Sınav Kaygısı İle Nasıl Başa Çıkarsınız?

Çocuğunuz sınav kaygısı ile mücadele ediyorsa nasıl yardımcı olabilirsiniz?

Çoğu öğrenci bir test yaparken gergin hissediyor olsa da, sınav kaygısı birçok öğrencinin uğraştığı daha derin bir mücadeledir. Dikkat çekici bir şekilde, öğrencilerin% 16-20’sinde yüksek düzeyde test kaygısı varken, öğrencilerin % 18’inde orta derecede kaygı vardır.

Sınav kaygısı birçok öğrenciyi okulda cesareti kırılmış ve hayal kırıklığına uğramış hissettirebilir. Sabır ve sıkı çalışma gerektirse de, test kaygısı doğru başa çıkma becerileri ve teknikleri ile yönetilebilir.

Öğrenci Onaylı Sınav Kaygısı İle Başa Çıkma Stratejileri

Çocuğunuz sınav kaygısı ile mücadele ediyorsa nasıl yardımcı olabilirsiniz? Öğrencilere göre sınav kaygısını yönetmenin (ve üstesinden gelmenin) en iyi yollarından bazılarını ve nasıl yardımcı olabileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin!

1. Bir Çalışma Takvimi Oluşturun

Çocuğunuz incelemesi gereken malzeme dağının asla fethedilemeyeceğinden endişe duyabilir. Bu duygu anlaşılabilir, ancak kolayca düzeltilebilir! Başlangıçtan itibaren sınava uygun bir şekilde hazırlanarak sınav kaygısının üstesinden gelin.

Notları yönetilebilir bölümlere ayırmak için çocuğunuzla birlikte çalışın ve materyal üzerinde yavaş yavaş çalışabilmesi için bir çalışma programı hazırlayın. Bu şekilde, testlere hazırlanırken çocuğunuz edindiği malzemeye daha fazla güvenecektir.

2. Sık Çalışma Molaları Ayarlayın

Saatlerce çalışmak sadece materyali tutmayı zorlaştırmakla kalmaz, aynı zamanda çocuğunuzun materyale sabitlenmesini sağlar ve kaygı duygularına yol açar.

Saatlerce çalışmak sadece materyali tutmayı zorlaştırmakla kalmaz, aynı zamanda çocuğunuzun materyale sabitlenmesini sağlar ve kaygı duygularına yol açar. Molalar, çocuğunuza malzemeden biraz boşluk bıraktığı ve testi perspektifte tuttuğu için önemlidir. Çalışırken her 20-30 dakikada bir temiz hava alarak, meditasyon yaparak veya müzik dinleyerek çocuğunuzun mola verdiğinden emin olun.

3. Deneme Testleri ile Uygulama

Testlerin kaygı yaratmasının başlıca nedeni, öğrencilerin bilinmeyenden korkmasıdır. Çocuğunuz testte hangi soruların olacağını bilmiyor – bu korkutucu ve bunaltıcı olabilir.

Sınava kadar geçen hafta ve günlerde deneme testler oluşturarak bu kaygıyı hafifletmeye yardımcı olun. Gerçek bir test odasını taklit eden bir ortam oluşturmak için çalışma yardımcılarını veya dikkat dağıtıcı unsurları kaldırdığınızdan emin olun. Çocuğunuz sahte testleri tamamladığında, materyal konusunda daha rahat hissetmeye ve sınav yazma yeteneklerine güvenmeye başlayacaktır.

Verimli Ders Çalışma Taktikleri >>

4. Besleyici Bir Şey Yiyin

Protein bakımından yüksek olan beyin güçlendirici gıdalar, çocuğunuza enerji verir ve test sırasında aklını keskinleştirir. İyi bir kahvaltı da çocuğunuzun şaşırmış veya başıboş hissetmemesini sağlayacaktır. Çocuğunuzun şekeri çok yüksek yiyecekler üzerinde atıştırmadığından emin olun; bu, testin ortasında çökmemesine veya gergin hissetmeye başlamasına yardımcı olacaktır.

5. Sınava Erken Gelin

Çocuğunuz kendini teste sokuyorsa, önceden planlamasını ve sınav başladığında bazı kontroller için erken varmasını hatırlatın.

Geç kalırken panik hissedersiniz. Mevcut kaygıya eklemekten kaçınmak için bir sınava erken gelin. Çocuğunuzu sınava götürüyorsanız, geç kalmamanız için evden erken ayrıldığınızdan emin olun. Çocuğunuz kendini teste sokuyorsa, önceden planlamasını ve sınav başladığında bazı kontroller için erken varmasını hatırlatın.

Öğrencilerde Erteleme Hastalığı Nasıl Yenilir? >>

6. Testi Perspektifte Tutun

Notları ciddiye almak önemlidir, ancak çok fazla endişelenmek çocuğunuzun performans göstermesini engelleyebilir. Çocuğunuz malzemeye odaklanamayacaktır, çünkü yanlış bir şey yapmamaya çok bağlıdır.

Bir testin final notu vermeyeceğini veya kırmayacağını anlamak, sınav kaygısını yönetmenin etkili bir yolu olabilir. Çocuğunuzla birlikte oturun ve ona her test veya ödev için mükemmel olmanın gerçekçi olmadığını hatırlatın – önemli olan, onun en iyi gayretini göstermesidir.

7. Gerekirse Bir Soru Atlayın

Testi yaparken çocuğunuzu bilinmeyen soruları daire içine alması, bir sonraki soruya geçmesi ve daha sonra tekrar ziyaret etmesi için teşvik edin. Zor bir soruya odaklanmak sadece oğlunuzu veya kızınızı endişeli hissettirmekle kalmaz, aynı zamanda değerli test süresini de yiyebilir. Ayrıca, çocuğunuzun ilk bildiği soruları yanıtlamak, sınava girerken kendine güven duymasına yardımcı olacaktır.

8. Sınavdan Sonra Birlikte Konuşun

Çocuğunuz testi tamamladıktan, sınavdan çıktıktan sonra, testten geçtiği için ne kadar gurur duyduğunuzu belirtin. Birçok öğrenci için, stresli bir deneyim yaşadıktan sonra, evine gitmeyi ve ailesinin yanında olmasını istiyorlar. Geri dönmek için açık kollara sahip olmak, testi yapmayı daha az stresli hale getirecektir, çünkü çocuğunuzun sabırsızlıkla beklediği bir şey vardır.

Sınav kaygısı ile ilgili yazımızı okudunuz. Sınavların çocuğunuzun kabusu olmasına izin vermeyin. Onların ellerinden gelen gayreti göstermeleri en büyük başarılarıdır. Çocuğunuzu sınavdan sonra yıkıcı olarak değil, yapıcı olarak eleştirin. Eğer yapacağınız eleştirinin nasıl sonuç doğuracağını bilmiyorsanız hiçbir şey söylememek ve sadece gülümsemek en iyisidir.

Daha İyi Bir Öğrenci Olmanın 10 Yolu >>