Web 2.0 ile başlayan sosyal medya yaşantısı tüm hızı ile Web 4.0 ile devam edecektir.

İnsanların, neredeyse her gün hayatlarında olan sosyal medya çerçevesinde şu sorular sorulmaktadır; sosyal medya ne demek? Sosyal medya ne işe yarar? Sosyal medya, insanların dijital bir ortamda sosyalleştikleri, bilgi kazandıkları, hayatlarını kolaylaştırdıkları  bir mecra olarak karşımıza çıkmaktadır.

İlk zamanlarda web 1.0 adı verilen yapı içerisinde sosyal medya tek taraflı olarak ilerlemiştir. Daha çok web siteleri üzerinden bilgi akışı sağlanmıştır. Fakat, ilerleyen dönemlerde web 2.0 adındaki yapının ortaya çıkışı ile birlikte sosyal medya kullanıcıları, dijital platforma interaktif bir şekilde dahil olmuşlardır. Yani, sosyal medya platformlarında içerik üretmeye başlamışlardır. Web 2.0 ile başlayan sosyal medya yaşantısı tüm hızı ile Web 4.0 ile devam edecektir.

Hızlanan teknoloji ile birlikte sosyal medya faydaları ile sosyal medya zararlarının eş zamanlı artacağını da unutmamak gerekmektedir.

Finansal Hedeflere Nasıl Ulaşılır? >>

Sosyal Medya Nedir?

Sosyal medya, kimine göre bir bilgi platformu kimine göre ise bir sosyalleşme alanı.

Sosyal medya tanımı yukarıda yapılmıştı. Bu başlık altında kişiden kişiye göre değişen anlamdan bahsedeceğiz. Sosyal medya, kimine göre bir bilgi platformu kimine göre ise bir sosyalleşme alanı. Son zamanlardaki gelişmesi ile birlikte anlamı çeşitlenmiştir. Sonuç olarak, ihtiyaçlara göre sosyal medyanın tanımı farklılık gösterebilir.

Sosyal Medya Uygulamaları ve Siteleri

İnsanların, dijital ortama kayması ile birlikte birçok sosyal medya sitesi ve uygulamaları ortaya çıkmıştır. Örneğin; Facebook, Instagram, Twitter gibi platformlar dijital alandaki platform eksiklerinden dolayı ortaya çıkmıştır. İnsanları, sosyalleştiren, gündemi takip etmesini sağlayan ve fikir beyanı yapmasını sağlayan bu platformlar günümüzde de faaliyetlerini sürdürmektedir.

Girişimcilik Fırsatlarını Nasıl Görebilirsiniz? >>

Sosyal Medya Uzmanı Kimdir?

Yeni bir alanın çıkması ile birlikte yeni iş imkanları da doğmuştur. Bunlardan birisi sosyal medya uzmanlığı olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki, sosyal medya uzmanı ne iş yapar? Sosyal medya uzmanı, işleyiş içerisinde teknik açıdan bilgili olan kişidir. Dolayısıyla sosyal medya yönetimi konusunda da en iyi olan kişi konumundadır. Teknik bilgileri ve analiz yeteneği sayesinde sosyal medya platformlarında stratejist olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kişiler, bir gönderiyi daha çok öne çıkartabilir, bir gönderinin doğru kitleye ulaşmasını sağlayabilir. Sosyal medya uzmanlığı sertifikası alarak bu mesleği yapmak mümkündür.

Sosyal Medya Bağımlılığı Nedir?

Sosyal medyada gereğinden fazla vakit geçirme ve hayatın temeline sosyal medyayı konumlandırmaya, sosyal medya bağımlılığı adı verilmektedir. Bu konu her ne kadar basit gibi dursa da ileride büyük problemlere yol açabilir. Eğer, kendinizde sosyal medya bağımlısı özellikleri görüyorsanız bir psikologdan destek almanızda fayda var. Çünkü, bu bağımlılık sosyal hayatınızda sizi olumsuz yönde etkileyebilir (güvensizlik, sosyal anksiyete, siber zorbalık vs.)

Sosyal Medya Fenomenleri Nedir?

Sosyal medyada çoğu kişi tarafından bilinen ve takip edilen, marka olmuş kişilere sosyal medya fenomeni adı verilmektedir.

Instagram’da Reklam Vererek Satışlarınızı Katlayın >>

Kaynak: Wikipedia