Sosyal Mesafe Sırasında Ekibinizi Etkili Yönetmenin 7 Yolu

Yöneticiler uzaktaki ekiplerini yönetme konusunda zorlu bir görevle yüzleşmek zorundadır.

Sosyal mesafe sırasında ekibinizi etkili yönetmenin 7 yolu neleri kapsamaktadır. Coronavirüs fırtınası tüm dünyayı etkisi altına aldı. Haftalar içinde, etkileşimlerden dolayı on binlerce ölüme kadar ve aradaki her şeyi gördük. Dünyadaki günlük yaşamı aksattı. Gerek bireysel işlerimiz gerekse işletmeler bu durumdan istisnasız etkilendi.

Görünmez düşman, şirketleri çalışanlarından, evden çalışmalarını istemeye zorladı. Çok az hazırlıklı veya hiç hazırlıklı olmayan çalışanların kendilerini karantinaya almak ve uzaktan çalışmaktan başka seçeneği yoktur. Yöneticiler uzaktaki ekiplerini yönetme konusunda zorlu bir görevle yüzleşmek zorundadır.

Sosyal Mesafede Ekibinizi Etkili Yönetmenin 7 Yolu

Kendinizi daha önce bu ayakkabıları hiç giyinmemiş bir menajerin yerine koyun. Ne kadar zor olabileceğini kolayca hayal edebilirsiniz. Daha sonra iletişim gecikmeleri, düşük çalışan katılımı, projelerin gecikme riski gibi işleri daha da zorlaştıran sorunlar var. Neyse ki, tüm umutlarınızı yitirmeyin. Sosyal mesafe sırasında ekip yönetimi konusunda birçok yol vardır. Bu makalede, sosyal mesafe sırasında ekibinizi etkili bir şekilde yönetmenize yardımcı olacak yedi yol hakkında bilgi edineceksiniz.

1. Sık iletişim kurun

Bu nedenle yöneticilerin uzak ekip üyeleriyle her zaman iletişim halinde olmaları zorunludur.

MIT İnsan Dinamiği Laboratuvarı’nda yapılan sosyometrik araştırmaya göre, ekibin moralini ve çalışan katılımını artırmak söz konusu olduğunda, sık iletişimin gücü ortaya çıktı. Daha kısa iletişim döngüsü süreleri daha etkilidir. Bu nedenle yöneticilerin uzak ekip üyeleriyle her zaman iletişim halinde olmaları zorunludur.

Sosyal mesafe sırasında ekip yönetimi konusuna dikkat etmelisiniz. Uzaktaki çalışanlarınızı asla kendi başlarına bırakmayın. Çünkü kendilerini dışarıda hissedebilirler. Bunun yerine, video konferans araçlarını kullanarak bir toplantı veya ekip sohbetini organize edin. Tüm ekip üyelerinin hazır bulunmasını zorunlu hale getirin. Sanal toplantı sırasında onların aktivitelerini anlatmalarını sağlayın.

Motivasyon Liderlik İçin Önemli Mi? >>

2. Karşılıklı destek sunun

Her ekip üyesi farklıdır ve ihtiyaçları da farklıdır. Tüm ekip üyelerinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırsanız, bu durum yönetici olarak sizi tüketir. Bu nedenle sorumlulukları devretmek önemlidir. Uzaktakip ekip üyelerinizi motive ve etkileşimli tutmanın en iyi yolu, sosyal mesafelendirme sırasında onlara çok gerekli karşılıklı destek sağlayabilecek arkadaşları ve araçları tahsis etmektir.

İki üyeden oluşan küçük ekipler oluşturun. Her üye diğer ekip üyeleri için bir arkadaş veya akran koçu rolünü oynar. Bu, uzak çalışanlarınızın duygusal ve fiziksel olarak yalıtılmış hissetmelerini önler. Ayrıca her küçük takım için özel bir antrenör atayabilirsiniz.

3. Stres seviyelerine gözlemleyin

Uzak çalışanlarınızın refahı bir yönetici olarak en önemli önceliğiniz olmalıdır.

