Rakiplerinizi Sevmek İçin 8 Güçlü Neden

Rakiplerinizi sevmeyi öğrenmelisiniz.

Hepimizin hayatta rakipleri var. Bizi düşünmeye, gelişmeye, yeni beceriler elde etmeye iten kişilerden bahsediyoruz. Bazen bir rakibin gelişimi, karakterinizdeki belirli farklılıkları ortaya çıkarır. Diğer zamanlarda, bazı insanlar görünüşe göre hiçbir sebep yokken senden nefret ederler.

Ateşle, ateşle mücadele, paradigmasının aksine, bu rakibi nasıl elde ettiğinizden bağımsız olarak, aşağıdaki nedenleri göz önünde bulundurun ve rakiplerinizi neden gerçekten takdir etmeniz gerektiğini görün. Bu makale size sadece rakipleriniz tarafından nasıl rahatsız edilmeyeceğinizi değil, aynı zamanda onlara olan sevgiyi nasıl geliştireceğinizi de gösterecek.

Rakiplerinizi Sevmek İçin 8 Güçlü Neden

Sırrı öğrenmek için okumaya devam edin. Rakiplerinizi sevmeyi öğrenmelisiniz. Sevmediğiniz bir insandan hiçbir şey öğrenemezsiniz. Algılarınız her zaman kapalı olur. Bu nedenle kendinizi kontrol etmeli ve rakiplerinizden dahi öğrenmeyi kafaya koymalısınız. İşte size rakiplerinizi sevmek için 8 güçlü neden:

  1. Öfke kontrolünde pratik yapmış olursunuz

Dürüst olmak gerekirse, rakipleriniz öfke yönetimi anlayışınızı anlamanıza yardımcı olacak en iyi insanlardır.

Dürüst olmak gerekirse, rakipleriniz öfke yönetimi anlayışınızı anlamanıza yardımcı olacak en iyi insanlardır. Rakiplerinizin öfke konusunda içinizdeki en kötüyü ortaya çıkarmanın bir yolu olduğu doğru olduğunda, bu öfkeyi yönetme arayışınızda size yardımcı olabilecekleri de doğrudur. Sevdiğiniz birine gerçekten sinirlenemezsiniz ve sadece o zaman, onu nasıl yöneteceğinizi öğrenmeniz gerçekten sinirlendiğiniz zaman olur.

Öfke yönetimi teoride değil pratikte olduğunda daha etkilidir. Rakipleriniz ihtiyacınız olan ama aslında istemediğiniz terapistler gibidir. Onlardan nefret etmek isteyebileceğiniz ölçüde, sahip olduğunuz öfke dürtüsünü kontrol etme fırsatı sunarlar.

  1. Sağlıklı rekabet için bir fırsat elde edersiniz

Bilmiyor olabilirsiniz, ancak rakipleriniz sizin içinizdeki rakibinize yardım ettikleri için büyük rakipler yaratırlar (bazen, bir rakiple karşılaşana kadar bu rekabetçi tarafı bilmeyebilir veya onunla konuşamayabilirsiniz). Rekabet etmek için doğru motivasyonu elde edersiniz ve bu sizi zafere teşvik etmek için uzun bir yol kat edebilir.

Bununla birlikte, bunu yaparken, rekabet ederken kendinizin daha kötü bir versiyonu olmamanızı da hatırlamanız önemlidir. Bir düşmana karşı çalışmak zordur ve bu süreçte kendinize veya ahlakınıza zarar vermemenizi sağlamanız gerekir. Bundan kurtulmak için ihtiyacınız olan tek şey sağlıklı rekabet.

Başarılı İnsanlar Stres Altında Nasıl Çalışırlar? >>

  1. Olumsuz yorumları, ilerleme kaydetmenize yardımcı olabilir

Rakiplerinizin sizin hakkınızda söyleyecek pek çok şeyi olmadığı doğrudur. Bununla birlikte, nefret yerinden bahsediyor olsalar da, söylediklerinde bazı gerçekler olabilir. Neyse ki, bir rakipten kötü bir şey duyduğunuzda, geri adım atıp kendinizi değerlendirmek isteyebilirsiniz. Bu rakibin söylediği şeyin doğru olma ve bu gerçekle yüzleşmenin, genel olarak daha iyi bir insan olmanıza yardımcı olma konusunda büyük bir adım olma ihtimali var. Bu, düşmanların kendi yöntemleriyle terapist olabileceğinin bir başka kanıtıdır.

