İşletmenizi Olumsuz Etkileyebilecek 8 Başlangıç ​​Hatası

Başlangıç ​​hatalarınızdan öğrenir ve bunları geliştirirseniz, başarıya bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Her yeni girişim, hevesli iş adamı zirveye çıkmak istiyor. Pek çok uykusuz geceyi, dünyayı değiştireceğini düşündüğü bir ürün için doğru fikri bulmaya çalışarak geçiriyor.Çalışma günü, gün geçtikçe, ürünü mükemmelleştirmeye çalışıyor. Sonunda, kusursuz bir idamla, hayalini gerçeğe dönüştürür ve emeğinin meyvelerini alır. Ama bu herkesin başına gelmeyen bir aşk hikayesi. Bazı noktalar atlanıyor olabilir.

Her yıl, çok sayıda yeni girişim, ürünlerini / hizmetlerini gerçek pazarda zorlarken elde etmeyi hayal ettikleri başarıyı elde edememektedir. Çünkü niş pazarın ihtiyaçlarını karşılamak için yeni bir girişim başlatmak bazılarımızın düşündüğü kadar kolay değildir. İşiniz ne kadar başarılı olursa olsun, yol boyunca hatalardan adil bir şekilde pay almak zorundasınız.

Hatalarınızdan öğrenmek, başarı ve başarısızlık arasındaki büyük farktır. Başlangıç ​​hatalarınızdan öğrenir ve bunları geliştirirseniz, başarıya bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Kaçınılması Gereken 8 Başlangıç ​​Hatası

Hata marjı minimumdur ve başlangıç ​​hataları bile yapamazsınız. Bu makalede, işinizi felakete götürebilecek ölümcül başlangıç ​​hatalarından bazılarını vurguladık. Ayrıca, bu hatalardan nasıl kaçınacağınızı ve işinizi başarıya nasıl çekeceğinizi öğreneceksiniz.

Bir Ürünü Nasıl Satarsınız? >>

  1. Misyon ve Vizyon Olmadan İş Kurmak

Vizyon ve misyon olmadan işiniz asla başarılı olamaz çünkü hedefleriniz net değildir.

İşletme sahiplerinin yapması gereken ilk şey, şirketleri için bir misyon ve vizyon beyanı oluşturmaktır. Vizyon ve misyon olmadan işiniz asla başarılı olamaz çünkü hedefleriniz net değildir. Vizyon beyanı, uzun vadeli hedeflerinizi vurgularken, misyon beyanı, iş yapma amacı ile birlikte iş felsefesini ve metodolojisini özetlemektedir.

İşletmenizin varlığının amacını ve uzun vadeli hedeflerini anlamak, yalnızca iş başarısı için kritik öneme sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda iş karar verme sürecinde hayati bir rol oynar. İyi tanımlanmış bir misyon ve vizyon beyanı olmadan, işinizin geri alınmasına yol açabilecek yanlış iş kararları alabilirsiniz.

  1. İnovasyon ve Genişleme Eksikliği

Günümüzün hızla gelişen iş dünyasında, rakiplerinizle rekabet edebilmek için yeniliklere devam etmeli ve benzersiz ürünler bulmalısınız. Zamanımızın en büyük mucidi Steve Jobs, “İnovasyon bir lider ve takipçiyi birbirinden ayırır.” dediğinde parlak bir şekilde özetliyor. Eğer işinizi genişletemez ve yenilik yapamazsanız, günümüzün rekabetçi işinde hayatta kalmakta zorlanabilirsiniz.

Dünya çapında yapılan bir yıllık küresel CEO anketine göre, CEO’ların % 78’i büyüme için en önemli faktör olarak yeniliği kabul eder. Buna ek olarak,% 40’tan fazla CEO, büyümelerinin ürün ve hizmet yelpazesini genişletmekten kaynaklandığını düşünüyor. İnovasyon ile yeni gelir akışları oluşturabilir ve işletmeniz için harikalar yaratabilecek işletme maliyetlerini düşürebilirsiniz. Kutudan çıkın ve rakiplerinize göre rekabet avantajı elde edin.

Dijital Pazarlama İle Satış Hacminizi Nasıl Artırırsınız? >>

  1. Kötü İletişim

Bununla birlikte, çoğu işletme bu soruna dikkat etmeyebilir, ancak zayıf iletişim onlar için bir dizi sorun yaratabilir. Yanlış anlaşılmadan takım uyumunun olmamasına kadar, zayıf iletişim iş başarısı şansınızı ciddi şekilde azaltabilir.

  1. Korkunç Müşteri Hizmetleri

Çoğu işletme, korkunç müşteri hizmetlerinin onlara maliyetini bile bilmiyor.

Çoğu işletme, korkunç müşteri hizmetlerinin onlara maliyetini bile bilmiyor. Bu yüzden bu sorunu çözmek için adımlar atmıyorlar. Ürününüz veya hizmetiniz ne kadar iyi olursa olsun, kötü müşteri hizmetleri mükemmel görünümünüzü değersiz hale getirebilir.

