Çevrimiçi öğrenmenin faydaları nelerdir? Uzaktan eğitim ve uzaktan çalışma bize ne kazandırır? Zaman yönetimi, para tasarrufu vb daha birçok şey. Yıllardır eğitim sıkıcı bir öğrenme rutini ve ergonomik olmayan oturma pozisyonları ile sınıfın dört duvarı ile sınırlıydı. Inc dergisi, çevrimiçi öğrenmeyi kimsenin bahsetmediği 107 milyar dolarlık bir endüstri olarak sınıflandırdı. Ayrıca, öğretimin kazançlı olduğunu, bu da e-öğrenme sektörünün gelişmeye devam edeceği inancını ortaya koydu.
Peki, çevrimiçi öğrenme nedir? Öğrencilerin internet üzerinden derslere kayıt olmalarını ve derslere katılmalarını sağlayan bir öğretme-öğrenme platformudur. Fiziksel sınıflarda bulunma zorunluluğu yoktur. İnternete bağlı oldukları sürece herhangi bir yerden katılabilirler. Sadece bu değil, çevrimiçi öğrenme, konu uzmanları ve uzmanların becerilerini, yeteneklerini ve bilgilerini etkili bir şekilde aktarmaları için mükemmel bir yoldur.
İşte Çevrimiçi Öğrenmenin Daha Faydalı Olmasının Nedenleri
Çevrimiçi öğrenmenin faydaları, insanları kendine çekmektedir. Son zamanlardaki dünya üzerindeki gelişmeler, neredeyse en köklü firmalarının hepsini uzaktan eğitim veya uzaktan çalışma konusunda değişiklikler yapma konusuna iteklemektedir. Bu nedenle çevrimiçi öğrenmenin faydaları sizin de bakış açınızı değiştirecektir. İşte size online öğrenmenin avatajları hakkında altın değerinde rehber başlıklar:
Profesyonel Becerilerinizi Geliştirir.
Çevrimiçi öğrenme, becerilerinizi, bilgilerinizi ve tutumlarınızı güncellemenin hayati bir yoludur. Hızlı ve rekabetçi bir dünyada, küresel talebi karşılamak için tasarlanmış bir öğrenme deneyiminden geçmeniz gerekir. Çalışanlar da, kariyerlerinin ilerlemesini artırmak ve pazarda yüksek talep gören becerileri geliştirmek için çevrimiçi öğrenmeyi kullanır.
Verimliliğinizi Artırır.
Öğrenme kazanmaya eşittir. Genellikle, önce öğrenmeniz söylenir ve ardından kazanç beklenir. Bu hem kişisel hem de organizasyonel düzeyde geçerlidir.
Yaşam boyu öğrenme ve eğitim gelişimine yatırım yapan kişiler , verimliliklerinde her zaman önemli bir gelişme göreceklerdir. Kişisel yaşamınızda ve iş yerinizde en yüksek performansı elde etmenize yardımcı olacak çeşitli kurslar çevrimiçi olarak sunulmaktadır.
Eğitmenlerle Farklı İletişim Kurma Yöntemlerine Sahiptir.
Çevrimiçi öğrenmenin geleneksel eğitim yöntemleri üzerinden sağladığı esneklik, eğitmenlerle iletişim kurmayı mümkün kılar.
Teknoloji bu iletişim işlemlerini canlı sohbet, e-posta ve telefon görüşmeleri yoluyla basitleştirir. Ayrıca üniversite profesörü ile geri bildirim alabilir veya soru cevap oturumuna katılabilirsiniz. Ağ ne heyecan verici bir yol!
Eğitimde Teknoloji Kullanımının Faydaları Nelerdir? >>
Zaman ve Maliyet Tasarrufu Sağlar.
Çevrimiçi öğrenme bütçe dostudur. Hedeflerinize ve bütçenize uygun kurslar arayabilirsiniz. Geleneksel eğitim maliyetleri pahalıdır. İstediğiniz zaman kurs panosuna giriş yapabildiğiniz sürece, diğer emelleri takip etmek için biraz para biriktirebilirsiniz.
Öğrenme Deneyiminizi Özelleştirir.
Çevrimiçi öğrenme, öğrenme ortamınızı kişiselleştirme ayrıcalığını sağlar. İşe giderken, evinizde, bir arkadaşınızın evinde öğrenebilir, hatta ideal sınıfınızı oluşturabilir ve ev ödevlerinizi tamamlayabilirsiniz.
Size Her İşte Yardımcı Olacak 7 Beceri >>
Esnek bir Programın Tadını Çıkarabilirsiniz.
