Başlamanız İçin 5 Meditasyon Tekniği

Sağlık için yararları ve ücretsiz olması ve beş dakika kadar kısa bir süre gerektirmesi gibi nedenler, meditasyonun neden geleneksel tıbbın popüler bir tamamlayıcısı haline geldiğini göstermektedir.

Meditasyon, sağlığı güçlendirici bir uygulama olarak yaygın olarak tavsiye edilir. Stres semptomlarını azaltmaktan, baş ağrısı gibi fiziksel şikayetlerin hafifletilmesine ve hatta hastalığa karşı bağışıklığın arttırılmasına kadar birçok olumlu fayda sağlar.

Sağlık için yararları ve ücretsiz olması ve beş dakika kadar kısa bir süre gerektirmesi gibi nedenler, meditasyonun neden geleneksel tıbbın popüler bir tamamlayıcısı haline geldiğini göstermektedir.

Meditasyonun Temel Kavramları

Farklı şekillerde uygulanabilse de birkaç önemli nokta neredeyse tüm meditasyon tekniklerinden geçer:

  • Zihni Odaklamak: Meditasyonun zihninizi rahatlatması gerçek sanılan yanlış bir anlaşılmadır. Gerçekte, zihniniz daima düşünme halindedir. Düşünceleriniz o kadar hızlı olmasa da meditasyon yaparken zihninizin aktif olması kesinlikle normaldir. Kilit nokta, bunu tüm içtenlikle kabul etmek ve odağı, olabildiğince nefesle geri getirmektir. Meditasyon, emirleri dinlemesi için bir köpek yavrusunu eğitmek gibidir; zihin köpek yavrusu, nefes eğitmendir.
  • Şuanda Olmak: Geçmişe veya geleceğe odaklanmak yerine, tüm uygulamalar şu ana odaklanmayı içerir. Şuanda olmak, her anı deneyimlemek, serbest bırakmak ve bir sonrakini deneyimlemek demektir. Burada olmak ve şimdiye odaklanmak için pratik yapmalısınız. Çünkü çoğumuz hayatlarımızın çoğunu geleceği düşünerek veya geçmişte kalarak yaşıyoruz.
  • Değişen Bilinç Hali: Zamanla, sessiz bir zihni korumak ve şimdiki zamana odaklanmak, aynı zamanda değişmiş bir bilinç seviyesine gelmenizi sağlayabilir. Meditasyon, beynin mutluluk, olumlu düşünce ve duygularla ilişkili bölgesindeki beyin aktivitesini arttırır. Bazı kanıtlar, düzenli olarak bunları uygulamanın, bu alanlarda uzun süreli olumlu değişiklikler getirdiğini göstermektedir.

Meditasyona Genel Bakış

Sıradaki konu meditasyon tekniklerine genel bakış olacak.

Üç önemli meditasyon kavramını inceledik. Sıradaki konu meditasyon tekniklerine genel bakış olacak.

Meditasyon Teknikleri

Araştırmacılar genellikle meditasyon tekniklerini iki farklı kategoriye ayırırlar: yoğunlaştırıcı ve yoğunlaştırmama üzerine. Konsantratif teknikler genellikle mumun alevi, bir enstrümanın sesi veya bir mantra gibi genellikle kendinizin dışında olan belirli bir nesneye odaklanmayı içerir. Konsantratif olmayan meditasyon, diğer yandan, ortamınızdaki sesler, iç vücut durumları ve hatta kendi nefesiniz gibi daha geniş bir odak içerebilir. Bu tekniklerle çakışma olabileceğini unutmayın; meditasyon hem yoğun hem de yoğun olmayan bir teknik içeriyor olabilir.

Meditasyon yapmanın birçok farklı yolu vardır. Aşağıdaki meditasyon teknikleri kategorilerini, kapsamlı bir liste yerine bazı ana seçenekler arasındaki uygulamaları ve farklılıkları anlamak için bir atlama noktası olarak düşünün.

Hayatı Sevmek İçin 10 Neden >>

1.Temel Meditasyon

Temel meditasyon rahat bir pozisyonda oturmayı ve nefesi bir odak noktası olarak kullanmayı içerir. Kendinizi başka düşüncelerden rahatsız olmuş bir durumda bulursanız veya zihninizi dolaşırken bulursanız, odağınızı yavaşça nefeslerinize yönlendirin.

  1. Odaklı Meditasyon

Odaklanmış meditasyon ile düşüncelerinizle ilgilenmeden bir şeye odaklanırsınız. Bir heykel gibi görsel bir şeye sığınabilirsiniz; metronom veya okyanus dalgalarının kaydı gibi işitsel bir şey; kendi nefesiniz gibi sabit bir şey; ya da “koşulsuz şefkat” gibi basit bir kavram da olabilir.

Bazı insanlar bunu hiçbir şeye odaklanmaktan daha kolay bulurlar. Ancak fikir aynıdır; şu an kalmak, bilinçli zihninizden sürekli yorum akışını atlatmak ve düşüncelerinizin değişmiş bir bilinç haline geçmesine izin vermektir.

  1. Aktivite Odaklı Meditasyon

Aktivite odaklı meditasyon, meditasyonu halihazırda zevk alabileceğiniz aktivitelerle veya günümüze odaklanmanıza yardımcı olan yeni aktivitelerle birleştirir. Bu tür bir meditasyonla, tekrarlayan bir faaliyete ya da “bölgede” yer alabileceğiniz ve “akışı” deneyimleyebileceğiniz bir faaliyete girersiniz. Aktivite odaklı meditasyon, zihni keser ve beyninizin değişmesine izin verir.

  1. Farkındalık Meditasyonu

Farkındalık meditasyonu aktivite odaklı meditasyon gibi değildir. Farkındalık, geleceği veya geçmişi düşünmek yerine şimdiki zamanda kalmayı içerir. Yine de göründüğünden daha zor olabilir! Vücudunuzda hissettiğiniz hislere odaklanmak “şimdide” kalmanın bir yoludur. Duygulara ve onları vücudunuzda hissettiğiniz yere odaklanmak – onları neden hissettiğinizi incelemek değil, sadece duyum olarak deneyimlemek – başka bir şeydir.

  1. Manevi Meditasyon

Meditasyon herhangi bir dine özgü olmasa da manevi bir uygulama olabilir. Bir cevap gelene kadar tekil bir soru üzerinde meditasyon yapabilir veya zihninizi temizlemek ve o gün gelenleri kabul etmek için meditasyon yapabilirsiniz. Birçok insan, zihin ve beden bağlantısı için diğer meditasyon türlerini de yapar .

Son Düşünceler

Hangi yöntemi seçerseniz seçin, tutarlı bir uygulamanın – günde sadece beş dakika boyunca zihninizi susturmanın bile – daha uzun ama seyrek yapılan oturumlardan daha yararlı olduğunu unutmayın. Sonunda, en iyi meditasyon tekniği ve en olumlu faydaları elde etmenize yardımcı olacak teknik, yapışabileceğinizdir. Sürekli olarak uygulayabileceğinizdir.

İnsan Sağlığına Zararlı 5 Psikolojik Durum >>