Genç Girişimcilere Güçlü Bir Başlangıç Yapmaları İçin 7 Kanıtlanmış İpucu

Tabii ki, girişimcilik dünyasına atlamak biraz korkutucu olabilir, özellikle de başlangıçların yüzde 90'ının başarısız olduğu efsanesine düşerseniz.

Henüz işinize başlamaya hazır olmasanız bile, gençken – kolejde, lisede veya üniversitede- yolda başlama şansınızı artırmak için çok şey yapabilirsiniz. Güçlü bir başlangıç için başka tecrübelerden, ipuçlarından da yararlanabilirsiniz. Bugünlerde neredeyse herkes kendi şirketini kurmayı hayal ediyor. Sonuçta, kendi patronunuz olmaktan ve tutku projenizi dünyaya getirmekten daha iyi ne olabilir?

Tabii ki, girişimcilik dünyasına atlamak biraz korkutucu olabilir, özellikle de başlangıçların yüzde 90’ının başarısız olduğu efsanesine düşerseniz. İyi haber şu ki, başlangıç başarısızlık oranları neredeyse o kadar yüksek değil – özellikle güçlü bir şekilde başlamak için doğru taktikleri kullanıyorsanız.

Peki genç girişimciler başarı şanslarını artırmak için ne yapabilir? İşte size doğru yolda başlamanızı sağlayacak kanıtlanmış birkaç yöntem;

  1. Tutkunuzu bulun.

En başarılı girişimler, yaptıkları işlere tutkuyla bağlı kişiler tarafından kurulmaktadır. Peki tutkuların neler? Kano ya da müzik sevgisi olsun, en çok ilgilendiğiniz şeyler girişimci fikirler için büyük bir ilham kaynağı olabilir. Fikirlerinizi gerçekten sevdiğiniz bir şeye dayandırdığınızda, daha odaklı ve motive olacaksınız.

Daha da iyisi, kendi bilginizi ve kişisel deneyimlerinizi getireceksiniz – bunlar, başarılı olmanıza yardımcı olacak benzersiz bir açı bulmanıza yardımcı olabilecek temel malzemeler.

  1. Pazarını bilin.

Pazarınızı anlamadaki başarısızlık, yeni işletmelerin başarısız olmasının en önemli nedenlerinden biridir. Herhangi bir başarı şansı istiyorsanız, işinizi kurmadan önce hedef pazarınızı iyice araştırmanız gerekir. Bu, hedef kitlenize hitap edecek fiyat noktası ve pazarlama mesajları gibi önemli nitelikleri tanımlamanıza yardımcı olur.

Ayrıca ilk başta büyük fikrinize bile ihtiyaç duyuluyorsa. Hedef pazarınızı ne kadar iyi anlarsanız, masraflı yanlış ateşlemelerden kaçınmak o kadar kolay olacaktır.

  1. Finansmanlarınızı sırayla alın.

Birçok girişim, melek yatırımcıların ayağa kalkmak ve koşmak için yardım almasını sağlarken, bu tür bir finansal yardım alacağınızı varsayamazsınız. Birçok girişimcinin şirketini kurmak için kendi fonlarını kullanması gerekir, bu da finansal durumunuzu iyileştirmek için elinizden geleni yapmanız gerektiği anlamına gelir.

Alabildiğiniz kadar erken borçlarınızı ödemeye başlayın (mümkünse lisede) ve öğrenci kredilerini ve diğer borçlarını da ödeyin. Bu, ileride işinizi kurmak için başlangıçlarınızı finanse etmenize yardımcı olacak uygun bir kredi almanızı önemli ölçüde kolaylaştıracaktır.

  1. Fedakarlık yapmaya hazırlanın.

Bir gecede başarı diye bir şey yoktur. Hiçkimse bilmese de milyonlarca dolarlık girişimler bile, manşetlerde çıkmadan önce sayısız uykusuz gece çalışmalarının sonucudur. Başarılı bir girişimci olmak, hayalinize yoğun bir bağlılık gerektirir – bu da gerçekleşmesi için hem zamandan hem de paradan fedakarlık etmek anlamına gelir.

Bu gecelik Netflix belgesellerinden vazgeçmek ya da arkadaşlarla hafta sonu partilerini bırakmak eğlenceli olmayabilir. Bu nedenle başlangıçta birkaç saat azaltmaya başlamak daha iyi olacaktır. İleride yaşınız büyüdükçe bunlardan duyacağınız haz da düşmeye başlayacaktır.

  1. Bir akıl hocası bulun.

Bir işletmeyi işletmek, muhtemelen henüz uzmanlaşmadığınız çok çeşitli beceri ve uzmanlık gerektirir. Zorlu iş kararlarını kendi başınıza yapmaya çalışmamalısınız. Bu nedenle, bir danışman bulmak genç bir girişimcinin yapabileceği en önemli şeylerden biridir.

Mentorlar daha önce bu yolu izlemiş ve ilerlemenize ve daha akıllıca iş kararları almanıza yardımcı olacak bilgi ve deneyim getirmiştir. Bu değerli bağlantıları oluşturmak için mezunlar ağlarını, konferansları, diğer kaynakları veya “networkokulu.net“i kullanın.

  1. İş bilginizi ayarlayın.

Büyük fikriniz konusunda tutkulu olabilirsiniz, ancak bu yaratıcı enerji yeterli değil. Başarılı işletmeler yenilikçi bir üründen fazlasını gerektirir; aynı zamanda finansmanı, işlemleri, üretim, pazarlamayı ve bir ürünün üretim ve satışına giren diğer tüm şeyleri yönetmek için yetkili bir ekibe ihtiyaç duyarlar.

İş IQ’nuzu geliştirmek için zaman ayırın ve ekibinize katılabilecek ve eksikliklerinizi giderebilecek benzer kişileri arayın. İşlerin iş tarafına yaratıcı taraf kadar önem vererek, süren bir işe başlamanın temellerini atacaksınız.

  1. Bir planlamacı olun.

Bir iş görüşmesinde “bana beş yıllık planını söyle” sorusu pek çok kişi için rahatsız edici bir deneyim ama başarılı bir girişimci olmak için önceden planlama yapabilmen gerekiyor. Şirketinizin büyümesi ve gelişmesi için gerçekçi kilometre taşları oluşturmak için genel hedeflerinizi kullanın.

Bir zaman çizelgesine kilit eylemler koyarak, odak noktanızı ve hesap verebilirliğinizi geliştirerek, yapılması gerekenler üzerinde kalmayı çok daha kolay hale getireceksiniz.

Kendi işinizi kurmak, heyecan verici ve zorlu olabilir. Hiç şüphesiz başarıya giden yolda birçok engel ve aksilikle karşılaşırken, bu ipuçlarını takip etmek girişimci seyahatinizde güçlü bir şekilde başlamanıza yardımcı olacaktır.