Çevrimiçi öğrenmenin önemli bir avantajı esnekliktir. Diğer bazı ödüllendirici faaliyetlerde bulunma imtiyazınız vardır. Ailenize değer verebilir, tam gün çalışabilir ve bir sertifika veya derece kazanabilirsiniz. Gelecek yıl kaç tane ders almak istediğinize dair akademik hedefler belirleyebilirsiniz.
Planlama, diğer programlarla daha iyi uyum sağlamak için öğrenme hedeflerinizi eklemenize yardımcı olacaktır.
Sanal Çalışma Oturumlarına Katılabilirsiniz.
Öğrenme, aktif katılım ve katılım gerektirir. Optimum sınıf tasarımı, katılım seviyesine ve her öğrencinin diğerini destekleme ve bu süreçte sivil olma yeteneğine dayanır.
Bazı sanal eğitmenler buna ‘katkı’ diyor. Sanal çalışma oturumlarına tartışma panoları, ödevler, seminerler, sohbetler, bloglar, çalışma saatleri ve soru-cevap oturumları yoluyla katılabilirsiniz.
Beyin fırtınası oturumları sırasında belgeleri sunabilir, yazı tahtalarını kullanabilir ve bir bilgisayarınız, bir internet bağlantınız ve bir kulaklık setiniz olduğu sürece ekranınızı paylaşabilirsiniz.
Ders Malzemelerini Kolayca Gözden Geçirmenizi Sağlar.
Makaleler, podcast’ler, videolar ve yazılı belgeler içeren kurs panosuna istediğiniz zaman erişebilirsiniz. Çevrimiçi öğrenme, sayfalar arasında gezinmeyi, bul düğmesini kullanmayı ve malzemeleri daha iyi anlamak için bazı çevrimiçi notlar almayı mümkün kılar.
Eğitim Nedir? Eğitim Türleri Nelerdir? >>
Kendi Hızınızda Öğrenmeniz Her Zaman Mümkündür.
Suny Albany’deki araştırmacılar, derse katılımın öğrenci başarısı ile anlamlı bir ilişki içinde olduğunu keşfetti.
Meslektaşlarınıza ayak uydurma dürtüsünü kaybediyorsanız, çevrimiçi öğrenme size zaman kaybetmeden bazı kursları sonlandırma olanağı sağlar. Her kavram ve teoriyi, eğitmeni rahatsız etmeden videoları tekrar tekrar izleme şansına sahip olduğunuzdan anlayabilirsiniz. Gelişiminizi öğrenme yolunuzu kontrol ederken belirlersiniz. Böylece kendi hızınızda istediğiniz şekilde ilerleyebilirsiniz.
Öz Disiplin Geliştirmenize Yardımcı Olur.
Çevrimiçi öğrenme, zaman yönetimi ve proje yönetimi gibi öz disiplin becerilerini geliştirmeye zorlar. Çevrimiçi bir takvim kullanarak zamanınızı ve etkinliklerinizi zamanlamak için zaman yönetimi araçlarından yararlanabilirsiniz. Bu yaşam boyu becerileri hayatınızın her yönünü etkileyecektir.
Ruh Sağlığı Ve Uzaktan Eğitim >>
Sonuçlarınız Beklemeden Elinize Ulaşabilir.
Puanlarınızı geleneksel bir ortamda almayı beklemek can sıkıcı ve sinir bozucudur. Çevrimiçi öğrenme çerçevesi, çevrimiçi testleri ve sınavları tamamladığınız puanlarınızla sizi etkileyen bir anında puanlama mekanizması sağlar.
Daha Çevreci Bir Öğrenme Modelidir.
Çevrimiçi öğrenme, ulaştırma ve üretimden kaynaklanan çevre üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirir. Geleneksel eğitim kurumlarında (binalar, masalar, elektrik, ders kitapları) gerekli altyapı ve malzemeler önemli ölçüde azaltılmıştır. Bu doğal kaynakları korumada uzun bir yol kat edêr.
Sadece bu değil, çeşitli akademik kurumlar çevrimiçi öğrenme platformlarını uygularken ve genişletirken hem zamandan hem de paradan tasarruf edebilirler. Çevrimiçi öğrenme, esnekliği ve rahatlığı nedeniyle geleneksel eğitim araçlarına göre zamanla daha fazla popülerlik kazanacaktır.
Çevrimiçi öğrenmenin faydaları hakkında konuştuk. Sizce uzaktan eğitimin faydaları içerisinde en önemlisi hangisidir? Eklemek istediklerinizi, düşüncelerinizi ve tecrübelerinizi bizimle yorum kısmından paylaşabilirsiniz.