Kendinizi Geliştirmek İçin Bilmeniz Gereken 5 Hayat Felsefesi

Büyüklüğe giden yol, aynaya eleştirel bir bakışla başlar.

Büyüklüğe giden yol, aynaya eleştirel bir bakışla başlar. Bu başarılı girişimciler potansiyelinizi en üst düzeye çıkarmak için en iyi, en pratik (ve uygulanabilir) hayat felsefeleriyle karşımıza çıkar. İşte bu felsefelerden 5 tanesi:

  1. Kişisel gelişiminize yatırım yapın.

Albert Einstein;

“Entelektüel büyüme, doğumda başlamalı ve sadece ölümde durmalı.”

Henry Ford,

“Öğrenmeyi bırakan herkes yaşlıdır. Öğrenmeye devam eden herkes genç kalır.”

Zayıf yönlerinizi başkaları aracılığıyla araştırın, çünkü genellikle sorumluluklarımıza karşı körüz. Ömür boyu kişisel gelişiminize yeni şeyler ekleyebileceğinizi unutmayın.

  1. Öğrenin ya da emekli olun.

Birçoğumuz okul veya kolejden mezun olduktan sonra öğrenmenin bittiğini düşünürüz. Ölene kadar bir öğrenci olarak kalmalısınız. Daha sonra öğrenecekleriniz için kendi müfredatınızı oluşturmalısınız. Filmleri ve TV şovları dünya genelinde 5 milyar dolardan fazla hasılat elde eden Hollywood’un süper yapımcısı ve senaryo yazarı Roberto Orci;

“Artık dünyayı veya iyi bilmediğiniz şeyleri merak ediyorsanız, umarım emekli olma imkanınız vardır.”

3 Sorumlu olun.

Hayatımda bazı ciddi değişiklikler yapma ve işleri bir üst seviyeye çıkarma gereği duyduğunuz bir noktalar vardır. Çok içgüdülemenin ardından, onu delice basit bir fikre indiriin: Daha başarılı, sorumlu bir insan olmak isterseniz başarılı ve sorumlu kişilerin alacağı günlük kararları almanız gerekiyor.

Küçük ve önemsiz kararlar almanız yaşamınızdaki diğer kararları da etkileyecektir. Bir sonraki seviyede başarılı olmak için değerlerinizi ve nasıl karar verdiğinizi analiz etmeniz gerekir. Tembel bir çıkış yolu seçmemelisiniz. İçinde bulunduğunuz işinizi de değerlendirmelisiniz.

  1. Lider gibi düşünün, ancak öğrenci gibi davranın.

Sonunda hayatının patronusun. Ama sürekli patron gibi davranmak seni insanlardan uzak tutamaz. Etrafınızdakilerden bir şeyler öğrenmek, bir öğrenci gibi davranmak demektir. Bu tutum kendinizi fark yaratan girişimcilerle çevrelemenize yardımcı olacaktır. Öğrenmeye, gelişmeye ve dünyaya katkıda bulunmaya istekli olduğunuzu görecek ve göstereceksiniz. Yönetici mantığından çıkmalısınız.

  1. Kişisel yaşamınızın gelişmesine izin verin.

Potansiyeli en üst düzeye çıkarmak , kendinize dikkat etmekle başlar.  Sadece sağlıklı beslenmek ve sürekli egzersiz yapmak yeterli değildir. Tüm yaşam alanlarını (zihinsel, duygusal, sosyal, ruhsal ve fiziksel) uyaracak etkinlikler tasarlayın. Hedeflerinizi gözden geçirdiğiniz bir akşam yemeği, alarmı meditasyon yapmak veya dua etmek, haftalık bir oyun gecesi düzenlemek, arkadaşlarınızla eğlenmek gibi basit şeyler yapın.

Kişisel yaşamınızın gelişmesine izin vermek, hiç şüphesiz odağınızı ve iyimserliğinizi arttıracaktır.