Değişim - Aslında bulunduğumuz durumlardan pozitif çok şey çıkarabiliriz.

Değişim gerekli midir? Zorunlu mudur? Sorusu belki yüzyıllardır cevaplanmaya çalışılmaktadır. Ancak bu yazımızda 2020’nin insanlara katmış olduğu pozitif değişimlerden bahsedeceğiz. 

2020 Yılı Ve Zorunlu Değişim

Herkes 2020 yılına maalesef lanet ediyor. Çünkü insanlar sadece negatif durumlara odaklanılıyor. Aslında bulunduğumuz durumlardan pozitif çok şey çıkarabiliriz. Bir çok insan bu yıl panik içinde geçirmektedir. Nedeni ise her gün alışmış oldukları hayat bir anda dışarıdan gelen etki ile değişti. Beklenmedik bir çok olaylarla karşılaşıldı.

Deprem, sel, virüs vb. İnsanlar rahat alanlarından ayrıldı ve ne yapacağını bilemez bir şekilde afalladılar. Bu durumun nesi pozitif diyebilirsiniz. Ama en büyük pozitif buradan çıkacak.

Değişim Neden Zorunlu Bir Konudur? >>

Değişmezsek Neler Olacak?

İnsanlar bir şeyleri değiştirmezlerse aç kalacaklarının farkına varıp değişime ve harekete odaklandılar.

Herkes düşünmeye başladı. İnsanlar bir şeyleri değiştirmezlerse aç kalacaklarının farkına varıp değişime ve harekete odaklandılar. Yenilikler geldi. Daha önce önemi olmayan şeyler önemli olmaya ve değerli olmaya başladı. Daha önce dalga geçilen şeylerin içinde kendilerini buldu insanlar. Örnek olarak;

  • “Ben hayatta internetten alışveriş yapmam.” diyen internetten alışveriş yapar oldu.
  • “Ben internete güvenmem.” diyen insanlar faturalarını internetten ödeyip hayatın daha rahat olduğunun farkına vardı.
  • “Ben uzaktan ders veremem.” diyen öğretmenler videolar çekip paylaşım yapıp para kazanmaya başladı.
  • Bir çok insan internetten para kazanmanın yolunu düşünüp üzerine çalışarak bir çok yol buldu.
  • Monoton geçen bir hayatı olan insanlar olağanüstü bir durumla karşılaşınca bir akılları olduklarını hatırlayıp düşünmeye başladılar.
  • Hayatlarını değiştirenler mutlu oldu.

Ama hala eski kafada düşünenler ise mutsuz aynı zamanda karnını bile doyuramıyor olabilir. Yani insanlar hayatta kalmak için değişmek zorundadır.

Dünyanın En Zengin İnternet Girişimcileri >>

Değişirsek Neler Olacak?

Değişirsek hayat bizler için daha kolay olacaktır. O hayatın kolaylığının tadını alan herkes bu durumu sevecek ve eski haline dönmek bile istemeyecektir. Düşünsenize öğretmensiniz rahat kıyafetlerinizle odanızda elinizde kahveniz veya çayınızla ders anlatıyorsunuz veya aynı şekilde ders dinliyorsunuz.

Başka bir şey daha düşünelim, hava soğuk ve siz dışarı çıkıp otobüse binmeden evde ayağınızı uzatıp faturalarınızı ödüyorsunuz. Bankadan yapacağınız bir çok işi internetten hallediyorsunuz. Mağazaya gidip zaman harcayıp kıyafet bakacağınıza eve sipariş veriyorsunuz.

Bu söylediklerimiz bir kaç bazı basit işlerimiz gibi görünebilir. Ama bizi zamandan, paradan tasarruf ettirir. Özellikle zamanımız çok önemlidir. Zamanımızı boş yere harcayana kadar evde kendimizi geliştirmeye harcamak çok daha güzel bir şeydir.

O yüzden değişim zorunlu olmalıdır. Ancak değişimle hayatlar anlam bulabilir. Yüzlerce yıl öncesinden bir düşünür, değişim hakkında şunları dile getirmiştir;

“Değişmeyen tek şey değişimin ta kendisidir.” – Herakleitos

Yeni Yılda Yapılacaklar Listesi – 15 Muhteşem Öneri >>