İşletme Fakültelerinde Öğretilmeyen 7 Girişimcilik Yasası

İşletme okulları girişimciliği bir konu olarak öğretmeye başlamıştır ancak yine de öğrencilerine aşılayacak kadar önemli bulmadıkları pek çok girişimcilik kuralı bulunmaktadır.

İşletme fakültelerinde öğretilmeyen 7 kritik girişimcilik yasası nedir? Steve Jobs, Mark Zuckerberg, Bill Gates veya Michael Dell gibi başarılı insanların büyük bir kısmı üniversiteyi yarıda bırakmışlardır. Ancak yine de oldukça başarılı girişimciler haline gelmiştir. Neden üniversiteden ayrıldıklarını biliyor muydunuz?

Kolejlerin ve üniversitelerin başarılı girişimciler olmak için ihtiyacınız olan gerçek hayattaki şeyleri öğretmediklerini biliyorlardı. Büyük bir şey başarmak istiyorlarsa, geleneksel yolu takip eden diğerlerinden farklı olarak, oraya ulaşmak için farklı bir yol izlemeleri gerektiğini de biliyorlardı.

Bu yüzden okuldan ayrıldılar ve girişimci hayallerini gerçeğe dönüştürmeyi başardılar. Birkaç yıl önce, üniversitelerde, girişimcilik için büyük bir şey yoktu. İşletme okulları girişimciliği bir konu olarak öğretmeye başlamıştır ancak yine de öğrencilerine aşılayacak kadar önemli bulmadıkları pek çok girişimcilik kuralı bulunmaktadır.

İşletme Fakültelerinde Size Öğretmedikleri 7 Kritik Girişimcilik Yasası

Bu yazıda, girişimciliğin bu kadar zorunlu ancak gözden kaçan yedi yasasını öğreneceksiniz. İşletme fakültelerinde öğretilmeyen bu yasalar, aslında size hayatta en çok başarı sağlayacak kuralları taşımaktadır. İşletme fakültelerinde öğretilmeyen 7 kritik girişimcilik yasası nedir?

  1. Kalabalıktan sıyrılmalısınız

Farklı olmalısınız.

“İnovasyon lider ve takipçi arasında ayrım yapar.” – Steve Jobs

Girişimcilikte başarıya ulaşmak istiyorsanız, kutunun dışında düşünmeniz ve işinizi diğerlerinden ayırmanız gerekir. İşletme fakülteleri, piyasadaki rakiplerinizle nasıl rekabet edeceğinizi öğretebilir. Ancak işinizi başkalarından ayırmak için yenilik ve farklılaştırma sırlarını size öğretmeyebilir. Yenilik, gerçek yenilik içeriden geldiği için tuğla ve harç ortamında öğrenemeyeceğiniz şeylerden biridir. Hedef kitlenizin sorunlarını ve ikilemlerini çözmek için yeni yollar bulmaya odaklanın ve başarılı olacaksınız.

Steve Jobs Kimdir? Hayatı Ve Sözleri >>

  1. Bir planınız olmalı

Benjamin Franklin‘in dediği gibi, “Planlamayı başaramazsanız, başarısız olmayı planlıyorsunuzdur.” Plansız girişimcilik dünyasına adım atmak, paraşüt olmadan uçurumdan atlamak gibidir. Her iki durumda da sonuç aynı olacaktır. Attığınız her adımın ve eylemin, sonuçlarını ve yansımalarını bilin. Hedeflerinize doğru ilerlemenizi nasıl etkileyebileceğini garanti altına alın. Tasarlanan planlarınızın dinamik iş durumlarıyla başa çıkacak kadar esnek olduğundan emin olun.

  1. Kendinizi doğru insanlarla çevrelemelisiniz

İşletme fakültelerinde öğretilmeyen 7 kritik girişimcilik yasası nedir? – Her şeyi kendi başınıza yapamazsınız. Tüm başarılı girişimcilerin bir akıl hocası ve bir ekibi vardır. Eğer başarılı olmak istiyorsanız, onlara da ihtiyacınız var. Yanlış anlamayın, ancak mentorlar işletme okulunda tartışmak zorunda olduğunuz öğretmenlerden daha iyi öğretmen olduklarını kanıtlarlar. Sizi işletme okulundaki öğretmenlerinizin size asla güvenmeyi düşünmediği şeylere yönlendireceklerdir. Uygun rehberlik ve gözetim altında, bir profesyonel olarak ve bir kişi olarak gelişebilir ve büyüyebilirsiniz.

