Düzenli Spor Yapmak İçin 13 Neden

Düzenli spor yapmak doktorlar tarafından sürekli önerilir.

Her dönem çoğu kişinin aklına düzenli spor yapmak geliyordur. Cümlede de bahsettiğimiz gibi sadece geliyordur, uygulaması yapılmıyordur. Biz de bu durumu bildiğimiz için sizlere düzenli spor yapmanın faydaları çerçevesinde bilgiler hazırladık. Bu bilgiler ile düzenli spor yapmanın önemini anlayacak, hayatınızda bir adım atacaksınız.

Düzenli spor yapmak doktorlar tarafından sürekli önerilir. Fakat önemi tam olarak açıklanmaz. Çünkü önemini açıklayacak süre doktorlara verilmez. Sizler için düzenli sporun önemini derledik. Dilerseniz, ayrıntılara geçelim;

Spor Yaparken Bunlara Dikkat Edin! >>

Düzenli Spor Yapmanın Faydaları

Düzenli spor yapmak, fiziken ve ruhen yararlıdır.

  1. Düzenli spor yapmak, fiziken ve ruhen yararlıdır. Bu başlığı sadece fiziksel fayda olarak düşünmeyin. Yaşadığınız depresif halleri, stresli halleri spor ile atlatmanız mümkün.
  2. Hafif tempoda yapacağınız uzun veya kısa süreli spor, meditasyon özelliği sağlayarak sizi negatif enerjiden kurtarabilir.
  3. Spor yapanlarda endorfin adında bir hormon salgılanır. Bu hormon, mutluluğu arttırdığı gibi cinsel güç ve arzuyu da arttır. Bu nedenle yaptığınız spor ile orantılı olarak cinsel performans ve istekleriniz artabilir.
  4. Düzenli olarak spor yaptığınızda vücudunuz daha dayanıklı olur. Bu sayede bağışıklık sisteminiz güçlenir.
  5. Spor yapmanın en bilindik özelliklerinden biriside kas, kemik ve iskelet sistemini güçlendirmesidir. Bu nedenle düzenli spot yaptığınızda hayatın yorucu temposundan daha az etkilenebilirsiniz.
  6. Spor yapmak, sindirim sisteminize oldukça yararlıdır. Ayrıca, bağırsak hastalıklarına da yakalanma şansınızı düşürür.
  7. Unutkanlık, Alzheimer gibi hastalıkların yaşanma oranını azaltır.
  8. Spor ile sosyalleşebilirsiniz. Arkadaş çevreniz genişleyebilir.
  9. Düzenli spor yapmak, kendinizi güçlü hissettirebilir. Bu sayede de motivasyonnunuzu arttırıcı etkisi vardır. Güçlü bir bireyin yapamayacağı çok az sayıda iş vardır.
  10. Sırt ve bel bölgelerinde ağrı yaşıyorsanız ilacınız; düzenli spor yapmak. Çünkü, düzenli spor yaptığınızda kas ve eklemleriniz güçlenir. Bu sayede ağrınız azalır.
  11. Düzenli olarak spor yapan kişiler toksinleri kolayca atabilir. Tabi bu sayede hem zararlı toksinler gidiyor hem de kilo verme kolaylaşıyor.
  12. Düzenli ve belirli periyotlarla yapılan sporda yağ kütlesi gittikçe azalır ve kas kütlesi artmaya başlar. Tabi böylelikle daha fit bir vücut mümkün hale gelir.
  13. Spor yaparak fit bir vücuda sahip olacağınız için buna paralel olarak özgüveniniz de artacaktır. Bu nedenle de sporun özgüven arttırıcı bir etkisi de vardır.

Özgüveninizi Artırmak İçin Bunları Yapın >>