İşletmeler çeşitli nedenlerden dolayı başarısız olsalar da, baskın bir neden var.

Girişimcilik, özellikle son 10 yılda çokça karşımıza çıkmaya başlamış bir kavram haline gelmiştir. Girişimcilik, meslek midir, değil midir? Konusu tartışılmaya devam etse de, her gün karşımıza çıkan başarılı girişimcilik hikayeleri, özellikle genç nüfusun iştahını kabartmaktadır.

Girişimcilik ne kadar heyecanlı, karlı görünen bir yaklaşım olsa da bir çok işletmenin de başarısız olduğu bir gerçektir. Peki bir girişimci başarısız olmamak adına ne yapmalıdır?

Girişimcinin Gerçek İşi Nedir?

Çoğu işletme başarısız olur. Muhtemelen bunu biliyorsunuz. Ancak asıl mesele “neden çoğu iş başarısız oluyor? İşletmeler çeşitli nedenlerden dolayı başarısız olsalar da, baskın bir neden var. Küçük işletme sahibi iseniz, muhtemelen yanlış işlere odaklanıyorsunuz! Muhtemelen saat başına 100 dolarınızı saatte 10 dolar görev yaparak harcıyorsunuzdur! Umarız durum böyle değildir, ama muhtemelen doğrudur.

Çoğu girişimci sadece yanlış şeylere odaklanır. İşlerinde her şeyi yapmaya çalışmakla o kadar meşguldürler ki, işleri için hiç zaman harcamazlar. Üzülmeyin, genelde yanlış yapılan yer burasıdır zaten.

Profesyonel Satış Elemanlarının 15 Özelliği >>

Telefona cevap vermek, ofisi organize etmek, kitapları tutmak, envanter siparişi vermek ve benzeri diğer görevler önemlidir. Ancak girişimcinin zamanının çoğunu tüketmemeleri gerekir. Aslında, bu görevlerin çoğu derhal devredilebilir veya üretken olmayan bir zamanda yapılabilir. Bu şeyleri ne kadar erken devrederseniz, gerçek işinizi o kadar erken yapacaksınız: işinizi büyütmek, işletmek değil.

Bir girişimcinin asıl işi şunlardır;

potansiyel müşteriler oluşturmak,

  • gelir yaratmak,
  • satış yapmak,
  • potansiyel müşteriler oluşturmak,
  • pazarlama fikirleri oluşturmak,
  • stratejik ittifaklar oluşturmak,
  • karı artırmak ve
  • şirketi büyütmektir.

Basitçe söylemek gerekirse, şirketi yönetmekle zaman geçirmek için değil, şirketi büyütmekle meşgul olmalılar. Başkan Yardımcınız, asistanınız veya 2. kişi bu şeyleri yapabilir. Veya, bu görevleri yapmak için çalışanlarınızdan veya bağımsız yüklenicilerinizden küçük bir iş gücüne sahip olabilirsiniz. Girişimciyseniz ve küçük işletmenizde zorlanıyorsanız veya istediğiniz sonuçları alamıyorsanız, işte size önerilerimiz;

Şu anda zamanınızı nasıl harcadığınızı değerlendirin.

Yapmanız gereken ilk şey, şu anda zamanınızı nasıl harcadığınızı değerlendirmektir. Gelecek hafta için her gün görevlerinizi takip edin. Ne yaptığınızı, ne zaman yaptığınızı ve ne kadar sürdüğünü yazın. Gelecek hafta için takviminizde herhangi bir değişiklik yapmayın. Haftanın sonunda, şu anda vaktinizi nasıl yönettiğiniz konusunda iyi bir fikriniz olacak. Bu gerçek bir göz açıcı olacak! Acil, ancak zorunlu olmayan işler için çok zaman harcadığınızı muhtemelen keşfedeceksiniz. İşinizi pazarlamak veya tanıtmak için çok az şey yaptığınızı bile keşfedebilirsiniz.

İşiniz Konusunda Nasıl Etkileyici Olursunuz? >>

Zamanınızın en az % 80’ini pazarlama, müşteri edinme ve satışa tahsis edin.

Şu anda zamanınızı nasıl yönettiğinizi öğrendikten sonra, bir şeyleri değiştirmeniz gerekir.

Şu anda zamanınızı nasıl yönettiğinizi öğrendikten sonra, bir şeyleri değiştirmeniz gerekir. Zamanınızın en az% 80’ini aşağıdaki görevlere harcamanızı tavsiye ederiz: potansiyel müşteriler üretmek, yeni müşteriler edinmek, satışları artırmak, takip etmek ve işinizi daha karlı hale getirmenin yollarını aramak. Diğer tüm görevler başkasına devredilmeli veya üretken olmayan saatlerde yapılmalıdır.

Tüm diğer görevleri temsil edin.

Bu önceki adımla el ele gider. Temsilci olmayı ve dış kaynak kullanımını öğrenmelisiniz. Çoğu küçük işletme sahibi bu alanda mücadele eder. Önemli olmayan işlerin çoğunu yapmak için bir çalışanı veya tercihen bağımsız bir kurumu kiralamanızı öneririz. Her ne kadar şu anda bu size biraz paraya mal olsa da, uzun vadede paradan tasarruf etmenizi sağlar ve zamanınızı boşaltır (en değerli varlığınız), böylece 2. adımda tanımlanan görevler üzerinde çalışabilirsiniz.

Güçlü Bir Başlangıç Ekibi Oluşturmak >>

Her gün için 1-2 amaç belirleyin.

Her gün 1-2 büyük hedef belirlemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Her gün 1-2 büyük hedef belirlemenizi şiddetle tavsiye ederiz. Bir kez daha, bu hedefler işinizi büyüten alanlara odaklanmalıdır! Her gün devasa bir “yapılacaklar” listesine ihtiyacınız yok ama odaklanmanız gereken bir şey var.

“Çok fazla şey yapmaya çalışırsan, çok üretken olmazsın. Asıl şeyi asıl şey olarak tut.”

Günlük gelişiminizi izleyin.

Her gün ilerlemenizi izlemeniz gerekir. Gün için sonuçlarınızı, kendiniz için belirlediğiniz hedeflerle karşılaştırmanız gerekir. Bunu ayrıca aylık, üç aylık ve yıllık olarak yapmalısınız. Mücadele ettiğiniz alanları bulursanız, iyileştirmenin yollarını da bulun. Her gün vaktinizi yönetmek ve üretken olmak için biraz daha iyi olmaya çalışın.

Son düşünceler

İşiniz büyük bir başarı yolunda olsun ya da kapatmanın eşiğinde olsun, her zaman gelişebilirsiniz! Girişimci olarak kova seninle dolar. Sonuçta, şirketi büyütmek sizin işiniz. Küçük işletmelerinizi geliştirmenin en hızlı yolu, girişimcinin asıl rolünü öğrenmek ve sonra işinizde çalışmak yerine işinize çalışmak için zamanınızı, enerjinizi ve paranızı odaklamaktır.

Tüm zorunlu olmayan görevleri bir ekip üyesine devredin. Veya bu işleri para kazanma faaliyetlerini yaptıktan SONRA yapın. Tüm zamanınızı katları süpürmek, telefona cevap vermek, envanter sipariş etmek, YouTube veya Facebook’ta gezinmek ya da bir işletmeyi yürütmek için gereken diğer faaliyetlerden herhangi birini harcamakla vakit kaybetmeden işiniz bitecek!

Daha Hızlı Satış Yapmanın 6 İlkesi >>