Öğrencilerde Erteleme Hastalığı Nasıl Yenilir?

Öğrenciler çoğu zaman her şeyi ertelerler, çünkü bir projenin kendileri için ne kadar alakalı veya önemli olduğunu görmezler.

Öğrencilerde erteleme hastalığı nedenleri nelerdir? Erteleme hastalığını yenmek için neler yapılabilir? Okulda başarılı bir öğrenci profili oluşturmak, derslerini zamanında yapmak gibi konularda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Peki nedir bunlar?

Çocuğunuzun önemli bir projesi olduğunu öğrendiniz… ve yarın sona eriyor! Ne yapardınız?  Öğrenciler neden son dakikaya kadar projelerini, ödevlerini erteliyorlar? Bazı ebeveynlerin inandığı şeylere rağmen, bunun nedeni çocuğunuzun tembel olması, sadece işi yapmak istememesi ya da kötü bir iş ahlakına sahip olmasıdır.

Çocuklar, bugün olanlara, yarın olacaklardan daha fazla değer verirler. Bu, ödevler üzerinde çalışmayı, kesinlikle yapmaları gerekene kadar itecekleri bir şey haline getirebilir. Peki, ebeveynler yardım etmek için ne yapabilir?

Ertelemenin nedenleri ve etkileri hakkında daha fazla bilgi edinin ve çocuğunuzun ertelemekten kaçınmasına nasıl yardımcı olabileceğinize dair ipuçları edinin. Böylece daha iyi, kendini motive eden bir öğrenci olabilir.

Öğrencilerde Erteleme Hastalığı

Bir ebeveyn olarak, çocuğunuzun ödevlerini tamamlamaması ile mücadele etmek sinir bozucu olabilir.

Öğrenciler çoğu zaman her şeyi ertelerler, çünkü bir projenin kendileri için ne kadar alakalı veya önemli olduğunu görmezler. Materyali anlamıyorlar veya sadece nasıl başlayacaklarını bilmiyorlar. Kaynattığınızda ise erteleme, motivasyon, güven ve anlama konularının bir birleşimidir.

Bir ebeveyn olarak, çocuğunuzun ödevlerini tamamlamaması ile mücadele etmek sinir bozucu olabilir. Birçok ebeveyni, çocuklarının tembelmiş gibi hissetmesini sağlayabilir. Bununla birlikte, ertelemenin çoğu zaman tembellik veya bakım eksikliği ile çok az ilgilidir. Birçok durumda, öğrencileri bir erteleme problemi geliştirmeye yönlendiren daha derin konular vardır.

Zamanımızın Hastalığı Ertelemek >>

  1. Öğrenciler arasında erteleme nedenleri arasında şunlar vardır:
  • Motivasyon eksikliği
  • Düşük özgüven
  • Başarısızlık korkusu
  • Anlayışsızlık
  • Odaklanmada zorluk
  • Mükemmelliyetcilik
  • Düşük enerji seviyeleri
  • Kötü organizasyon becerileri
  1. Ertelemenin öğrenciler ve okul çalışmaları üzerindeki etkileri

Erteleme, öğrencilerin okulları, notları ve hatta genel sağlıkları üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Erteleyen öğrenciler daha yüksek düzeyde hayal kırıklığı, suçluluk, stres ve kaygı yaşarlar – bazı durumlar da düşük benlik saygısı ve depresyon gibi ciddi sorunlara yol açarlar.

Ertelemenin etkileri lise öğrencileri üzerinde çok daha büyük bir etkiye sahip olabilir. Öğrenciler liseye ulaşıp daha fazla ev ödevi ve daha büyük projeler almaya başladığında, son dakikaya kadar erteleyen öğrenciler akranlarına göre daha düşük notlar alma eğilimindedir.

Bu, öğrencilerin üstesinden gelmeleri zor olabilecek kötü dereceler ve düşük özgüven döngüsü oluşturabilir. İşaretlerin öğrenciler için lise sonrası fırsatları etkilemeye başladığı bir zamanda, bu çok fazla stres ve hayal kırıklığına yol açabilir.

Öğrenciler Ertelemekten Kaçınmayı Nasıl Öğrenebilirler?

Öğrencilerde erteleme hastalığı ile nasıl başa çıkabilirsiniz?

Öğrencilerde erteleme hastalığı ile nasıl başa çıkabilirsiniz? Bu ipuçlarına göz atın ve öğrencilerin ertelemeyi nasıl durdurabileceklerini ve daha üretken olmaya başlayabileceklerini öğrenin.

1.Projeyi daha küçük görevlere bölün

Büyük projeler başlangıçta bunaltıcı olabilir. Çocuğunuzun projeyi araştırma, yazma ve düzenleme gibi yönetilebilir bölümlere ayırmasına yardımcı olun. Daha sonra proje tamamlanana kadar her görevi adım adım ele alabilir. Bu aynı zamanda çocuğunuzun proje planlama ve zaman yönetimi becerilerini geliştirmesine ve uygulamasına yardımcı olacaktır.