  1. Rakipler ayrıca güçlü müttefikler olabilir

Rakiplerinizi sevmek, onlarla etkileşim kurmak ve barışmak için çaba harcamak anlamına da gelebilir. Sonunda, ortak bir zemin oluşturabilir ve bir şeyleri düzeltebilirseniz, başka bir arkadaş edinmeyi başarmış olursunuz. Ve kimin arkadaşa ihtiyacı yoktur?

Bu, uzun vadede insanlarla çalışmanıza da yardımcı olabilir. Kişiler arası becerilerinizi geliştirirsiniz ve bu, defteriniz için büyük bir artı olabilir.

Hayatınızı Daha İyiye Doğru Nasıl Değiştirebilirsiniz? >>

  1. Size pozitifliği fark etme yeteneği verir

Pozitifllik - Çok sayıda olumsuzlukta, bir pozitiflik lekesi her zaman yolunu buluyor gibi görünüyor.

Çok sayıda olumsuzlukta, bir pozitiflik lekesi her zaman yolunu buluyor gibi görünüyor. Bazen, düşmanlarınız olduğu gerçeğinin bilinmesi, hayatınızdaki birçok olumlu ve iyi şeye odaklanmanıza da yardımcı olur. Çoğu zaman, hayatta gerçekten önemli olan şeyleri ihmal ederiz. Bu, sahip olduğumuz düşmanlarla aşırı derecede ilgilenmemizden kaynaklanıyor olabilir.

Bununla birlikte, bu kabulün sizi bir adım geri atmaya ve yapışkan şeyleri (ve sizi çevreleyen insanları) takdir etmeye teşvik etmesi de mümkündür.

  1. Bir yanlış anlaşılma olabilir

Bazen bir rakibinizin olmasının nedeni çok zararsız olabilir. Bu parçalanmış ilişkinin nedenini bilmiyor olabilirsiniz ve rakibiniz resmin tamamlanmasına yardımcı olacaktır. Onlara basitçe yaklaşmak, kırığın nedenini anlamanıza yardımcı olacaktır. Bu da, ilerleyen ilişkinizi iyileştirmek için çalışmanıza yardımcı olabilir. Yanlış anlaşılmalar olur ve bunların etrafında çalışabilmen gerekir.

Karar Verme Becerilerinizi Nasıl Geliştirirsiniz? >>

  1. Sevgiyi de takdir etmeyi öğrenirsiniz

Rakiplerin olduğu gerçeğinin sürekli olarak hatırlatılması, sizi sevenleri hafife almamanıza da yardımcı olacaktır. Sevgi ve nefret iki karşıt duygudur ve birinin anlık olarak diğerini gölgede bırakması mümkündür.

Ancak, her zaman rakipleriniz olurken, sizi seven insanlar da her zaman olacaktır. Bu insanların sizin için yaptıkları için takdir edilmeleri gerekiyor. Rakiplerinizden size yansıtılan nefretin bunun yerini almasına asla izin vermeyin.

  1. Nefrete gerçekten ihtiyacınız var mı?

Gerçek şu ki, rakipler yalnızca zehirli duygular getirir ve sizden kötü tepkiler üretir. Gerçekten müreffeh bir hayat yaşayacaksanız, tüm bu bagajı etrafınızda taşıyamazsınız.

Nefret kötüdür ve ondan kurtulmak için elinizden geleni yapmalısınız. Çok fazla duygusal yük taşırken hiç kimsenin hayatta gerçekten uzağa gidemeyeceği bilinen bir gerçektir. Nefret, var olan en büyük duygusal yüktür.

Kişisel Gelişim Hayatın Her Anı İçin Gerekli Midir? >>