoksa youtubeda  da görmek ister misiniz? (Oylama sonucu %95 evet / %5 hayır çıktı. Siz de düşüncelerinizi yorum kısmından bizlere iletebilirsiniz.)

2 ) Sıfırdan yeni başlayanlar pazar’ı nasıl yaratır veya yaratmalı?

Pazar yaratmaktan kastınızı anlamadım ama yeni başlayanlara tavsiyem; Hot (sıcak) listenizdekilerle başlayın. Hatta sıcak listenin ötesinde güven bağınızın en sağlam olduğu, sizi dinleyen insanlarla başlayın. Kendi derdini, ürününü evindeki sokağındaki insana anlatamayan, uzağındakine nasıl anlatsın? Yeni başlayanların nasıl liste yapması gerektiği ile ilgili yazıyı buradan okuyabilirsiniz. 

3 ) Alt grubu motive etmek için ve güçlerinin farkına vardırmak için başka ne yapmalıyız?

Motivasyon ikiye ayrılır;

İç motivasyon:

Gerçekten içini yakan ve uykularını kaçıran bir hayalini iteklemesi diye kısaca açıklayayım..

Dış motivasyon:

Üst levelin, bir kitabın veya toplantının vermiş olduğu motivasyon.. Yani dışardan.. İnsanları iç motivasyon kadar hiçbir şey motive edemez ama dış motivasyon sağlayabilirsiniz. Bunu için sizin gerçekten bir motivater olmanız lazım. Siz motive değilseniz sizin grubunuz motive olamaz. Toplantılar, kitaplar hatta bir film bile insanı motive edebilir ama en önemlisi kazanmak.. Kazanmak kadar hiçbir şey motive etmez.

4 ) Sorum biraz farklı bir alandan olacak, instagram da sayfa açmak isteseniz nasıl bir sayfa açardınız?

Tv programları ve diziler üzerine açardım çünkü insanların çoğu üretmek ve kendilerini geliştirmek yerine tüm gün tv ve internetin başında bunları kovaladığı için gayet iyi bir pazar diye düşünüyorum..

5 ) Network Marketing bir yaşam stili midir? Kuralları günlük hayatla bağdaşıyor mu?

Kesinlikle.. Hangi firmada olursa olsun network marketing ile birkaç yıl uğraşan biri kesinlikle kendine bir çok değer katmış olur.. Bakış açısı değişmiş olur ve bu tecrübeleri farklı alanlarda da işe yarar.. Gerçekten network kuran biri (dolandırıcılardan bahsetmiyorum) , hayatın diğer alanlarında da sağlıklı ilişkilere ve başarılara sahiptir.

6 ) İnternet’in bu kadar çok kullanılmasını Network Marketing açısından nasıl değerlendiriyorsun?

Geçtiğimiz 20 yıldaki inanılmaz büyüme, internetin, doğrudan satışın gücüne güç kattığını gösterdi bize. Şimdilerde ise online ticaret ile doğrudan satışın birbirlerine yakınlaşmalarını (“convergence”) görüyoruz. Sonuçta değişmeyen tek şey değişimdir. Ayrıca internetin network sektöründe yaptığı değişikliklerden 4 tanesini okumak için buraya tıklayabilirsiniz. 

7 ) En avantajlı kazanç planı nedir?

Her kazanç planının avantajları ve dezavantajları vardır.” En iyisi” kişiden kişiye değişir.. Bunu herkes kendi değerlendirebilirsin diye kazanç planlarını açıkladığımız yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

8 ) Herkes dalga geçiyor. Küçümseyerek gülüyor network işi diye enerjimi düşürüyorlar napmalıyım?

Eğer kendinize, hayallerinize ve çıktığınız yola güveniyorsanız, bırakın gülsünler.. Farklı olmayı seçen sizsiniz,  farklı düşünen de siz olmalısınız. Onların sizi kendi negatif dünyalarına çekmelerine izin vermeyin, sizde gülümseyin 🙂  Son gülen iyi güler. Bu konuyla ilgili bir yazımız var buradan ulaşabilirsiniz. 

9 ) Network zor taraflarından bir kaçını ve bunlara karşı nasıl bir tutumda olmalıyız açıklayabilir misiniz?

