Çocuğunuzu Çalışması İçin Nasıl Motive Edersiniz?

Çocuğunuzu motivasyon kaynağını bulmak, güzel alışkanlıklar oluşturmak için önemlidir.

Çocuğunuzu çalışması için nasıl motive edersiniz? Çocuklar büyüdükçe, ödevlerini tamamlamak, derslerine daha fazla çalışmak için onlara daha fazla sorumluluk yüklenir. Bazı öğrenciler çalışmalarını zamanında tamamlama motivasyonuna sahipken, diğer öğrenciler başlamak için mücadele ederler.

Ebeveynlerin, çocuklarının ödevlerini tamamlamalarında aktif rol almaları önemli olmakla birlikte, çocuğunuzu bunu yapmaya zorlamamak da önemlidir. Çünkü zorlamak ve motive etmek arasında büyük bir fark vardır.

Çalışmak için nasıl motive olunur?

Çocuğunuzu motivasyon kaynağını bulmak, güzel alışkanlıklar oluşturmak için önemlidir. Çocuğunuzu iş yapmaya zorlamak, iyi bir seçim değildir. Eğer zorlarsanız, çalışmak için kendini motive etmeyi başaramayabilir. Peki, çocuğunuzun çalışmak için iyi bir motivasyonu olmadığında ne yapabilirsiniz? Çocuğunuzun ev ödevlerini yapma dürtüsünü bulmasına yardımcı olması için bu ipuçlarına mutlaka göz atın.

1. Çocuğunuzu neyin durdurduğunu öğrenin

Çocuğunuz bir dizi nedenden dolayı eğitim, çalışmak veya ödevler hakkında iyi şeyler görmüyor olabilir

Çocuğunuz bir dizi nedenden dolayı eğitim, çalışmak veya ödevler hakkında iyi şeyler görmüyor olabilir. Sorunun kökenini bulmak, sizin ve çocuğunuzun ödevlerini tamamlamasını engelleyen engellerin üstesinden gelmek için bir plan geliştirmenize yardımcı olacaktır. Motivasyon eksikliğinin bazı nedenleri şunlar olabilir:

  • Eğitimin öneminin tam anlaşılmaması
  • Yeterince zor olmayan işler ile vakit kaybı
  • Öğrenme stiline uygun olmayan işler
  • Okul kaygısı
  • Düşük özgüven

2. Çalışma süresini kolaylaştırın

Çocuğunuza, işi yapmak için gereken her şeyi sağlayarak çalışma süresini mümkün olduğunca kolaylaştırın. Çünkü çocuğunuzun ihtiyacı olan her şeye sahip olduğundan emin olmak, daha az direnç ve daha az mazeret anlamına gelir.

Sessiz alan: Çocuğunuzun çalışabilmesi için sessiz, dikkat dağıtmayan bir alan bulun.
Yiyecek ve içecek: Çocuğunuz açsa, derse odaklanmak zor olabilir. Çocuğunuza bir çalışma seansından önce hafif bir atıştırmalık ve odaklanmış kalabilmesi için bol su verin.
Doğru araçlar: Kurşun kalemlerin, silginin, hesap makinesinin ve diğer önemli araçların kolayca erişilebilir olduğundan emin olun. Böylece onları bulmaya çalışırken zaman kaybetmeyin.

Kısa Hikayeler: Acaba Alışkanlıklarımız Doğru Mu? >>

3. Birlikte bir çalışma planı oluşturun

Çocuklar plan ile iyi işlerler. Sağlam bir çalışma planının olması çocuğunuzun başarı yolunda gitmesine yardımcı olacaktır.

Çocuklar plan ile iyi işlerler. Sağlam bir çalışma planının olması çocuğunuzun başarı yolunda gitmesine yardımcı olacaktır. Çocuğunuzla oturun ve her gece ödevinizi tamamlamak için bir plan oluşturun. Çocuğunuzu sürece dahil etmek, onun meşgul olmasını sağlamaya yardımcı olacaktır (ve plana uymaya daha istekli olacaktır!) Planınız şunları içermelidir:

  • Her gün ödev ne zaman yapılacak
  • Ödev için ne kadar zaman harcanmalı
  • Ne sıklıkla, ne kadar süreyle mola verilecek
  • Hangi görevlere öncelik verilmelidir (yani en kısa zamanda yapılacak ödevler)

4. Bir ödül sistemi yaratın

Çocuğunuzla birlikte bir ödül sistemi oluşturun. Ödüller, çocuğunuzu nasıl motive edersiniz sorusu için verilebilecek en iyi örnekler arasındadır. Böylece çalışma süresi tamamlandığında sabırsızlıkla beklediği bir şey olur. Eğitim için motive olmanın anahtarıdır. Ödüller, ödev yapıldıktan sonra TV izlemek veya özel bir şey için kullanmak üzere her çalışma oturumundan sonra ‘puan’ toplamak kadar basit olabilir.

Özgüveninizi Nasıl Geliştirirsiniz? >>

5. Stresi sınırlayın

Çocuğunuz stresli ise, çalışmayı zor bulabilir.