Uzak çalışanlarınızın refahı bir yönetici olarak en önemli önceliğiniz olmalıdır. Bu nedenle yöneticilerin uzak çalışanlarını kontrol altında tutmaları önemlidir. Onlara stresli olup olmadıklarını sorun. Çalışanlarınızın katılım düzeyini periyodik olarak ölçün. Çalışan katılımı seviyelerinde ani veya sert bir düşüş görürseniz, yanlış bir şeyler olabilir.

Motivasyon Arayan Girişimciler Buraya >>

4. İyimser olun

Sosyal mesafe sırasında ekip yönetimi için iyimser olmak, çok önem arz eder. Her yerde kıyamet ve kasvet olması karamsar olmanız gerektiği anlamına gelmez. İyi liderler her zaman baskı altında sakin kalır ve örnek oluşturarak başkalarına ilham verir. Benzer şekilde, ekip üyeleriniz ilham almak için size bakabilir ve eğer umutsuzsanız, bu durum astlarınıza yansıyacaktır.

Aksine, bir yönetici olarak neşeli iseniz ve geleceğin olumlu bir resmini çiziyorsanız, uzak çalışanlarınızın zorlu durumlarda işlerinde anlam ve amaç bulma olasılığı daha yüksektir. Bazı gerginlikleri yaymak ve ekip üyelerinin yüzlerine bir gülümseme getirmek için biraz mizah da kullanabilirsiniz. Ekip üyelerinize zor zamanların yenilik ürettiğini ve onları, sosyal mesafe zamanını, yaratıcı ve yenilikçi fikirleri bulma fırsatı olarak görmeleri için teşvik edin.

Girişimcilik Fırsatlarını Nasıl Görebiliriz?

5. Beklentilerinizi değiştirin

Çoğu takım eş zamanlı çalışma yapmak üzere eğitilmiş ve aynı ofise yerleştirilmiştir.

Çoğu takım eş zamanlı çalışma yapmak üzere eğitilmiş ve aynı ofise yerleştirilmiştir. Benzer çalışma koşullarına alışkındırlar. Aynı çalışma programına sahiptirler. Ne yazık ki, karantina durumundayken ve evden çalışırken, eş zamansız işleri tamamlamanız ve kişiselleştirmeyi anlamanız gerekir. Bu, beklentilerinizi azaltmanız ve ekip üyelerinize uyum sağlamaları için biraz zaman vermeniz gerektiği anlamına gelir.

6. Sesi ve tonu yorumlamaya özen gösterin

Sosyal mesafe sırasında ekip yönetimi, bazı noktalarda daha ayrıntılı çalışmanızı gerektirir Çalışanların duygularını değerlendirmek, özellikle aynı odada veya ofiste bulunmadığınızda mümkün değildir. Beden diline bağlı olarak, sesli, zil sesi ve metin mesajları gibi göstergeleri aramanız gerekir. Bunun için, sözlü iletişimde görsel iletişimde fiziksel iletişim ve fiziksel hareketlerde biraz daha derinlere inmeniz gerekir.

Stresten Korunmak İçin Neler Yapmalıyız? >>

7. Öğrenmeye devam edin ve uyarlayın

Sosyal mesafe zamanlarında yaşıyor olmanız ve kendinizi karantinaya almanız, öğrenmeyi bırakmanız gerektiği anlamına gelmez.

Sosyal mesafe zamanlarında yaşıyor olmanız ve kendinizi karantinaya almanız, öğrenmeyi bırakmanız gerektiği anlamına gelmez. Çalışanları uzun videolar izlemeye ikna etmek yerine, dersi daha küçük videolara ayırmalısınız.

Bu sadece çalışanlarınızı daha fazla bilgi edinmeye teşvik etmekle kalmaz, aynı zamanda videoda öğretilen kavramları kavramalarını kolaylaştırır. Ekip üyelerinin istedikleri konuyu seçmelerine izin verebilir veya diğer ekip üyelerinden dersi ayrıntılı olarak açıklamalarını isteyebilirsiniz.

Sosyal mesafe sırasında ekibinizi nasıl yönetiyorsunuz? Aşağıdaki yorumlar bölümünden günlük binlerce takipçimiz ile düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Sosyal Becerileri Geliştirmenin 10 Yolu >>