Diğer ürün ve hizmet özelliklerinin yanı sıra, müşteri desteği ve müşteri memnuniyeti seviyesi ürününüzün başarısını ve başarısızlığını belirleyecektir. Kötü müşteri desteği en iyi ürününüzü mahvedebilir. Müşteri hizmetlerini düzenli olarak izleyin ve müşteri hizmet kalitesi hakkında müşterilerden sık sık geri bildirim alın.

  1. Rakipleri Görmezden Gelmek

Bazı işletmeler, rakiplerinin ne yaptığını bilmek için tüm enerjilerini yönlendirme eğilimindedir. Ancak onları tamamen göz ardı eden bazı işletmeler vardır. Başarılı olmak için her iki uçtan da kaçınmalı ve ikisi arasında mükemmel bir denge kurmalısınız.

Rakipleri saplantı haline getiren işletmeler, müşterilerini görmezden gelirken, rakipleri görmezden gelen işletmeler yarışta geride bırakılır. Gözlerinizi rakiplerinizden ayırmayın, çünkü her zaman tam güçle geri dönebilirler. Paketin bir adım önünde kalabilmeniz için bir sonraki hamlelerine karşı koymak için stratejinizi geliştirin.

Başarılı Bir Girişimci Olmanın 20 Anahtarı >>

  1. Kötü Para Yönetimi

Global Girişimcilik Monitörü raporuna göre, ABD’de finansal sorunlar ve düşük kârlılık, ticari faaliyetlerin durdurulmasının bir numaralı nedenidir. Kötü finansal yönetim nedeniyle, çoğu işletme finansal kaynaklarını tüketir ve ekstra baskı yaratan farklı kaynaklardan fon almaya zorlanır. İster şirketinizin finansmanı önceliğiniz olsun ister  kurulu işiniz için biraz para isteyin, fon elde etmek için en iyi fon kaynaklarını seçmeniz gerekir.

Bütçesiz faaliyet gösteren işletmeler olduğunu bilmek sizi şaşırtabilir, bu yüzden işlerini büyütmek ve başarısız olmak için mücadele ederler. İyi yönetim uygulamalarını izleyerek işinizin finansal sorunlarının yarısını çözebilirsiniz. Bu nedenle, işinizi bir sonraki seviyeye taşıyabilecek alanlara para harcayabilmeniz için bir bütçe oluşturmanız ve finansal konuları dikkatli bir şekilde yönetmeniz gerekir.

  1. Çalışanların Güçlendirilmesi ve Geliştirilmesinin Önemsenmemesi

İşletmelerde başlangıç hataları - Çalışanların geliştirilmemesi

İşletmenizin hayatta kalmasını ve gelişmesini istiyorsanız, çalışanlarınızı güçlendirebilecek ve aralarında liderlik becerileri geliştirebilecek bir sistem kurmalısınız. Çoğu organizasyon başarısız olur çünkü bir sistemi takip etmek yerine kişilikler etrafında dönerler. Sonuç olarak, kişilik gittiğinde şirket onunla birlikte gider.

Hiç kimse kişisel gelişimin olmadığı bir ortamda çalışmayı sevmez ve patronunuz her zaman omuzlarınızı izler. Çalışanlarına güvenen, çalışanların gelişimine odaklanan ve sorumluluk almalarını sağlayan şirketler uzun süreli iş başarısının keyfini çıkarır. Çalışanları iyi performanslarıyla ödüllendirin ve önemli iş kararlarında onlardan girdi alın. Bu onları önemli hissettirecek ve şirketiniz için ellerinden geleni yapacaktır.

  1. Etkisiz Risk Yönetimi

Mevcut ve gelecekteki tehditlere dikkat etmek işinizin ayakta kalması için kritik öneme sahiptir. Çoğu işletme bu riskleri görmezden gelir ve sonunda bu riskler nedeniyle kendilerini sıcak sularda bulur. Riskleri görmezden gelmeye devam ederseniz, zaman ilerledikçe daha tehlikeli hale gelir ve hatta bazen kontrolden çıkar. Bu nedenle, iş risklerini erken aşamada tanımlamak ve azaltmak ve bununla başa çıkmaya hazır etkili bir stratejiye sahip olmak daha iyidir.

Önemli Çıkarımlar

Bir işi amaçsız yürütmek bir felaket tarifidir. Bu nedenle, bir felaketin işinizi devirmesini önlemek istiyorsanız, iyi düşünülmüş bir hedefiniz ve bu hedefe ulaşmak için net bir stratejiniz olmalıdır. İnovasyon olmadan, günümüzün dinamik iş dünyasında kazanamazsınız. İşletmenizi başarısızlıktan kurtarmak için riskleri ve finansları dikkatli bir şekilde yönetmeniz gerekir. Rakipleri asla görmezden gelin, çünkü onlar sizin için her zaman sorun yaratabilirler. Son olarak, müşterilere eşsiz müşteri hizmetleri sunun ve onlar size tekrar geri dönecektir.