Dünyaca ünlü teorik fizikçi Albert Einstein, çalışmaları sayesinde 1921 yılında, Nobel Fizik Ödülü’ne layık görülmüştür. Einstein’ın başarı için bir formülü vardı. Buna inanabiliyor musunuz? Tüm zamanların en büyük beyinlerinden biri, başarı için bir matematik formülü geliştirdi! Bunu dikkatlice okumanızı öneririz. Çünkü bu şimdiye kadar göreceğiniz en önemli matematik denklemi olabilir.
Einstein’ın Başarı Formülü
Einstein’ın başarı formülü aslında çok basitti. Yaşamı boyunca tüm insanlığa önemli bir adım attıran nadir insanlardan olan ünlü bilim adamı, başarı konusunda da bir formül bulmuştu. Einstein’a göre, eğer A, başarıya eşitse, formül şu şekildedir: A = X + Y + Z.
- X, iştir.
- Y, oyundur.
- Z, çeneni kapalı tutmaktır.
Einstein’ın şüphesiz mükemmel bir mizah anlayışı vardı. Bu denklemdeki 3 değişkene bakalım. Bunlar: Çalışmak, Oynamak, Çenenizi kapalı tutmak!
Kısa Zamanda Nasıl Daha Fazla Başarı Elde Edersiniz? >>
1. Çalışmak
Albert Einstein, muazzam bir iş ahlakına sahipti. Ve bu nedenle topluma ve modern bilime son zamanlarda herkesten daha fazlasını verdi. Başarı formülü, ne kadar basit görünürse görünsün, içerisinde muaazzam bir çalışmayı da beraberinde getirir.
2. Oyun
Ancak Einstein, günün 24 saati çalışmadı ve eğlence, rahatlama için zaman yarattı. Onun eğlence fikri sizinkinden farklı olabilir. Ancak bu onun hala oyun oynamadığı anlamına gelmez.
3. Çeneni kapalı tutmak
Son olarak, onun başarı formülü için, belki de en önemli yanının, çenenizi kapalı tutmak olduğunu söyleyebiliriz. Bir kişi ne kadar çok konuşursa, onun aslında yaptığı şey, kendini duyurmaya çalışmaktır. İşiniz hakkında sürekli konuşmayı bir kenara bırakın. Eylemleriniz sizi açıklasın. Yaptığınız işler sizi açıklasın. Sadece konuşan bir insanın üretecek pek fazla bir şeyi de yoktur.
Öte yandan Albert Einstein’ın kanıtlayacak hiçbir şeyi yoktu. Bilgisiyle olabileceği “Geveze Adam” olmaya hiç gerek duymadı. IQ’sunu göstermek için tanıştığı herkesle konuşmak ve kafalarının üzerinden konuşmak onun için önemli değildi. Bunun yerine sessizliğin ve yalnızlığın değerini öğrendi.
Zihninizi konuşmacıdan, dinleyiciye dönüştürün. Başkalarıyla ilgilenerek, başkalarının sizinle ilgilenmesini sağlamak için beş yılda kazanabileceğinizden daha fazla arkadaş edinebileceğinizi biliyor musunuz? Başkalarıyla nasıl ilgilenirsiniz? Sorular sorarsınız ve sonra çenenizi kapalı tutarsınız!
Dale Carnegie, adlı çok satan bir kitap yazdı. Bu kitabın temel önermelerinden biri, herkesin en sevdiği konunun aslında kendileri olduğu ve kulaklarına en tatlı sesin kendi adlarının sesi olduğuydu. Einstein bunu biliyordu ve başkalarını konuşmak için seçip başkalarını dinleme nezaketini genişleterek, onları onaylayarak etkileyebileceğini fark etti. Sizler de bu başarı formülü hakkında geniş çapta düşünmeye başlayabilirsiniz.