2.Projeyi kendisi için anlamlı hale getirin

Bir projeyi öğrenciler için anlamlı ve alakalı hale getirmenin yollarını bulmak, projeyi ilgi alanlarına bağlamalarına yardımcı olur ve başlamak için motivasyon sağlar. Projeyi çocuğunuzun ilgilendiği bir şey veya gerçek dünya senaryosu ile ilişkilendirin; bu, ödevlerin daha az iş ve biraz daha ilginç olmasına yardımcı olabilir.

3.Çocuğunuzun güvenini artırın

Bazı çocuklar başarısız olmaktan korktukları veya beklentileri karşılayamayacaklarını düşündükleri için ertelerler. Çabalarını ve geçmiş başarılarını göstererek çocuğunuzun güvenini artırmak, çocuğunuzun çalışmalarına karşı daha olumlu bir tutum geliştirmesine yardımcı olarak başlamayı kolaylaştırır.

Daha İyi Bir Öğrenci Olmanın Yolları >>

4.Özel bir çalışma alanı yaratın

Uygun bir çalışma alanı olmadan, çocuklar etraflarında olup biten her şeyden rahatsız olabilir – bu hızla öğrencilerde erteleme hastalığına yol açabilecek bir şeydir. Bundan kaçınmak için, çocuğunuzun her gün oturabileceği ve işini yapabileceği özel bir sessiz alan yaratın. Bu alanın kurşun kalem, kağıt ve silgi dahil olmak üzere çocuğunuzun ihtiyaç duyacağı tüm malzemeleri içerdiğinden emin olun.

5.Sağlıklı beslenin ve çok uyuyun

Sağlıklı beslenme ve uyku alışkanlıkları, çocuğunuzun sahip olduğu enerji miktarının yanı sıra beyin gücünü ve odağını artırmaya yardımcı olabilir. Bunlar, çocuğunuzun okulda en iyisini yapmak için ihtiyaç duyduğu şeylerdir. Her gece yatmadan önce çocuğunuzu düzenli bir uyku rutinine alın. Çocuğunuza öğle yemeği atıştırması olarak meyve ve yoğurt gibi sağlıklı seçenekler seçerek her gün öğle yemeğini hazırlamasına yardımcı olun (bunlar okul çalışma aperatifleri gibi harika çalışır!)

6.Net hedefler belirleyin

Başarısızlık korkusu ve mükemmeliyetçilik ertelemenin başlıca nedenleridir ve birçok öğrenci için üstesinden gelmek zor olabilir. Çocuğunuzun açık ve gerçekçi hedefler belirlemesine yardımcı olmak, beklentilerini yönetmesine ve ilerlemesini izlemesine yardımcı olacaktır. Çocuğunuza bazen başarısız olmanın uygun olduğunu bildirin ve bir dahaki sefere ders olarak kabul edin.

7.Bir proje planı yapın ve ona sadık kalın

Çocuğunuzla, her gün okul çalışması için kullandığı “ödev zamanı” için özel bloklar oluşturarak bir program oluşturun. Daha büyük projeler atandığında, çocuğunuzla mümkün olduğunca erken oturun ve takip edebileceği bir saldırı planı yapın. Çocuğunuzun hedefleyebileceği mini proje bitiş tarihleri ​​veya kilometre taşları belirleyin. Bu, büyük projelerin daha yönetilebilir görünmesini sağlayarak görevi parçalamaya yardımcı olacaktır.

8.İyi çalışma becerileri geliştirmesini sağlayın

Çocuğunuzun yalnızca notlarına değil, öğrenme sürecine odaklanarak çalışma becerilerini geliştirmesine yardımcı olun. İyi bir not almak hedeftir, ancak çocuğunuzun bunu başarmasına yardımcı olacak iyi bir çalışma becerisidir. Çocuğunuzun ödevleri ile karşılaştığı zorluklardan bahsederek ve birlikte bir çözüm üzerinde çalışarak aktif düşünme ve kritik problem çözme becerilerini teşvik edin.

Ertelemeyi durdurun – bugün!

Öğrencilerin öğrenme becerilerini geliştirmelerine ve çalışmaları için motivasyon geliştirmelerine yardımcı olmak, öğrencilerin ödevleri zamanında tamamlamalarına, okul stresini azaltmalarına ve ertelemeyi sona erdirmelerine yardımcı olan anahtarlardır.

Öğrencilerde erteleme hastalığı adlı makalemizi okudunuz. Sizler de çocuklarınızın erteleme hastalığını yenmesi için neler yapıyorsunuz? Düşünce ve tecrübelerinizi bizimle yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Öğrenilmiş Çaresizlik Nedir? Neyden Kaynaklanır? >>