Büyük Liderler Algıları Yönetir

Algılama yaratılır, kurulur ve çeşitli iletişim türlerinden etkilenebilir

Algılama yaratılır, kurulur ve çeşitli iletişim türlerinden etkilenebilir. Bu iletişim, toplantılardaki tartışmalar ve konuşmalar gibi sözlü olabilir; e-postalar, politikalar ve kurumsal kurallar yoluyla yazılmış ve görsel eylemlerle gözlerin ve el işaretlerinin tamamıdır. Algılar, işyerinde çevremizdeki ve işle ilgili günlük deneyimlerimizle yapılan yorumlar yoluyla oluşur. (Wielheim Wundh, 1879)

Takım olarak hedeflere ulaşmak için, işi ilerletmek için herkesin senkronize çalıştığı tüm çalışanlardan katılım sağlanmalıdır. Bu konsept bir organizasyonu ilerletmek için çalışan liderler veya yöneticiler için yeni değildir. Kurum içindeki liderlerin ve yöneticilerin, kuruluşlarında çalışan kişilerin etkili iletişim kurma becerisine sahip olmalarını sağlamaları gerekir.

İnsanları ve örgütsel meseleleri ele alma sürecindeki algılarını yönetebilen büyük liderler, katılımları güvence altına alabilen ve organizasyonun amaçlanan hedeflerine ulaşabilecek olanlardır. Kuruluşlarındaki kişilerin algılarını yönetmek için bilgi ve beceriye sahip değilse, liderlik etkinliğinin başarısız olabileceği sonucuna varmak mümkündür.

Araştırmayı duydunuz mu?

Nevada-Reno Üniversitesi'nden MBA öğrencisi olan Patricia Knight'a göre, “Çalışanların algıları yönetilmezse, bir kurumun ortamı için yıkıcı olan söylentiler, sonra dedikodular, sonra da geri tepme olur.

Nevada-Reno Üniversitesi’nden MBA öğrencisi olan Patricia Knight’a göre, “Çalışanların algıları yönetilmezse, bir kurumun ortamı için yıkıcı olan söylentiler, sonra dedikodular, sonra da geri tepme olur. Yönetilmeyen algı, amaçlanmayan bir gerçek haline gelir. Bu nedenle, liderler olarak başarılı bir şekilde iletişim kurmak, insanları etkilemek veya yönlendirmek istiyorsanız, algılamayı değiştirebilmeniz için nasıl algılandığınızı anlamanız gerekir. ”

Başarılı İnsanların Hayat Hikayelerini Konu Alan Filmler >>

Patricia Knights’ın ifadesine, yalnızca liderlerin ve yöneticilerin algıları yönetmeyi öğrenmek zorunda olmadıklarını eklemek de fayda var. Bir örgütün her seviyesindeki çalışanların algıların bir işletmede çalışan tüm kişilerin performansını nasıl etkilediğini ve algıların kuruluş kültürünü ve çalışma ortamını nasıl şekillendirdiğini anlamak gerekir.

Nerede çalışıyor olursanız olun, başkalarının algılarını yönetmek ve kendi düşüncemizi kontrol etmek oldukça arzulanan bir beceridir. Algıları yönetme becerisi öğrenilebilir. Bir çalışan, yönetici veya lider olun, kendi ve başkalarının algılarını yönetmek ve etkilemek için öğrenmeye yatırım yapın. Lider olarak, algı yönetiminde ne kadar yeteneklisin? Söyledikleriniz, insanların duyduklarıyla aynı mı?

Yeteneklerinizi geliştirmeye devam edin.

En üst düzey liderliklerde bile insanlar, niyetlerini iyi bir şekilde iletmek için şaşırtıcı derecede zor bir zaman geçirirler.

En üst düzey liderliklerde bile insanlar, niyetlerini iyi bir şekilde iletmek için şaşırtıcı derecede zor bir zaman geçirirler. Çoğumuz etkilememiz gereken insanların algılarını yönetmek için çok iyi bir iş yapmıyoruz.

“İnsanların sizinle ilgili algılarını onların ihtiyaçlarına göre oynayarak etkileyebilirsin. Diğer insanların sizinle nasıl rahat hissetmelerini sağladığınızı anladıktan sonra, onaylarını aldınız sayılır.” – Camille Lavington, Sadece Üç Saniyeniz Var (Main Street Books, 1998)

Algıları iletmek ve yönetmek, önemli zorluklar olmaya devam ediyor. Kelimeler yanlış yorumlanabilir, yanlış not edilebilir ve / veya bağlam dışına çıkarılabilir. Ancak liderler, düşüncelerini ve niyetlerini tutarlı ve doğru bir şekilde iletmelilerdir. Başkalarının algılarını şekillendirmek istiyorsanız, gönderdiğiniz mesajları kontrol altına almalısınız.

İş Hayatında Etkili Liderlik Nasıl Olmalıdır? >>