Network’un birçok zor tarafı var ama tabii burada o kadar zaman yok 🙂 Herhangi bir zorlukta tutum nasıl olmalı derseniz; Ben o zorlukları, bir sonraki seviyeye geçmem için o noktada bir şey öğrenmem ya da kendimi geliştirmem gerekiyor demek ki diye yorumluyorum. Tutumunuz pozitif ve çözümcül oldukça aşamayacağınız zorluk yok networkte.. Networkün neden iyi bir fikir olduğunu yazdığımız yazıya buradan ulaşabilirsiniz. 

10 ) Para çözümü konusunda bir öneriniz var mı? Çünkü hep aynı sorunla karşılaşıyorum?

Hep aynı sorunla karşılaşıyorsanız, burada kendinize sormanız gereken soru; “nerede yanlış yapıyorum” Asılında bunu size sormalarında sizin tutumunuzun etkisi var..  Tavsiyem takip yapmak ile ilgili yazıdığımız yazıya buradan göz atabilirsiniz.

11 ) Çevremde tanımadığım insanlarla nasıl bağ kurabilirim?

Her hafta gelen soru.. Birkaç tavsiye;

  1. İnsanlara avcı gibi yaklaşmayın.
  2. İş konuşmak için sabırlı olun.
  3. Onları dinleyin.

Daha fazlasını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

12 ) İki network birden yapılır mı?

Amacınız network kurmaksa, bence yapılmaz ama yapan var.

13 ) Bu işi yapacağına emin olduğum arkadaşımı nasıl referim ederim?

Benim de çok emin olduğum arkadaşlarım vardı. Dövebildiklerimi aldım, diğerleri kaldı. Şaka bir yana, samimiyet çoğu kapıyı açar. Çoğu insan yakınlarına bile pazarlamacı gibi yaklaşıyor.

14 ) Bu sayfayı çok merakla izliyorum. Bir de Youtube kanalı olursa 4*4 olur valla. Sabırsızlıkla bekliyorum.

Böyle motive eden takipçiler oldukça daha neler yapacağız neler.. Takip edin, paylaşın, güzel projeler yolda dostlar..

15 ) Binary sistemde 3 – 4 alış mı mantıklı, 2 alıp onları büyütmek mi? Para kazanmam lazım ne yapmalıyım?

Böyle konularda etkilemek mantıklı değil çünkü her takımın her liderin yoğurt yiyişi farklı.. Şöyle sorayım; 4 çocuğa bakmak mı kolay 2 çocuğa mı? Yine de başarılı bir üst levelini dinlemen senin için daha doğru.. Başarıyı kopyalamak işin temeli ve kolay yolu..

16 ) Kaç yıldır doğrudan satış sektöründesiniz ve şimdiye kadar kaç firma değiştirdiniz?

10 yılı geride bıraktık. Firma değiştirmedik.

17 ) Sana inanmayıp üstüne alay edenlere ne cevap verdin şu sıralar çok şık yaşıyorum ben?

İşime baktım, cevabı sonuçlarım verdi..

18 ) Başarısızlık sebebiyle ekipçe pes etmek üzereyiz ne yapmamız lazım?

Başarısızlık nedir? Mesela diyelim bir yıldır yapıyorsunuz ve para kazanmadınız, başarısız mısınız demektir? Peki 2. yılda çok iyi gelirler elde ettin diyelim.. Şimdi noldu? Başarısızlığın benim için tek anlamı pes etmiş olmaktır. Yolculuk esnasında başarısız olmak,  başarılı olmanın gerekliliğidir. İster bırakın, ister dersler çıkarıp başarılı olun. Karar sizin..

19 ) 18 yaşındayım network a başladım ve bu sayfadan çok fazla şey öğrendim teşekkürler.

Güzel gelirler kazandığında bize de bir yemek ısmarlarsın o zaman 🙂 Başarılar.

20 ) Kişilerle bağ kurduk plan anlattık Ürünleri anlattık neden alışveriş yapmazlar ki?

Sizin anlattığınız, onların anladığını varsaydığınız ve onların gerçekte neyi anladığı aslında aynı şeyler olmayabilir.

***

Her hafta Pazartesi günleri saat 21:00/23:00 arası Instagram hesabımızdan soru cevap etkinliğimize katılabilirsiniz. Ayrıca, kafanıza takılan soruları yorum kısmından sorabilir veya  sitemizdeki “Sorular” kısmından hem daha önce sorulmuş sorulara bakabilir hem de bize sorabilirsiniz.

Network Okulu Instagram Hesabı >>

50 Soruda Network Marketing için >>

Network Marketing Hakkında Sıkça Sorulan Sorular için >>