Çocuğunuz stresli ise, çalışmayı zor bulabilir. Hatta başlamak için motivasyonunu bulamayabilir. Çocuğunuzla birlikte zaman geçirin. Onun düşünceleri ve duyguları ile ilgili konuşmaları yönünde teşvik ederek stresi azaltmasına yardımcı olun. Çocuğunuzun her akşam stresini gidermek için yeterli zamanı olduğundan emin olun. Çalışma aralarında veya ödev tamamlandıktan sonra yapılabilecek, stresin azaltılmasına yardımcı olabilecek aktiviteleri tartışın. Örneğin:

  • Yürüyüşe çıkmak
  • Müzik dinlemek
  • Boyama yapmak

6. Performans yerine öğrenmeye odaklanın

Öncelikle notlara odaklanmak yerine, hem büyük hem de küçük olmak üzere öğrenmeyle ilgili kilometre taşlarını kutlayın. Bu, çocuğunuzun zor bir matematik problemini başarıyla çözmesi veya bir denemenin ilk taslağını yazmayı bitirmesi olabilir. Odağı öğrenmeye do[ru değiştirirken, çocuğunuz iş başarmada daha fazla zevk bulabilir. Motivasyonunu artırmaya yardımcı olabilir.

Kalıcı Öğrenme İçin Feynman Tekniği >>

7. Çocuğunuzu küçük hedefler belirlemeye teşvik edin

Çocuğunuzu nasıl motive edersiniz sorusuna yedinci cevabımız hedeflerle ilgilidir.

Çocuğunuzu nasıl motive edersiniz sorusuna yedinci cevabımız hedeflerle ilgilidir. Neyin başarılması gerektiğine bağlı olarak küçük, ulaşılabilir çalışma hedefleri belirlemeye teşvik edin. Hedef belirlemek çocuğunuza ne yapılması gerektiği konusunda net talimatlar verir. Ve bu hedeflere ulaştığında güvenini artırır. Çalışma hedeflerine bazı örnekler:

  • Verilen ödevin bir bölümünü okuyun
  • Yirmi dakika boyunca notları inceleyin
  • Ders kitabından 5 pratik soru tamamlayın

8. Farklı teknikleri deneyin

Eğitim için ‘herkese uyan bir çözüm’ yoktur. Çocuğunuzu nasıl motive edersiniz sorusuna verilecek cevaplar farklı olabilir. Çünkü herkesin motive olabileceği şeyler farklı olacaktır. Her öğrencinin biraz farklı bir öğrenme şekli vardır. Çocuğunuz öğrenme tarzına uymayan bir yöntemle çalışıyorsa, materyali kavramak çok daha zor hale geldiğinden hayal kırıklığına uğrayabilir. Çocuğunuz için neyin en iyi olduğunu görmek için farklı çalışma tekniklerini deneyin.

9. Uygun çalışma molaları verin

Tüm ödevleri bir seferde denemek ve yapmak cazip gelse de, beyin mola vermeden odağı kaybedebilir (özellikle genç öğrenciler için).

Tüm ödevleri bir seferde denemek ve yapmak cazip gelse de, beyin mola vermeden odağı kaybedebilir (özellikle genç öğrenciler için). Çalışma süresinin yönetilebilir parçalara bölünmesi, çocuğunuzun zihnini taze ve meşgul tutmak için önemlidir. Çocuğunuzu, bir çalışma seansı sırasında uygun çalışma molaları vermeye teşvik edin. Verimli bir çalışma molası için şu ipuçlarını aklınızda bulundurun:

  • Mola zamanı geldiğinde çocuğunuza hatırlatmak için bir zamanlayıcı kullanın
  • Yaklaşık 30 dakikalık çalışmadan sonra mola verin
  • Molaları 5-10 dakika arasında tutun

10. Egzersiz yapmayı teşvik edin

Pent-up (hapsedilmiş, bastırılmış) enerjisi hayal kırıklığına yol açar. Çalışmayı daha da zorlaştırır. Düzenli egzersiz, genel refahı artırır ve stresi azaltır. Ödevlerin gerçekleştirilmesini, yapılmasını çok daha kolay hale getirir.

Çalışmadan önce çocuğunuzun her gün bol miktarda fiziksel aktivite yaptığından emin olun. Bir çalışma molası sırasında blok etrafında hızlı bir yürüyüş bile çocuğunuzun beynine kan akmasını sağlamak için harika bir yoldur. Hayal kırıklığı ve tükenmişliği önlemeye yardımcı olur.

Analitik Düşünme Nedir? >>

11. Çocuğunuza destek sağlayın

Çocuğunuzu nasıl motive edersiniz sorusunda son ipucumuz, destek olmakla ilgilidir.

Çocuğunuzu nasıl motive edersiniz sorusunda son ipucumuz, destek olmakla ilgilidir. Çocuğunuzla açık iletişimi sürdürün ve gerektiğinde ona destek verin. Bu, çocuğunuzun öğretmeni ile konuşmak için toplantılar yapmak, çocuğunuzun ekstra yardım almasını veya çocuğunuz bunalmışken bir mola vermeyi, konuşmayı içerebilir. Desteğinizi hissetmek, çocuğunuzun ortaya çıkabilecek sorunların üstesinden gelmek için güven geliştirmesine yardımcı olacaktır.

Çocuğunuzun ihtiyaç duyduğu motivasyonu bulmasına yardım edin

Korkunç ödev savaşından kaçının. Ve çocuğunuzun iyi çalışma alışkanlıkları geliştirmesine yardımcı olmak için yukarıdaki ipuçlarını kullanın. Bir ebeveyn olarak çocuğunuzun ödevinin tamamlandığından emin olmak önemlidir. Ancak çocuğunuzu bunu yapmaya zorlamamak daha da önemlidir. Bunun yerine, çocuğunuzun zamanında tamamlanması için kendini motive edebilmesi için çalışma süresini olumlu bir deneyim haline getirmeye odaklanın.

Daha İyi Bir Öğrenci Olmanın 10 Yolu >>