Ekibinizin bir parçası olmak için işe aldığınız kişiler girişiminizi başlatabilir veya kırabilir. Çalışan edinimi söz konusu olduğunda, farklı bir beceri seti içeren ve kuruluşunuza en uygun personeli seçin. Özveri, kendine güven ve hızlı bir şekilde öğrenme ve benimseme konusunda tuhaf bir yetenek, göz önünde bulundurmanız gereken özelliklerden bazılarıdır.

  1. Başarılı olmak için başarılı bakmalı ve hareket etmelisiniz

İnsanlar etkili insanlarla bağlantı kurmayı ve iş yapmayı severler. Başarılı bir girişimci olabilmek için önce birisine benzemek ve biri gibi davranmak zorundasınız. Diğer başarılı izlenimlerle aynı odaya aitmiş gibi davranıyorsanız, müşterileri işletmenize çekmenin zor olmadığını göreceksiniz. Sonuç olarak, çoğu girişimcinin yeni müşteri çekmek söz konusu olduğunda karşılaştığı ilk engelin üstesinden kolayca gelebilirsiniz.

  1. Organize kalmalısınız

İş günleri herkesin başlamasından önce başlar ve sevgili yaşlı pijama onları sürükleyene kadar aralıksız devam eder.

Girişimcilerin oldukça meşgul arılar olması gerekiyor. İş günleri herkesin başlamasından önce başlar ve sevgili yaşlı pijama onları sürükleyene kadar aralıksız devam eder. Daha da önemlisi, takvimleri o kadar çok görevle doludur ki bazen düzenli kalmak son derece zorlaşır. Aynı gün toplantılara katılmak, projeleri denetlemek, sonuçları analiz etmek ve karar vermek zorundadırlar.

Sıra Dışı Girişimci: Robert Herjavec Kimdir? >>

  1. Sabır göstermelisiniz

“Başarı genellikle onu aramak için çok meşgul olanlara gelir.” – Henry David Thoreau

İşletme fakültelerinde öğretilmeyen 7 kritik girişimcilik yasası nedir? – Bir gecede iş başarısı sağlayabileceğinizi düşünüyorsanız daha fazla yanlış yapamazsınız. Başarı için hiçbir kısayol olmadığını unutmayın, bu yüzden bir ay içinde dünyanın en ünlü girişimcisi olma hayalini bile kaçırmayın. Colin Powell, başarı için formülünü “Başarı, mükemmelliğin, sıkı çalışmanın, başarısızlıktan, sadakat ve sebattan öğrenmenin sonucudur.” diyerek vermiştir.

Başarısızlıktan korkmayın, çünkü birçok girişimcinin hayallerini sürdürmemesinin veya hayallerini gerçeğe dönüştürmemesinin ana nedeni budur. Fikirleri erken ölüyor. Başarısızlığı öğrenme ve gelişme fırsatı olarak kullanın. Başarının anahtarı, ilk birkaç hıçkırıktan sonra umut ve ilk coşku kaybını kaybetmemektir. Vazgeçmeye karar verdiğiniz zamanın, ilgi odağı haline gelme zamanınız olacağını asla bilemezsiniz.

  1. Müşteri sorunlarına hızlı dönüş yapmalısınız

“En önemli ve tek şey, müşteriye saplantılı bir şekilde odaklanmak. Hedefimiz dünyanın en iyi müşteri merkezli şirketi olmak.” Jeff Bezos

Müşteri kraldır, doğru. Amazon CEO’su Jeff Bezos bunu çok iyi biliyor. Aslında, Amazon’un başarısının arkasındaki sır, onu dünyanın en zengin insanı yaptı. “Müşterilerimizi bir partiye davetli misafirler olarak görüyoruz ve biz de ev sahipleriyiz. Müşteri deneyiminin her önemli yönünü biraz daha iyi hale getirmek, her gün yaptığımız asıl işimiz.”

Kendinizi müşterinin yerine koyun. Sorunlarınızın çözülmesini beklemek ister misiniz? Hayır, müşterilerinizin nasıl beklemelerini bekleyebilirsiniz. Müşteri sorgularını hızlı bir şekilde çözen mükemmel müşteri desteği, can sıkıcı müşterilerinizi mutlu kullanıcılara ve istekli marka savunucularına dönüştürebilir.

İşletme fakülteleri sizi gelecekteki iş zorluklarıyla başa çıkmaya hazırlayabilir. Ancak orada her şeyi, özellikle de girişimcilik sanatını öğrenemezsiniz. Başarılı bir girişimci olmak için hata ve deneyimlerinizden ve akranlarınızın deneyimlerinden öğrenin.

İşletme fakültelerinde öğretilmeyen 7 kritik girişimcilik yasası hakkında düşünceleriniz nelerdir? Aşağıdaki yorumlar bölümünde deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kariyerinizde İlerlemek İçin Bu 15 Beceriyi Edinmelisiniz >>